Επισκόπηση του συστήματος λεωφορείων και πούλμαν στον Ισημερινό

Ένας από τους πιο οικονομικούς και ενδιαφέροντες τρόπους διερεύνησης του Εκουαδόρ είναι η χρήση λεωφορείων και πούλμαν για να ταξιδεύουν μεταξύ των πόλεων της χώρας, ενώ οι δύο μεγαλύτερες πόλεις έχουν επίσης τα δικά τους δίκτυα λεωφορείων για να περάσουν. Ωστόσο, όπως και στις περισσότερες χώρες της Νότιας Αμερικής, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εταιρείες λεωφορείων που εκτελούν αυτές τις υπηρεσίες και χωρίς έναν επίσημο κατάλογο όλων των διαδρομών μπορεί να είναι μια πρόκληση να προγραμματίσετε το ταξίδι σας εκ των προτέρων.

Ενώ οι περισσότερες πόλεις θα έχουν υπηρεσίες λεωφορείων που τις συνδέουν και τις μεγάλες πόλεις του Γκουαγιακίλ και του Κίτο , η διαδρομή από το παραδοσιακό τουριστικό μονοπάτι μπορεί να απαιτήσει λίγη υπομονή και ευελιξία όσον αφορά τη διαδρομή και τον χρόνο που μπορεί να πάρει ένα ταξίδι.

Οι διαφορετικές κατηγορίες υπηρεσιών λεωφορείων

Τα λεωφορεία στον Ισημερινό μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με την άνεση και τις εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες στο πλοίο, με τις μεγαλύτερες διαδρομές μεταξύ των πόλεων να εξυπηρετούνται συνήθως από τα καλύτερα λεωφορεία. Αυτά αναφέρονται γενικά ως είτε ejecutivo είτε bus de l u jo , και συνήθως είναι εξοπλισμένα με εγκαταστάσεις όπως τουαλέτα και κλιματισμό. Τα στάνταρ λεωφορεία τείνουν να είναι φθηνότερα από την άποψη του κόστους του εισιτηρίου, αλλά είναι συνήθως πιο αργά με περισσότερες στάσεις, και αυτά θα επιτρέψουν επίσης στους ανθρώπους να σταθούν στους διαδρόμους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για όσους ταξιδεύουν σε πιο αγροτικά και απομακρυσμένα μέρη της χώρας, υπάρχουν επίσης μικρότερες, ανεπίσημες υπηρεσίες λεωφορείων που θα κάνουν χρήση οποιωνδήποτε διαθέσιμων οχημάτων.

Διαδρομές λεωφορείων μεγάλης απόστασης

Υπάρχουν πολλές εταιρείες λεωφορείων που προσφέρουν δρομολόγια λεωφορείων μεγάλων αποστάσεων σε όλο τον Εκουαδόρ και για εκείνους που μιλούν κάποια ισπανικά τότε θα πρέπει να μπορούν να βρουν τις διαδρομές που θέλουν αρκετά εύκολα. Οι περισσότερες πόλεις θα έχουν έναν κύριο τερματικό σταθμό λεωφορείων, ο οποίος είναι γνωστός ως Terminal Terrestre, ενώ στο Κίτο υπάρχει το Terminal Quitumbe για τις περισσότερες διαδρομές που κατευθύνονται νότια της πόλης, ενώ το Terminal Carcelen στα βόρεια του πόλη εξυπηρετεί δρομολόγια προς Carchi και Imbabura.

Στο Κίτο και σε ορισμένες άλλες πόλεις του Εκουαδόρ, οι μεγαλύτερες εταιρείες λεωφορείων όπως η TransEsmereldas και η Flota Imbabura εκμεταλλεύονται τους δικούς τους σταθμούς λεωφορείων εκτός από το κύριο Terminal Terrestre. Ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους θέλουν να σχεδιάσουν τη διαδρομή τους είναι αυτός ο ιστότοπος, ο οποίος καλύπτει τα προγράμματα για πολλές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον Εκουαδόρ.

Παρόλο που δεν υπάρχουν απευθείας λεωφορεία που μεταφέρουν τους πολίτες πέρα ​​από τα σύνορα προς την Κολομβία, υπάρχουν σταθμοί λεωφορείων και στις δύο πλευρές των συνόρων. Για όσους ταξιδεύουν στο Περού, υπάρχουν υπηρεσίες που προσφέρονται από την CIFA και τη Transportes Loja, όπου θα αποβιβαστείτε από το λεωφορείο από την πλευρά του Ισημερινού στα σύνορα, θα περάσετε από τη συνοριακή διασταύρωση με τα πόδια και στη συνέχεια θα επιστρέψετε στο λεωφορείο από την άλλη πλευρά.

Τοπικά λεωφορεία στον Ισημερινό

Εάν σκοπεύετε να ακολουθήσετε μια πιο αργή διαδρομή μέσω μερικών από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές του Ισημερινού ή αν βρεθείτε από το κανονικό τουριστικό μονοπάτι, υπάρχουν πολλά μικρότερα τοπικά λεωφορεία διαθέσιμα, αλλά οι περισσότεροι θα χρειαστεί να μιλήσουν μερικά ισπανικά για να βρουν να διαγράψετε τις διαδρομές και να τις πλοηγηθείτε σωστά. Ενώ οι διαδρομές μεταξύ μικρότερων πόλεων μπορεί να έχουν κανονικά λεωφορεία στη διαδρομή, τα χωριά και οι αγροτικές περιοχές μπορούν να εξυπηρετηθούν με μίνι λεωφορεία, φορτηγά και pickups που έχουν μετατραπεί με ξύλινα παγκάκια για τη μεταφορά επιβατών.

Αυτές δεν θα είναι οι ασφαλέστερες μέθοδοι μεταφοράς, αλλά τουλάχιστον θα έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι ένας φθηνός τρόπος για να περάσετε. Εκείνοι που κατευθύνονται προς τις Άνδεις θα συναντήσουν επίσης τα λεωφορεία Chiva, τα οποία είναι αμερικανικά σχολικά λεωφορεία παλαιού στυλ με ράφι οροφής.

Δίκτυα αστικών λεωφορείων στο Quito και στο Guayaquil

Τόσο το Quito όσο και το Guayaquil διαθέτουν τα δικά τους συστήματα λεωφορείων σε όλη την πόλη, τα οποία προσφέρουν φθηνούς και εύκολους τρόπους για να εξερευνήσετε τα αξιοθέατα της κάθε πόλης. Στο Κίτο υπάρχουν τρεις διαδρομές λεωφορείων γνωστές ως El Trole, Metrobus και Ecovia, αλλά μπορούν εύκολα να ταυτιστούν με τα χρώματα στάσης των λεωφορείων Green, Blue και Red αντίστοιχα, με την κόκκινη διαδρομή Ecovia να εξυπηρετεί την ιστορική συνοικία της πόλης. Στο Guayaquil, το σύστημα λεωφορείων είναι γνωστό ως Metrovia και έχει δύο διαδρομές που εκτείνονται από βορρά προς νότο και ανατολικά προς δύση σε ολόκληρη την πόλη.