Κουνούπια στην Κεντρική Αμερική

Υπάρχουν κουνούπια στην Κεντρική Αμερική; Αναμφίβολα. Το μόνο πράγμα που είναι πιο ενοχλητικό από το να πιάσεις ένα κουνούπι στην πράξη του bloodsucking είναι το τρελό βόμβο ενός στο υπνοδωμάτιό σου, που κρύβεται αόρατο, απλά περιμένει μέχρι να κλείσεις τα μάτια σου. Και στην Κεντρική Αμερική, τα κουνούπια φαίνεται να είναι παντού. Είναι ένας σπάνιος επισκέπτης που αφήνει χωρίς μια σειρά από φαγούρα, κόκκινα τσιμπήματα κουνουπιών.

Κωκίτες και Ασθένειες

Για να χειροτερέψουν τα πράγματα, τα κουνούπια της Κεντρικής Αμερικής είναι δυνητικοί φορείς πολλών εξουθενωτικών ασθενειών, μεταξύ των οποίων η ελονοσία, ο κίτρινος πυρετός (μόνο στον Παναμά) και ο πυρετός του δάγκειου πυρετού.

Στην Κεντρική Αμερική, η ελονοσία είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Η ασθένεια βρίσκεται σε πολλές αστικές περιοχές και δεν περιορίζεται μόνο στις αγροτικές περιοχές. Ένας πλήρης κατάλογος παρέχεται από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών, κατανοώντας τις περιοχές κινδύνου ανά χώρα. Εάν ταξιδεύετε σε έναν από αυτούς τους τομείς, φροντίστε να ζητήσετε από το γιατρό σας να συνταγογραφήσει ένα φάρμακο ανθελονοσιακό όπως η χλωροκίνη. Το CDC δεν συνιστά την αγορά αυτών των ναρκωτικών στο εξωτερικό, παρόλο που είναι διαθέσιμα στο πάγκο σε πολλά φαρμακεία.

Πώς να κρατήσει τα κουνούπια μακριά

Φυσικά, είναι καλύτερο να εμποδίσουμε τα κουνούπια της Κεντρικής Αμερικής από το να δαγκώσουν στην πρώτη θέση. Το DEET (όχι περισσότερο από 50%), ένα εξαιρετικά ισχυρό εντομοαπωθητικό που διατίθεται σε αθλήματα, ταξίδια και φαρμακεία, είναι η καλύτερη άμυνα του ταξιδιώτη. Το Permethrin είναι ένα εντομοκτόνο που μπορείτε να ψεκάσετε σε ρούχα και κουνουπιέρες, αποτελεσματικά στην απάλυνση και τη θανάτωση των κουνούπια και άλλων εντόμων. Πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά ή οποιοδήποτε άλλο απωθητικό, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που περιλαμβάνονται.

Η πλειοψηφία των κουνουπιών φορέων της Κεντρικής Αμερικής (που μετακινούνται από ασθένειες) είναι πιο δραστήριοι στο λυκόφως, πράγμα που είναι ευτυχώς ένας πιο δροσερός χρόνος για να βγείτε έξω από τα μακριά μανίκια και παντελόνια που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με Permethrin.