Συμβουλές για την επίσκεψη στο Castillo de San Cristobal στο Παλιό Σαν Χουάν

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το μεγαλύτερο φρούριο του Σαν Χουάν

Ιστορικές πληροφορίες

Αυξάνοντας σχεδόν τα 150 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, το Castillo de San Cristóbal (Κάστρο του Αγίου Χριστοφόρου) είναι μια τεράστια δομή που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της βορειοανατολικής άκρης του Παλαιού Σαν Χουάν . Το San Cristóbal, χτισμένο κατά κύριο λόγο σε μια περίοδο 20 ετών (1765-1785), ήταν πάνω από 200 χρόνια νεότερο από το Castillo San Felipe del Morro (πιο συχνά ονομάζεται El Morro), ο στρατιωτικός στρατιώτης του Πουέρτο Ρίκο εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, ήταν μια πολύ αναγκαία προσθήκη στην άμυνα της πόλης. Ενώ ο El Morro φρουρούσε τον κόλπο, ο San Cristóbal παρακολουθούσε τη γη ανατολικά του Παλαιού Σαν Χουάν. Η οικοδόμηση μιας οχύρωσης που προστατεύει την πόλη από μια εισβολή της γης αποδείχθηκε μια σοφή κίνηση. Το 1797, το φρούριο βοήθησε να αποκρούσει μια εισβολή από τον Sir Ralph Abercrombie.

Από αρχιτεκτονική άποψη, τόσο το San Cristóbal όσο και το El Morro είναι κάστρα, όχι οχυρά, αν και εξυπηρετούσαν μια εξαιρετικά σημαντική στρατιωτική λειτουργία. Ο σχεδιασμός του San Cristóbal ήταν έξυπνος και ακολούθησε ένα μοντέλο γνωστό ως "άμυνα σε βάθος". Το κάστρο αποτελείται από πολλά στρώματα, κάθε τοίχωμα και οχυρώθηκε ώστε να εμποδίζει και να επιβραδύνει έναν εχθρό όχι μία φορά, αλλά αρκετές φορές. Μια βόλτα στο φρούριο σήμερα θα σας δείξει την ασυνήθιστη αλλά αποτελεσματική διάταξή του.

Το φρούριο έχει δει το μερίδιό του στις μάχες. Εκτοξεύθηκε το πρώτο ισπανικό σουτ του ισπανικού-αμερικανικού πολέμου. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι ΗΠΑ πρόσθεσαν οχυρώσεις στους εξωτερικούς τοίχους του.

Μέσα από όλα, έχει αντέξει τις δοκιμασίες του χρόνου και του πολέμου. Ωστόσο, το 1942, οι ΗΠΑ προσέφεραν στο φρούριο στρατιωτικές δεξαμενές και σκυρόδεμα, τα οποία υποβαθμίζουν την αρχική δομή και δυστυχώς εξακολουθούν να είναι ένα μαγαζί ματιών σήμερα.

Σημαντικές πληροφορίες επισκεπτών

Μια επίσκεψη στο San Cristóbal σας δίνει την ευκαιρία να περπατήσετε επάνω στο παραπέτα σας να κοιτάξετε πάνω από το βαρέλι ενός κανόνιου στα κρουαζιερόπλοια που αγκυροβολούν στον κόλπο του Σαν Χουάν ή στο El Morro στην ανατολική άκρη της παλιάς πόλης.

Μπορείτε να βγείτε μέσα σε ένα κιβώτιο Garita ή σε ένα κουτί και να κοιτάξετε πάνω από το νερό. Και μπορείτε να δείτε το Παλιό Σαν Χουάν απλωμένο μπροστά σας.

Η περιοχή που συνδυάζει το El Morro με το San Cristobal είναι γνωστό ως Εθνικός Ιστορικός Χώρος του Σαν Χουάν και τώρα λειτουργεί από την Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου. Μια φιλική προς τον προϋπολογισμό έλξη, η είσοδος στο site είναι μόλις 5 δολάρια, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Park Service και έχετε την επιλογή να εξερευνήσετε τον ιστότοπό σας ή να κάνετε μια ξενάγηση. Αν επιλέξετε το τελευταίο, που είναι μια δωρεάν υπηρεσία, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να κρατήσετε ένα από τα ξιφολόγχη στα στρατόπεδα του στρατιώτη, να περιηγηθείτε στις σήραγγες παρακάτω ή απλώς να μάθετε περισσότερα για την ιστορία του κάστρου.

Οι κανονικές ώρες για το πάρκο είναι από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. καθημερινά και είναι ανοικτές για το κοινό όλο το χρόνο, βροχή ή λάμψη. Ανάλογα με τη σοβαρότητα των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών, το πάρκο ενδέχεται να τερματιστεί, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τον ιστότοπο για τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες. Τα παιδιά όλων των ηλικιών επιτρέπονται, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα. Τα κατοικίδια επιτρέπονται βάσει του Εθνικού Ιστορικού Χώρου του Σαν Χουάν, αλλά όχι στις οχυρωμένες περιοχές.