Άγιος Βασίλης στη Δημοκρατία της Τσεχίας

Η Τσεχική Σάντα εμφανίζεται με δύο τρόπους: όπως ο Svatý Mikuláš ή ο Άγιος Νικόλαος και ο Ježíšek ή ο μωρός Ιησούς. Ρίξτε μια ματιά στους τρόπους με τους οποίους οι Τσεχικές παραδόσεις Χριστουγέννων που αφορούν τον Άγιο Βασίλη διαφέρουν από εκείνες που βρίσκονται στη μακρινή δύση.

Svatý Mikuláš

Ο Svatý Mikuláš, ο Τσέχος Άγιος Νικ, είναι συνήθως ντυμένος με τις λευκές ρόπες του επισκόπου και φοράει μια μεγαλοπρεπή λευκή γενειάδα. Συνοδεύεται από έναν άγγελο (ο οποίος κατέβασε το St.

Ο Νικόλαος στη γη από τους ουρανούς σε ένα καλάθι που φέρει ένα χρυσό σχοινί) και ένας διάβολος, ο Σβιτό Mikuláš φέρνει δώρα στα παιδιά την παραμονή του Αγίου Νικολάου , η οποία παρατηρείται στις 5 Δεκεμβρίου. Ο άγγελος είναι ο εκπρόσωπος των καλών παιδιών. ο διάβολος εκπρόσωπος κακών παιδιών. Τα παιδιά δοκιμάζουν τόσο την ευχαρίστηση να λαμβάνουν δώρα όσο και τη συγκίνηση μιας φιλικής τροφής.

Εάν επισκέπτεστε αυτήν την ημέρα την Πράγα ή άλλη πόλη της Τσεχίας, μπορείτε να δείτε τον Άγιο Νικόλαο και τους συντρόφους του στο δρόμο τους να δώσουν δώρα στα παιδιά. Ο άγγελος, γεμάτος με φτερά και φωτοστέφανο, συνήθως περνάει καραμέλα, ενώ ο διάβολος, που φέρει βόλτα ή αλυσοδέτες, χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι τα κακά παιδιά μπορεί να μεταφερθούν στην κόλαση - όλα αυτά σε καλή διασκέδαση, φυσικά. Μερικές φορές τα παιδιά ρωτιούνται για τη συμπεριφορά τους το προηγούμενο έτος ή, όπως στο παρελθόν, μπορούν να απαγγέλλουν ένα ποίημα ή να τραγουδήσουν ένα σύντομο τραγούδι σε αντάλλαγμα για καραμέλες και άλλες περιποιήσεις.

Αυτός ο δροσερός Άγιος Βασίλης και οι βοηθοί του μπορούν να δεχτούν ένα ποτό από τους γονείς μόλις περάσουν τα καθήκοντά του, ιδιαίτερα στην Παλιά Πόλη της Πράγας, η οποία είναι μια από τις αγαπημένες τοποθεσίες για τον εορτασμό του βράδυ της 5ης Δεκεμβρίου με τους τρεις χριστουγεννιάτικους χαρακτήρες. Αναζητήστε τον Άγιο Νικ και τους βοηθούς του στις αγορές των Χριστουγέννων στην Τσεχική Δημοκρατία.

Τα παιδιά μπορούν επίσης να λαμβάνουν μικρά δώρα από μέλη της οικογένειας για αυτήν την ημέρα. Όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, μια κτηνοτροφία μπορεί να κρεμαστεί και να γεμίσει με καραμέλα, μικρά παιχνίδια ή άλλα δώρα. Στο παρελθόν, αυτές οι απολαύσεις αποτελούνταν από καρύδια και πορτοκάλια, αλλά οι γονείς έκτοτε επικαιροποίησαν τις προσφορές τους για να αντικατοπτρίζουν τις σημερινές ευαισθησίες. Φυσικά, η απειλή λήψης άνθρακα είναι μια καλή υπενθύμιση για τα παιδιά να είναι στην καλύτερη συμπεριφορά τους αυτήν την ημέρα.

Μωρό Ιησούς

Τα τσέχικα παιδιά λαμβάνουν περισσότερα δώρα από τον Ježíšek ή τον μωρό Ιησού, την Παραμονή των Χριστουγέννων. Αυτή η παράδοση αποτελεί μέρος της τσεχικής κουλτούρας για 400 χρόνια. Οι γονείς βοηθούν να δημιουργήσουν μια μέρα γεμάτη μαγεία εξοντώντας τα παιδιά από το δωμάτιο στο οποίο βρίσκεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι διακοσμούν το δέντρο, τοποθετήστε τα δώρα κάτω από αυτό, και δακτύλιο ένα κουδούνι. Το κουδούνι σηματοδοτεί στα παιδιά ότι το Μωρό Ιησούς έχει επισκεφτεί το σπίτι τους με ένα όμορφο δέντρο και διασκεδαστικά δώρα.

Όπως ο Άγιος Βασίλης, το μωρό Ιησούς έχει μια κατοικία που τα παιδιά μπορούν να ταχυδρομήσουν επιστολές. Αλλά σε αντίθεση με το Δυτικό Σάντα, ο Μωυσής Ιησούς δεν ζει στο Βόρειο Πόλο. Αντ 'αυτού, ζει στα βουνά, στην πόλη Boží Dar. Η Τσεχική Δημοκρατία έχει τοποθετήσει το δικό της γύρισμα στον Άγιο Βασίλη, το οποίο μπορούν να απολαύσουν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες.

Στην πραγματικότητα, αν και οι προσπάθειες εκλαΐκευσης του Δυτικού Σάντα έχουν επιδείξει ευαισθησία για τον παλαίμαχο άνδρα στο κόκκινο βελούδινο κοστούμι, οι Τσέχοι κρατούν με υπερηφάνεια την παράδοση του Μωρού Ιησού.