Πού είναι η Βουδαπέστη;

Έχετε ακούσει για τη Βουδαπέστη, αλλά δεν είστε σίγουροι πού είναι. Μην παραλείψετε να αναρωτιέστε: "Πού είναι η Βουδαπέστη;" την επόμενη φορά που θα συζητήσετε για τους μεγάλους ταξιδιωτικούς προορισμούς. Αυτή η πόλη είναι ένα απίστευτο σημείο διακοπών, το οποίο αξίζει να εξερευνήσετε από μόνο του ή ως μέρος ενός πιο εκτεταμένου ταξιδιού σε όλη την Ευρώπη. Τα αξιοθέατα, η κουζίνα και τα ετήσια γεγονότα προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο. Είναι ένας κόμβος της ουγγρικής κουλτούρας, των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα βρουν πάντα κάτι να θαυμάσουν, να εξερευνήσουν ή να απολαύσουν.

Τοποθεσία της Βουδαπέστης

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας (δεν πρέπει να συγχέεται με το Βουκουρέστι, την πρωτεύουσα της κοντινής Ρουμανίας ). Η πόλη βρίσκεται στο κεντρικό βόρειο τμήμα της χώρας και χωρίζεται από τον ποταμό Δούναβη, ο οποίος διαχωρίζει την πλευρά της Βούδας από την πλευρά της Πέστης. Οι δύο πλευρές συνδέθηκαν από τη γέφυρα αλυσίδων στα μέσα του 19ου αιώνα και ο Obuda, ένα άλλο μέρος, συνδέθηκε μερικά χρόνια αργότερα. Τα τρία ιστορικά τμήματα της Βουδαπέστης αποτελούν τη σύγχρονη ουγγρική πρωτεύουσα. Τρία νησιά στον ποταμό Δούναβη είναι επίσης μέρος της Βουδαπέστης: Obuda Island, Margaret Island, και το μεγαλύτερο, μόνο εν μέρει εντός των ορίων της πόλης, Csespel Island.

Μπορείτε να βρείτε Βουδαπέστη σε χάρτη της Ουγγαρίας . Βρίσκεται σχεδόν στη μέση της χώρας, αλλά πιο κοντά στο βόρειο άκρο, στα βορειοανατολικά της λίμνης Balaton. Βρίσκεται επίσης πάνω από τις ιαματικές πηγές, οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια ακμάζουσα και καθιερωμένη βιομηχανία σπα που είναι μόνο ένα από τα κύρια αξιοθέατα της Βουδαπέστης.

Ιστορία της Βουδαπέστης

Οι πρώτοι κάτοικοι βρήκαν τη Βουδαπέστη ένα καλό μέρος για να εγκατασταθούν, ιδίως λόγω της θέσης του στο Δούναβη, που εξακολουθεί να αποτελεί σημαντική ευρωπαϊκή πλωτή οδό και σημαντική εμπορική διαδρομή στην περιοχή. Το Aquincum ήταν το όνομα που έδωσαν οι Ρωμαίοι στην περιοχή που είναι σήμερα η Βουδαπέστη. Τα υπόλοιπα του ρωμαϊκού οικισμού μπορούν να προβληθούν από τους επισκέπτες της σύγχρονης πόλης - είναι μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά ερείπια στην Ουγγαρία.

Οι Μαγυάροι ή οι Ούγγροι εισήλθαν στην Καρπαθιακή Λεκάνη, στην οποία βρίσκεται η Βουδαπέστη, τον 9ο αιώνα. Οι Ούγγροι είναι περήφανοι για τα χιλιάδες χρόνια ιστορίας τους στην περιοχή.

Αποστάσεις μεγάλων πόλεων από τη Βουδαπέστη

Η Βουδαπέστη είναι:

Μετάβαση στη Βουδαπέστη

Οι διεθνείς πτήσεις προς τη Βουδαπέστη φθάνουν στο διεθνές αεροδρόμιο Ferenc Liszt της Βουδαπέστης και πολλές άμεσες συνδέσεις μπορούν να γίνουν από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι κρουαζιέρες του ποταμού Δούναβη και οι περιηγήσεις στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη επίσης συχνά σταματούν στη Βουδαπέστη.

Η Βουδαπέστη θεωρείται ένα μεγάλο κέντρο για να εξερευνήσετε την υπόλοιπη Κεντρική Ευρώπη. Τα τρένα συνδέουν τη Βουδαπέστη με κοντινές πόλεις όπως η Μπρατισλάβα, η Λιουμπλιάνα, η Βιέννη, το Βουκουρέστι και το Μόναχο.