Ανακαλύψτε το νησί του Gilligan's Own Island του Πουέρτο Ρίκο

Το Πουέρτο Ρίκο είναι γεμάτο απομακρυσμένες, ρουστίκ και παραδεισένιες κηλίδες που μας θυμίζουν πώς ήταν η Καραϊβική. Ένας τέτοιος προορισμός είναι το νησί Gilligan, ένα μικρό κλειδί που βρίσκεται έξω από την Guánica , στη νοτιοδυτική ακτή του Πουέρτο Ρίκο.

Για τον ταξιδιώτη που του αρέσει να απομακρύνεται και να αποσυνδεθεί, δεν ξεφεύγει πολύ από το πεπατημένο μονοπάτι από το νησί του Gilligan. Αλλά πριν λέω κάτι άλλο, μια αποποίηση: η παράσταση του νησιού Gilligan δεν είχε κινηματογραφηθεί εδώ.

Ήταν πραγματικά γυρισμένο στη Χαβάη και την Καλιφόρνια. Το επίσημο όνομα του νησιού είναι στην πραγματικότητα το Cayo Aurora, αλλά το ψευδώνυμο ήταν κολλημένο.

Ο Γκιλιγκάν σίγουρα ποτέ δεν είχε ταξιδέψει εδώ, και αυτό το νησί είναι πολύ μικρότερο από το σημείο όπου αυτός και το πλήρωμά του ήταν λανθασμένα για τόσα χρόνια (ή επεισόδια). Η εκδοχή του νησιού Gilligan του Πουέρτο Ρίκο είναι κάτι παραπάνω από μια συλλογή από μαγκρόβια ραμμένα μαζί με ένα ξύλινο περίπτερο που οδηγεί σε αυτά. Μερικές μικροσκοπικές αμμώδεις παραλίες μπορούν να βρεθούν εδώ, μαζί με μια συλλογή από κοιλώματα μπάρμπεκιου και βασικές εγκαταστάσεις (σημείωση: ναυαγοσώστες και τρόφιμα ή ποτά οποιουδήποτε είδους δεν είναι μεταξύ αυτών των εγκαταστάσεων).

Εάν έχετε έρθει εδώ για να εξερευνήσετε ή να κάνετε πεζοπορία σε ένα παρθένο νησί της Καραϊβικής, θα γίνει σε περίπου 5 λεπτά. Αυτή δεν είναι η έκκληση του νησιού του Gilligan. Αν ψάχνετε για ένα εξαιρετικά φωτογενές σημείο από το οποίο μπορείτε να τραβήξετε το "I'm on vacation" selfie, θα σας οδηγούσα απέναντι στον Palomonitos .

Γιατί λοιπόν να κάνετε το ταξίδι; Μέρος της διασκέδασης που υπάρχει εδώ είναι το ταξίδι ... μπορείτε να κάνετε καγιάκ ή να πάρετε ένα πλοίο από το Guánica (είναι ένα ταξίδι 10-20 λεπτών από την ακτή) και αν είστε φιλοξενούμενος στο Copamarina Beach Resort, μπορείτε πάρτε μια ελεύθερη βάρκα με ποντονιού πάνω από το νερό.

Αλλά ο πραγματικός θησαυρός στο νησί του Gilligan βρίσκεται κάτω από το νερό.

Τα ρηχά νερά γύρω από το νησί κάνουν εξαιρετικό ψαροντούφεκο. Οι υγιείς κοραλλιογενείς ύφαλοι, μια ποικιλία ψαριών και οι σήραγγες μαγγρόβλου αξίζει να εξερευνήσετε. Αυτά και οι λάκκοι μπάρμπεκιου είναι αυτό που φέρνουν droves των τοπικών τουριστών και των ψαράδων σε αυτό το σημείο κάθε Σαββατοκύριακο. (Στην πραγματικότητα, οι Puerto Ricans αγαπούν να έρχονται εδώ τα Σαββατοκύριακα, οπότε αν ελπίζετε να έχετε το νησί του Gilligan στον εαυτό σας, σχεδιάστε να επισκεφθείτε την εβδομάδα).

Η θαλάσσια ζωή έχει κάνει αυτό το μέρος μέρος ενός βιοφυσικού αποθέματος που διαχειρίζεται το Τμήμα Φυσικών Πόρων του Πουέρτο Ρίκο. Είναι ένα μέρος που πρέπει να τοποθετήσετε στη λίστα υποχρεωτικών υποχρεώσεων για τις επόμενες διακοπές σας; Όχι ... Δεν μπορώ να πάω τόσο μακριά. Αυτό το νησί δεν έχει έλλειψη για εκπληκτικές παραλίες ή χώρους για αναπνευστήρα .

Αλλά αν σας αρέσει η ιδέα να απομακρυνθείτε πραγματικά από τα άνετα όρια του δωματίου σας, την πολυσύχναστη παραλία και την κηλίδα πόλη, μπορείτε απλά να ερωτευτείτε με αυτό το σημείο. Βέβαια, μπορώ να δω την έκκληση να πάρω την οικογένεια ή μια ομάδα φίλων εδώ μια μέρα της εβδομάδας και ουσιαστικά να διεκδικήσετε το δικό σας ιδιωτικό νησί για λίγες ώρες. Απλά θυμηθείτε ότι το νησί του Gilligan είναι ένα είδος BYOE. Όπως και στο, Φέρτε τα πάντα! Ψαροντούφεκο, αλιευτικά εργαλεία, πετσέτες, ψύκτες, τρόφιμα, νερό ...

εξαρτάται από εσάς να φέρετε ό, τι χρειάζεστε στο πάρτι.

Εάν θέλετε να φτάσετε εδώ και δεν μένετε στο Copamarina, μπορείτε να πάρετε το πλοίο από το εστιατόριο San Jacinto από την διαδρομή 333 (το εστιατόριο θα σας φέρει επίσης το μεσημεριανό γεύμα ενώ είστε στο νησί) ή να κατευθυνθείτε προς το λιμάνι της MaryLee από τη θάλασσα, όπου μπορείτε να νοικιάσετε καγιάκ ή μια βάρκα.