Πίζα, Ιταλία ταξιδιωτικός οδηγός

Τι να γνωρίζετε όταν επισκέπτεστε την Πίζα, Ιταλία

Πίζα, η Ιταλία είναι γνωστή για τον πύργο της, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε σε αυτήν την πόλη της Τοσκάνης. Η Piazza dei Miracoli , η περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό και τον πύργο, είναι όμορφη και μια επίσκεψη μπορεί εύκολα να καταλαμβάνει πολλές ώρες. Η Πίζα ήταν μια από τις τέσσερις μεγάλες ναυτικές δημοκρατίες του Μεσαίωνα και διατηρεί μια καλή επιλογή από μνημεία από εκείνη την εποχή. Υπάρχει επίσης ο ποταμός Arno, ένα πανεπιστήμιο και πολλά ενδιαφέροντα μουσεία.

Είναι μια καλή πόλη για βόλτα και απολαυστικό ρυθμό.

Η Πίζα βρίσκεται στο βόρειο μισό της Τοσκάνης , κοντά στην ακτή και περίπου μια ώρα δυτικά της Φλωρεντίας.

Μεταφορά

Η Πίζα διαθέτει ένα μικρό αεροδρόμιο, Aeroporto Gallei , με πτήσεις προς άλλα ιταλικά αεροδρόμια καθώς και για ορισμένες ευρωπαϊκές πόλεις και τη Μεγάλη Βρετανία. Πάρτε λεωφορείο # 3 για να φτάσετε από το αεροδρόμιο στην Πίζα. Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο αεροδρόμιο περιλαμβάνουν τα Avis και Europcar. Πάρτε το αυτοκινητόδρομο A11 ή A12 για να φτάσετε με το αυτοκίνητο.

Η Πίζα είναι εύκολα προσβάσιμη με το τρένο ή το λεωφορείο από τη Φλωρεντία, τη Ρώμη και την ακτή της Τοσκάνης. Τα τοπικά λεωφορεία εξυπηρετούν κοντινούς πόλους. Η Περιπλανώμενη Ιταλία προσφέρει ένα βίντεο για το πώς θα φτάσετε από το σιδηροδρομικό σταθμό της Πίζας στην Piazza dei Miracoli για να δείτε τον πύργο και τον καθεδρικό ναό.

Που να μείνω

Η Πίζα φιλοξενεί αρκετά ξενοδοχεία με κορυφαία βαθμολογία, όπως ο Πύργος Helvetia Pisa, το Hotel Bologna και το Royal Victoria Hotel. Αλλά αν θέλετε να γνωρίσετε την πόλη σαν τοπικό, θεωρήστε τη διαμονή σας σε ένα διαμέρισμα ενοικίασης διακοπών όπως το Behind the Tower στο ιστορικό κέντρο.

Τι να δεις

Η λίστα των τουριστικών αξιοθέατων της Πίζας παρέχει λεπτομέρειες για τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης και συμβουλές για το τι θα δείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Καφέ και εστιατόρια

Το Caffe dell'Ussuro είναι ένα ιστορικό καφενείο Pisan που άνοιξε για πρώτη φορά το 1794. Βρίσκεται σε ένα παλάτι του 15ου αιώνα στο Lungamo Pacinotti 27. Ένα από τα αγαπημένα μου εστιατόρια είναι το Ristorante Lo Schiaccianoci στη Via Vespucci 104 κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Θα βρείτε παραδοσιακά φαγητά στο Al Ristoro dei Vecchi Macelli, Via Volturno 49 και το Antica Trattoria da Bruno, Via Bianchi 12, τα οποία και προτείνουν το Touring Club της Ιταλίας.

Τουριστικά Γραφεία της Πίζας

Τα τουριστικά γραφεία βρίσκονται στην Piazza Duomo και στην Piazza Vittorio Emanuele II 16. Υπάρχει επίσης υποκατάστημα στο αεροδρόμιο.

Πότε θα Επισκεφθείτε

Η πόλη μπορεί να είναι ζεστή και γεμάτη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ειδικά στην περιοχή γύρω από τον καθεδρικό ναό και τον πύργο. Πολλοί τουρίστες έρχονται μόνο για την ημέρα, οπότε αν επισκέπτεστε την υψηλή περίοδο, ίσως να θέλετε να περάσετε τη νύχτα και να απολαύσετε τις τοποθεσίες το πρωί ή το βράδυ. Η άνοιξη και η πτώση είναι οι πιο ευχάριστες στιγμές για να επισκεφθείτε την Πίζα.

Φεστιβάλ Πίζα

Το Gioco del Ponte ή το " παιχνίδι γέφυρας" είναι μια επανεξέταση ενός μεσαιωνικού διαγωνισμού μεταξύ Pisans που ζουν βορείως του ποταμού Arno και εκείνων που ζουν νότια του ποταμού. Μια παρέλαση με συμμετέχοντες ντυμένες με μεσαιωνική ενδυμασία αρχίζει το φεστιβάλ, στη συνέχεια δύο ομάδες 20 ατόμων σπρώχνουν ένα τεράστιο καλάθι κατά μήκος της γέφυρας, προσπαθώντας να φτάσουν στην περιοχή της αντίθετης ομάδας.

Η Πίζα φιλοξενεί την ετήσια «Ρεγάτα των Αρχαίων Ναυτικών Δημοκρατιών», μια κούρσα με σκάφος μεταξύ των ναυτιλιακών δημοκρατιών της Πίζας, της Βενετίας, της Γένοβας και του Αμάλφι, κάθε τέσσερα χρόνια. Ο αγώνας προηγείται από μια παρέλαση με κοστούμιους συμμετέχοντες που εκπροσωπούν τις τέσσερις δημοκρατίες.