Πώς να γνωρίσετε τους ανθρώπους ως μοναδικός ταξιδιώτης

Δημιουργία φίλων και δημιουργία συνδέσεων στο δρόμο

Εάν δεν έχετε ταξιδέψει ποτέ μόνοι σας, μπορεί να είναι μια αποθαρρυντική προοπτική. Μία από τις πιο συχνά εκφρασμένες ανησυχίες των σύντομων διανυκτερεύσεων είναι αν θα είναι σε θέση να κάνουν φίλους στο δρόμο. Έχω ταξιδεύει σόλο για και πάνω από πέντε χρόνια τώρα και είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ ότι η απάντηση είναι ένα ηχηρό ναι!

Εάν θέλετε να συναντήσετε άτομα, τότε το πρώτο βήμα σας είναι να εμφανίζετε όσο το δυνατόν πιο προσιτό.

Κάντε επαφή με τα μάτια και χαμόγελο, ρωτήστε πώς κάνουν. Μπορείτε να το κάνετε αυτό οπουδήποτε, είτε πρόκειται για εξερεύνηση μιας πόλης, για τη δημόσια συγκοινωνία, για να καθίσετε στο δωμάτιό σας ή για να φάτε σε ένα εστιατόριο. Η εμφάνιση προσεγγίζει σίγουρα θα σας βοηθήσει, αλλά υπάρχουν επίσης μερικές δραστηριότητες που κάνουν εξαιρετικά εύκολο να κάνετε φίλους.

Μείνετε στο Hostel Dorm Rooms

Αυτό είναι απλά ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε φίλους ενώ ταξιδεύετε. Περπατήστε στο δωμάτιό σας μετά το check in και πιθανότατα να υπάρχει κάποιος άλλος ήδη στο δωμάτιο με τον οποίο μπορείτε να συνομιλήσετε. Το μεγάλο πράγμα για το ταξίδι είναι ότι πάντα θα έχετε κάτι κοινό με κάθε ταξιδιώτη που συναντάτε. Θα μπορείτε να συζητάτε για τα μέρη που επισκεφθήκατε, για τα οποία προχωράτε και για τα τρέχοντα σας σχέδια - στην πραγματικότητα, μετά από μερικές εβδομάδες, πιθανότατα θα είστε άρρωστοι να έχετε την ίδια συζήτηση με όλους συναντάς!

Εκκενώστε σε κοινόχρηστους χώρους

Ενώ έχω βρει dorm δωμάτια είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κάνετε φίλους, είναι ακόμα δυνατό να το πράξουν, αν σκοπεύετε να μείνετε σε ιδιωτικά δωμάτια σε ξενώνες. Βεβαιωθείτε ότι ο ξενώνας διαθέτει κοινόχρηστο δωμάτιο ή μπαρ και θα έχετε πολλές ευκαιρίες να ξεκουραστείτε με τους συμπολίτες σας.

Το μεγάλο πράγμα για το σόλο ταξίδι είναι ότι στην πραγματικότητα σας κάνει πιο προσιτό από ό, τι όταν ταξιδεύετε σε μια ομάδα ή ως ζευγάρι.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνετε φίλους είναι πάνω από τα γεύματα της ομάδας σε ξενώνες. Τα κοινόχρηστα δωμάτια μπορεί να είναι αποθαρρυντικά αν όλοι βρίσκονται στο φορητό υπολογιστή τους ή κρέμονται με φίλους, αλλά οι ώρες φαγητού πραγματικά σας δίνουν την ευκαιρία να ξεφύγετε. Συζητήστε με τους ανθρώπους για πρωινό σχετικά με τα σχέδιά τους για την ημέρα, ή να συνομιλήσετε μαζί τους για δείπνο για το τι έχουν κάνει και τα σχέδιά τους για την επόμενη μέρα.

