Ένας οδηγός του Insider για την Πίζα - Περίπατος στην Πίζα

Περιήγηση στην Πίζα με κάτοικο της Πίζας - βρείτε τα καλύτερα sites, gelato και πολλά άλλα!

Ένας συνιστώμενος περίπατος στην Πίζα - από τον Gloria Cappelli

Από το σιδηροδρομικό σταθμό με τα πόδια προς τα βόρεια του Corso Italia μέχρι να τελειώσει στο Lungarno (το ποτάμι του ποταμού). Αντί να πηγαίνετε προς τον πύργο, πηγαίνετε προς την άλλη κατεύθυνση, στρίβοντας δεξιά στο τέλος της Corso Italia, χωρίς να διασχίσετε τον ποταμό. Περπατήστε μέχρι τη δεύτερη γέφυρα μετά την Ponte di Mezzo (Ponte della Vittoria). Θα περάσετε όμορφα κτίρια, μεταξύ των οποίων θα βρείτε το τελευταίο σπίτι της Shelley, όπου έγραψε μεγάλα ποιήματα.

Λίγα μέτρα μετά από αυτό υπάρχει το Giardino Scotto, ένα πάρκο όπου μπορείτε να περπατήσετε στα τείχη που προορίζεται να είναι ο τεράστιος κήπος του ανακτόρου που η οικογένεια Medici ήθελε να χτίσει στην Πίζα (η πόλη ήταν η Καλοκαιρινή τους κατοικία).

Περάστε τον ποταμό και στρίψτε αριστερά για να επιστρέψετε. Θα περάσετε μέρος της μεσαιωνικής πόλης. Μπορείτε να επισκεφθείτε το San Matteo, το οποίο είναι το δεύτερο ιταλικό μουσείο για την Ιερή Τέχνη

Από την πλευρά αυτή του ποταμού υπάρχει το Αρχείο Πόλεων, το οποίο ήταν το ανάκτορο του Λόρδου Βύρωνα.

Περπατήστε μέχρι πάλι στο Ponte di Mezzo. Η πλατεία με το άγαλμα ονομάζεται Piazza Garibaldi. Όταν ταξιδεύει προς Σικελία, ο Γκαριμπαλντί, ο στρατηγός που καθοδηγούσε την ενοποίηση της Ιταλίας τον XIX αιώνα, σταμάτησε στην Πίζα και έφτασε εδώ.

Εκτός από ... υπάρχει το καλύτερο παγωτό σε όλη την πλατεία: La Bottega del Gelato !!!

Αφήστε την όχθη του ποταμού και περπατήστε στο δρόμο με όλες τις καμάρες: αυτό είναι το Borgo Stretto, ο πιο ακριβός δρόμος της πόλης και όπου θα βρείτε το σπίτι του Galileo ...

και το καλύτερο pasticcieria, Salza.

Αν συνεχίσετε ευθεία, μετά την άκρη των καμάρες και στρίψτε αριστερά στην Deutsche Bank, μπορείτε να πάτε στην πλατεία Santa Caterina. Η Santa Caterina είναι μια εκπληκτική εκκλησία, πολύ παρόμοια με τη Santa Maria Novella στη Φλωρεντία και το San Domenico στη Σιένα.

Το πάρκο είναι επίσης υπέροχο.

Πηγαίνετε πίσω στο σημείο που στρίψατε αριστερά και διασχίστε τον δρόμο, παίρνοντας το μικρό δρόμο απέναντι από σας.

Θα καταλήξετε στην υπέροχη πλατεία Piazza dei Cavalieri του Βάσαρι, όπου στεγάζεται το πιο διάσημο πανεπιστήμιο της χώρας και ο πύργος του Count Ugolino, που αναφέρεται στο Divina Commedia του Dante. Περάστε την πλατεία προς τη Via Santa Maria, σχεδιασμένη επίσης από τον Βάσαρη, και επισκεφθείτε τον Πύργο.

Επιστρέψτε στην πλατεία και ακολουθήστε το δρόμο που ονομάζεται Curtatone και Montanara που σας μεταφέρει ξανά προς το Lungarno. Μετά από 50 μέτρα, αν στρίψετε δεξιά, καταλήγετε στην Piazza Dante, όπου βρίσκεται η σχολή του Law.

