Άγιος Βασίλης στην Ουγγαρία

Η παράδοση της Άγγελος του Άγιου Βασίλη

Ο ουγγρικός Άγιος Βασίλης έρχεται σε δύο μορφές: ο Szent Mikulas, η φιγούρα του Άγιου Νικ και ο Μωυσής Ιησούς. Οι ουγγρικές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις που επικεντρώνονται στη διανομή δώρων διαφέρουν από τη δική μας, αλλά το συναίσθημα είναι πολύ το ίδιο. Η μεγαλύτερη διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο Άγιος Νίκος δεν έρχεται την Παραμονή των Χριστουγέννων, αλλά επισκέπτεται την ημέρα που έχει οριστεί ειδικά γι 'αυτόν, Ο Ιησούς επισκέπτεται τα νοικοκυριά την Παραμονή των Χριστουγέννων για τη διανομή δώρων.

Szent Mikulas

Ο Mikulas, ο Ουγγρικός Άγιος Βασίλης, είναι η έκδοση του Άγιου Νικολάου στην Ουγγαρία. Την παραμονή του Αγίου Νικολάου, στις 5 Δεκεμβρίου, τα παιδιά αφήνουν τα πρόσφατα γυαλισμένα παπούτσια τους στο περβάζι. Ο Mikulas επισκέπτεται τα παιδιά της Ουγγαρίας και γεμίζει τις μπότες τους με στοιχεία που δείχνουν πόσο καλό ήταν το παιδί. Τα καλά παιδιά παίρνουν γλυκά ή σοκολάτα και μικρά δώρα, ενώ παραδοσιακά, κακά παιδιά πήραν κρεμμύδια, διακόπτες ή άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα. Ωστόσο, τα παπούτσια είναι συχνά γεμάτα με τόσο επιθυμητά όσο και ανεπιθύμητα δώρα, διότι οι Ούγγροι πιστεύουν ότι κανένα παιδί δεν είναι καλό ή κακό. Μια τυπική απόλαυση είναι μια Santa σοκολάτας που γίνεται χαρούμενη με μια πολύχρωμη περιτύλιξη φύλλων. Τα παιδιά μπορούν επίσης να πάρουν την παραδοσιακή ουγγρική καραμέλα szaloncukor .

Μερικές φορές ο Szent Mikulas συνοδεύεται από έναν διάβολο, που ονομάζεται Krampusz. Λειτουργεί ως αντίθετο σημείο στην καλοσύνη του Mikulus. Αυτό το έθιμο είναι παρόμοιο με την παράδοση της Τσεχίας Santa Claus : St.

Ο Νικόλαος φτάνει να διανέμει δώρα με τη βοήθεια ενός αγγέλου και ενός διαβόλου στην Τσεχική Δημοκρατία. Την Ημέρα του Αγίου Νικολάου, ο Mikulas επισκέπτεται παιδιά στα σχολεία και τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας. Εξασφαλίζει επίσης την εμφάνισή του στην Χριστουγεννιάτικη αγορά της Βουδαπέστης!

Ο Mikulas ζει στο Nagykarácsony, ένα μικρό χωριό το όνομα του οποίου σημαίνει "τα μεγάλα Χριστούγεννα", αν και όταν ξεκίνησε η παράδοση, θεωρήθηκε ότι κατέβηκε από τον ουρανό στις 5 Δεκεμβρίου για να επιβραβεύσει τα καλά παιδιά για τη συμπεριφορά τους.

Τα παιδιά της Ουγγαρίας μπορούν να γράψουν στον Μικώλα με την ελπίδα να λάβουν τις επιθυμίες τους για διακοπές. Το εργαστήριο του Σάντα βρίσκεται επίσης εδώ και μπορεί να το επισκεφθείτε από οικογένειες που επιθυμούν να επισκεφτούν τη Σάντα στην επικράτειά του, όπου ψυχαγωγούνται από διάφορες παραστάσεις και δραστηριότητες, ειδικά για παιδιά.

Μωρό Ιησούς και Γέρος

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, δεν είναι ο Mikulas που επισκέπτεται τα παιδιά, αλλά ο Μωυσής (Jézuska ή Kis Jézus) ή οι άγγελοι, που κοσμούν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αφήνουν μαγικά τα δώρα για τα παιδιά της οικογένειας. Τα δώρα είναι συνήθως μεγαλύτερα ή ακριβότερα δώρα δίνονται από τον Mikulas.

Το Télapó, ή η ουγγρική έκδοση του Old Man Winter, είναι ένας άλλος χαρακτήρας που μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια των χειμερινών διακοπών για να προσωποποιήσει τις ποιότητες του χειμώνα. Ο Télapó έφερε δώρα κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατά τη διάρκεια των κομμουνιστικών χρόνων, στέκεται στο ρωσικό Ded Moroz .