Τι είναι ένα ιταλικό Sagra και γιατί πρέπει να πάτε σε ένα;

Ορισμός Sagra

Η λέξη sagra δηλώνει μια τοπική έκθεση, συνήθως μια γιορτή των χρημάτων της γης, που σημαίνει τροφή όπως σε ένα σκεύος ( sagra di torta di erbe ) ή ένα ακατέργαστο συστατικό ( sagra di pesce [fish]). Υπάρχει πιθανώς ένα sagra κάπου για σχεδόν κάθε φαγητό που βρίσκεται στην Ιταλία.

Παρακολουθώντας ένα sagra είναι ένας τρόπος για να πάρετε μια γεύση της ιταλικής ζωής στη χώρα και την κουλτούρα των τροφίμων και να ξεφύγουμε από τα πλήθη τουριστών. Μπορείτε να παραγγείλετε φαγητό για να μαγειρευτεί από τους ντόπιους με πάθος για την τοπική κουζίνα, στη συνέχεια να καθίσει σε κοινόχρηστα τραπέζια με άλλους ντόπιους για να φάει.

Το φαγητό σε ένα sagra είναι συνήθως φθηνό επίσης.

Μεγαλύτερο sagre (ο πληθυντικός του sagra) μπορεί να περιλαμβάνει μουσικά συγκροτήματα ή περίπτερα που πωλούν τοπικά τρόφιμα και άλλα αντικείμενα. Μερικές φορές υπάρχει κάποιος διαγωνισμός, όπως ένας αγώνας ποδηλασίας, αλλά αυτοί συνήθως συναντώνται σε μια festa ή φεστιβάλ.

Πώς να βρείτε ένα Sagra

Ίσως χρειαστείτε ένα αυτοκίνητο για να παρακολουθήσετε ένα sagra, καθώς οι περισσότεροι από αυτούς κρατούνται σε μικρές πόλεις, συνήθως στην κεντρική πλατεία ή σε μια ειδικά διαμορφωμένη περιοχή όπου υπάρχουν τραπέζια - απλά ακολουθήστε το πλήθος. Όταν περπατάτε μέσα από μικρές πόλεις ή οδηγείτε μέσα από την ιταλική ύπαιθρο, θα δείτε πολύχρωμες αφίσες αναρτημένες σε διασταυρώσεις που υποδεικνύουν το sagra di ____, με τις ημερομηνίες και τις ώρες αρκετά μεγάλες ώστε να διαβάζονται από ένα αυτοκίνητο που διέρχεται. Κάποια σαύρα πραγματοποιούνται επίσης στις πόλεις και μπορείτε να τα βρείτε με τον ίδιο τρόπο, αναζητώντας αφίσες.

Οι αφίσες είναι στα ιταλικά, φυσικά, αλλά είναι πολύ εύκολο να το καταλάβεις. Ανατρέξτε στην ενότητα Ανάγνωση μιας αφίσας Sagra για να δείτε τα είδη πληροφοριών που μπορείτε να συλλέξετε από ένα.

Τα περισσότερα δεν δημοσιεύονται στο διαδίκτυο, αν και μερικά μεγαλύτερα αρχίζουν να έχουν ιστοσελίδες ή σελίδες Facebook.

Πότε να πάτε σε ένα Sagra

Οι Sagre συνήθως κρατούνται στο δείπνο την Παρασκευή (venerdi) και το Σάββατο (σαμπάτο) και το μεσημεριανό γεύμα την Κυριακή (domenica), αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει, ώστε να ελέγξετε την αφίσα. Οι περισσότεροι sagre κρατούνται μόνο για ένα ή δύο Σαββατοκύριακα κάθε χρόνο.

Πολλοί sagre πραγματοποιούνται από τα τέλη της άνοιξης και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά η πτώση είναι επίσης μια καλή στιγμή για να τα βρείτε. Το φθινόπωρο, τα κάστανα ( castagne ), τα μανιτάρια ( funghi ), το κρασί ή τα σταφύλια ( uva ) είναι κοινά και σε ορισμένες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ιταλίας θα βρείτε τάρφλεϊ , την τελική τροφή , παρόλο που αναφέρονται συνήθως ως εκδήλωση τρούφας ή φεστιβάλ .