Συμμετοχή σε δραστηριότητες ομάδας

Οι ξενώνες έχουν πάντα κάτι συμβαίνει, οπότε βεβαιωθείτε ότι ρωτάτε για αυτές τις δραστηριότητες μόλις έχετε κάνει check in. Εγγραφείτε για ένα γεγονός όταν φτάσετε και στη συνέχεια δεν θα έχετε δικαιολογίες για να μην το κάνετε. Είτε πρόκειται για ένα crawl pub ή μια περιήγηση με τα πόδια ή ένα ταξίδι στο Τσερνομπίλ, όπως έκανα στο Κίεβο!

Κάντε μια ομαδική περιήγηση

Μια ομαδική περιοδεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συναντήσετε νέους ανθρώπους ενώ συμμετέχετε σε κάτι τολμηρό ή ενδιαφέρον. Οι ξενώνες συνήθως διαθέτουν αρκετές εκδρομές σε προσιτές τιμές στη ρεσεψιόν, οι οποίες σας βοηθούν να γνωρίσετε τους φίλους σας λίγο καλύτερα. Ωστόσο, αν ο ξενώνας σας δεν προσφέρει εκδρομές, τότε αναζητήστε μια περιήγηση γύρω από την πόλη που στοχεύει σε ταξιδιώτες με είκοσι ενήλικες.

Αυτό είναι, φυσικά, αν θέλετε να συναντήσετε άτομα παρόμοιας ηλικίας. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα άτομα που έχω συναντήσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού είναι πάνω από δύο φορές πιο παλιά από εμένα.

Εάν επιθυμείτε μια πολυήμερη ξενάγηση μέσω πολλών πόλεων ή χωρών, αναζητήστε μια εταιρεία ξενάγησης που απευθύνεται σε φοιτητές ή σε είκοσι άτομα, όπως Intrepid, Contiki ή Busabout.

Σε έναν προϋπολογισμό και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια περιοδεία; Δοκιμάστε μία από τις δωρεάν περιηγήσεις με τα πόδια που προσφέρουν εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Είναι ένας φανταστικός τρόπος να γνωρίσετε μια νέα πόλη και μπορείτε πάντα να δείτε αν κάποιος στην ομάδα σας θέλει να εξερευνήσει περισσότερο μαζί σας την πόλη μαζί σας.

Δοκιμάστε τον εθελοντισμό

Ο εθελοντισμός έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος να επιστρέψετε στη χώρα στην οποία ταξιδεύετε. Εκτός από την παροχή βοήθειας στην τοπική κοινότητα, ο εθελοντισμός σας δίνει επίσης την ευκαιρία να εξασκήσετε και να αναπτύξετε τις κοινωνικές δεξιότητές σας.

Θα ξοδεύετε τακτικά χρόνο με ανθρώπους με τους οποίους έχετε κοινά ενδιαφέροντα, γι 'αυτό είναι πολύ πιθανό να είστε όλοι στενοί φίλοι στο τέλος του χρόνου μαζί.

Πάρτε μια τάξη

Το ταξίδι έχει να κάνει με την εκμάθηση και την εμπειρία νέων. Ποιος καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό από τη λήψη μιας τάξης σε μια από τις χώρες που επισκέπτεστε; Θα μπορούσαν να είναι μαθήματα salsa στην Αργεντινή, μαθήματα μαγειρικής στην Ταϊλάνδη, μαθήματα σερφ στο Μπαλί ή μαθήματα καταδύσεων SCUBA στην Ταϊλάνδη.

Όταν παίρνετε μια τάξη ενώ ταξιδεύετε, θα είστε σε θέση να μάθετε νέες δεξιότητες και να συναντήσετε άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα όπως εσείς.

Να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες

Πάνω απ 'όλα, να είστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες! Εάν κάποιος που συναντάς σας προσκαλεί, τότε λέτε ναι, ακόμα κι αν συνήθως δεν θα πάτε. Να είστε ανοιχτοί σε νέες ευκαιρίες - ίσως ανακαλύψετε ακόμη και ένα νέο χόμπι ή δραστηριότητα που αγαπάτε.