Ή θα μπορούσατε να στρίψετε αριστερά και να δείτε το αγαπημένο μου μέρος: τη μεσαιωνική Πίζα, ακόμα πιο ζωντανή, το Campano (υπέροχο εστιατόριο εκεί), την Piazza delle Vettovaglie, την καρδιά της νυχτερινής ζωής της Πίζας και τον τόπο του πρώτου οικισμού κατά τη Ρωμαϊκή εποχή.

Θα επιστρέψετε στο Borgo stretto, στρίψτε αριστερά και επιστρέψτε στην Piazza Garibaldi. TÜrn αριστερά και να απολαύσετε αυτή την πλευρά του ποταμού, μέχρι την αρχαία Cittadella, το αρχαίο λιμάνι. Η Πίζα ήταν μια από τις ισχυρές θάλασσες της Δημοκρατίας.

Θα δείτε τον κόκκινο πύργο. Υπάρχουν μεγάλα κτίρια, που χρονολογούνται από τον XXII αιώνα σε αυτή την πλευρά του ποταμού και απέναντι από την Cittadella, υπάρχουν το Arsenali Medicei, με τα 3 ρωμαϊκά πλοία που βρέθηκαν πριν από λίγα χρόνια άθικτα!

Περάστε τη γέφυρα και περπατήστε στο Σαν Πάολο μια Ripa d'Arno, την αρχαιότερη εκκλησία της πόλης και κάποτε τον καθεδρικό ναό.

Συνεχίστε και περάστε τη Santa Maria della Spina, ένα μικρό γοτθικό κόσμημα στην όχθη του ποταμού, το μόνο μέρος που απομένει από ένα αρχαίο μοναστήρι.

Συνεχίστε μέχρι το τέλος της Corso Italia και γυρίστε πίσω στο σταθμό, αλλά αν δεν είστε κουρασμένοι, πάρτε το πρώτο στα αριστερά, Via San Martino: είναι το αναγεννησιακό κομμάτι της πόλης με υπέροχα κτίρια.

Επιπλέον, απολαύστε τα καταστήματα στο Corso Italia.

Ένα άλλο ταξίδι ημέρας συστήνω ιδιαίτερα είναι η Lucca : όμορφη πόλη, κάπως παρόμοια με τη Σιένα.

Σχετικά με τον συντάκτη της Pisa του Insider

Η Gloria Cappelli είναι κάτοικος της Πίζας για δέκα χρόνια. Συχνά συνεισφέροντας στο φόρουμ μας, η Γκλόρια γεννήθηκε στο χωριό Civitella της Τοσκάνης και έχει αποκαταστήσει το σπίτι της γιαγιάς της Casina de Rosa ως ενοικιάσεις διακοπών, το οποίο μισθώνει την εβδομάδα σε πολύ λογικές τιμές.

Η ενοικίαση ενός σπιτιού είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να γνωρίσετε μια περιοχή και τους ανθρώπους.

Η ενοικίαση της Gloria είναι εκπληκτικά φθηνή. παίρνετε ένα πλήρως εξοπλισμένο σπίτι φθηνότερο από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Σας ενθαρρύνω να ελέγξετε την ελκυστική και ενημερωτική ιστοσελίδα ενοικίασης διακοπών Casina de Rosa. Η Gloria ενοικιάζει επίσης ένα διαμέρισμα στην Πίζα, που ονομάζεται Πίσω από τον Πύργο.

Πόροι της Πίζας: Χάρτης

Μεγέθυνση χάρτη Πίζα

Σημαντικά γεγονότα στην Πίζα

Η Λουμινάρα του Αγίου Ρανιέρη - 16 Ιουνίου

Gioco del Ponte - την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου

Η Ρεγκάτα των Ναυτιλιακών Δημοκρατιών Πίζα , Μάιος / Ιούνιος

Η Ρεγάτα του Αγίου Ρανιέρι - 16-17 Ιουνίου

Η Πίζα φιλοξενεί επίσης μια ομάδα σημαιτών-ρίψεων (όπως έχετε δει στο Under the Tuscan Sun ) που ονομάζεται Sbandieratori.