Συμβουλές για τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών στον Καναδά

Οι χρεωστικές κάρτες και οι πιστωτικές κάρτες είναι ευρέως αποδεκτές στον Καναδά. ωστόσο, το βαθμό στον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξένη κάρτα και τα τέλη που ισχύουν ανάλογα με την εταιρεία καρτών και τον τύπο λογαριασμού που έχετε ορίσει μαζί τους.

Οι περισσότεροι casual επισκέπτες στον Καναδά θα πρέπει να χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες για αγορές και να κάνουν μεγαλύτερες αναλήψεις σε τοπικό νόμισμα ATM στις καναδικές τράπεζες, αλλά οι συχνές ταξιδιώτες πρέπει να μιλάνε με τις τράπεζές τους για τις καλύτερες χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες για αυτούς τους σκοπούς. κάρτες εκ των προτέρων για να τους ενημερώσουν για την επικείμενη χρήση από τη χώρα.

Λάβετε υπόψη ότι οι ανταλλαγές νομισμάτων κοστίζουν συχνά ένα πρόσθετο τέλος εάν εκτελούνται σε μια ξένη τράπεζα, ειδικά σε ATM, οπότε είναι καλύτερο να περιορίσετε τον αριθμό των αναλήψεων μετρητών που κάνετε για να αποφύγετε τις δαπανηρές χρεώσεις, αλλά συχνά θα χρειαστείτε μετρητά σε τοπικές εγκαταστάσεις να πληρώσουν για γεύματα και υπηρεσίες.

Συμβουλές για τη χρήση χρεωστικών καρτών στον Καναδά

Οι περισσότερες χρεωστικές κάρτες που εκδίδονται από μη καναδικές τράπεζες δεν θα λειτουργούν στον Καναδά για να πραγματοποιούν λιανικές αγορές, αλλά ορισμένες χρεωστικές κάρτες που εκδίδονται εκτός του Καναδά θα λειτουργούν σε τερματικούς σταθμούς στη χώρα. Για παράδειγμα, μια χρεωστική κάρτα της Τράπεζας της Αμερικής που εκδίδεται από την Αμερική θα λειτουργεί σε καναδούς λιανοπωλητές, αλλά ο χρήστης θα επιβαρυνθεί επίσης με τρία τέλη ξένης συναλλαγής για κάθε αγορά.

Λάβετε υπόψη ότι οι χρεωστικές κάρτες διαφέρουν από τις πιστωτικές κάρτες, επειδή αντλούν χρήματα σε πραγματικό χρόνο στον τραπεζικό σας λογαριασμό, έτσι ώστε οι αγορές να γίνονται διερχόμενες, εισερχόμενες ή πατώντας την κάρτα σας και εισάγοντας έναν αριθμό pin σε έναν τερματικό σταθμό και αμέσως αφαιρώντας αυτά τα χρήματα, αλλά στον Καναδά, αυτά τα τερματικά λειτουργούν στο δίκτυο Interac, ένα δίκτυο ειδικά για τον Καναδά, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες ή να χρεώνουν το λογαριασμό σας σε πραγματικό χρόνο.

Ακόμη και αν η χρεωστική σας κάρτα δεν λειτουργεί για αγορές στο σημείο πώλησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποσύρει το καναδικό νόμισμα από ΑΤΜ στον Καναδά. Τα τέλη απόσυρσης και των συναλλαγματικών ισοτιμιών ισχύουν συνήθως αλλά ποικίλλουν ανάλογα με την τράπεζά σας, επομένως προσπαθήστε να κάνετε αναλήψεις μετρητών σε μεγάλες τράπεζες, όπου τα τέλη χρήσης δεν είναι εξίσου σημαντικά με τα μικρά ΑΤΜ που βρίσκετε στα καταστήματα λιανικής πώλησης (όπως καταστήματα και εστιατόρια) συνήθως προσθέτουν μια τιμή τριών έως πέντε δολαρίων ανά συναλλαγή.

Εάν ταξιδεύετε συχνά στον Καναδά, ίσως θελήσετε να συμβουλευτείτε την τράπεζά σας σχετικά με τη δημιουργία ενός λογαριασμού που δεν σας επιτρέπει να κάνετε επιπλέον αποζημιώσεις και τέλη ανταλλαγής όταν βρίσκεστε εκτός της χώρας. Για παράδειγμα, η State Farm Bank προσφέρει μια χρεωστική κάρτα που επιτρέπει στους χρήστες της να λαμβάνουν χρήματα από ΑΤΜ σε ξένες χώρες χωρίς να χρεώνουν αυτά τα τέλη.

Συμβουλές για τη χρήση πιστωτικών καρτών στον Καναδά

Οι κύριες πιστωτικές κάρτες γίνονται αποδεκτές σε όλους τους λιανοπωλητές σε ολόκληρο τον Καναδά, ενώ οι Visa και MasterCard είναι οι πιο συνηθισμένες, αλλά μερικές εξαιρέσεις περιλαμβάνουν την Costco Canada, η οποία δέχεται μόνο μετρητά ή MasterCard και Walmart Canada, οι οποίες δεν δέχονται πλέον πιστωτικές κάρτες Visa από το φθινόπωρο του 2017.

Οι ξένες πιστωτικές κάρτες επιβαρύνονται με ξένες χρεώσεις συναλλαγών για τους χρήστες τους, εκτός αν επιλέξετε ένα από τα λίγα όπως αυτά που προσφέρει η Capital One, τα οποία απαλλάσσονται από αυτά τα τέλη, οπότε μπορεί να είναι ωφέλιμο εάν ταξιδεύετε στον Καναδά για ένα σύντομο ταξίδι, ένα εφάπαξ κατ 'αποκοπή ποσό και να το χρησιμοποιήσετε σε όλους τους εμπόρους λιανικής πώλησης, πωλητές και εστιατόρια.

Φροντίστε να καλέσετε και να ενημερώσετε την εταιρεία πιστωτικών καρτών σας ότι θα ξοδεύετε χρήματα εκτός της χώρας, ειδικά εάν ποτέ δεν έχετε ταξιδέψει έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες με τις τρέχουσες πιστωτικές σας κάρτες, καθώς η εταιρεία πιστωτικών καρτών σας μπορεί να θέσει σε έκτακτη ανάγκη στο λογαριασμό σας για "ύποπτη δραστηριότητα", εάν αρχίσετε να ξοδεύετε σε ένα μέρος που δεν είχατε ποτέ.

Το να καλέσετε την εταιρεία της πιστωτικής σας κάρτας για να διορθώσετε έναν λογαριασμό που έχει αναβληθεί τυχαία, όταν βρίσκεστε στον Καναδά, συνεπάγεται επιπλέον χρέωση στο λογαριασμό τηλεφώνου σας, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε αυτή την ταλαιπωρία προγραμματίζοντας μπροστά!