Άνοιξη Σκι Καναδάς

Οδηγός για την άνοιξη σκι στον Καναδά

Το σκι άνοιξη είναι μια δημοφιλής δραστηριότητα στα χιονοδρομικά κέντρα ακριβώς απέναντι από τον Καναδά, αν και συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με τον Δυτικό Καναδά και τις ευρείες, εκτεταμένες οροσειρές που κρατούν το χιόνι πολύ περισσότερο στη σεζόν από ό, τι ανατολικά.

Λάβετε υπόψη ότι το March Break για τα δημόσια σχολεία (κάποτε τον Μάρτιο) και την εβδομάδα ανάγνωσης για τους φοιτητές (συνήθως τα τέλη Φεβρουαρίου στον Καναδά) θα είναι πιο δραστήριοι χρόνοι για ταξίδια.

Το σκι άνοιξη είναι ιδιαίτερα δημοφιλές επειδή, αν και το χιόνι παραμένει στους λόφους μέχρι τον Απρίλιο και ακόμη και το Μάιο ή τον Ιούνιο, οι θερμοκρασίες μπορούν να πάρουν απόλυτα βάλτους, ειδικά σε υψηλότερα υψόμετρα. Η τέλεια ημέρα του σκι άνοιξη βλέπει σκιέρ χτυπήσει τις πλαγιές σε μπλουζάκια και σορτς και έρχονται μακριά στο τέλος της ημέρας με ένα μαύρισμα. Περισσότεροι από λίγα θέρετρα θα έχουν διαγωνισμούς μπικίνι σκι και παρόμοια.

Άλλα οφέλη από το σκι άνοιξη είναι λιγότερα πλήθη, ασχολείται πακέτο άνοιξη πακέτο, περισσότερες ώρες της ημέρας και ας μην υποτιμούμε απολαμβάνοντας apres ski ποτά έξω από τον ήλιο.

Χειμώνας στον Καναδά | Σκι στον Καναδά | Top 10 Χιονοδρομικά Κέντρα στον Καναδά

Ανατολικός Καναδάς

Το σκι άνοιξη δεν είναι το φαινόμενο στον ανατολικό Καναδά που είναι έξω δυτικά σε θέρετρα όπως Whistler, Banff ή Revelstoke.

Τα χιονοδρομικά κέντρα στο ανατολικό τμήμα του Καναδά, συγκεκριμένα στο Οντάριο και το Κεμπέκ, έχουν μικρότερη εποχή σκι (μέχρι τα τέλη Μαρτίου, μέσα Απριλίου) και είναι χτισμένα σε ορεινό έδαφος λιγότερο από τα 3.000 χλμ δυτικά της Αλμπέρτα και της Βρετανικής Κολομβίας.

Τα δημοφιλή θέρετρα στο Οντάριο, το Κεμπέκ και μερικές χιονοδρομικές πίστες στο Maritimes και το Newfoundland προσφέρουν τις προσφορές για σκι άνοιξη τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που θα σας κοστίζουν πολύ λιγότερο από τους δυτικούς ομολόγους τους. Ειδικά εάν είστε με παιδιά ή δεν χρειάζεστε ακραίο υψόμετρο για να απολαύσετε μια μέρα σκι, ο ανατολικός Καναδάς μπορεί να είναι μια καλή επιλογή, αλλά - ειδικά όταν χτυπήσει τον Απρίλιο - ελέγξτε ποια χιονοδρομικά κέντρα παραμένουν ανοιχτά και πόσες πίστες λειτουργούν.

Δυτικός Καναδάς

Τα χιονοδρομικά θέρετρα στην Αλμπέρτα και τη Βρετανική Κολούμπια προσφέρουν σκι άνοιξη σε εξαιρετικά μέτριες θερμοκρασίες μέχρι τον Μάιο, αν και οι συνθήκες μπορούν να επιδεινωθούν μέχρι στιγμής. Πάντα καλύτερα να ελέγχετε μπροστά όσο μπορείτε.

Δύο ώρες βόρεια του Βανκούβερ, η σεζόν του Whistler Blackcomb μπορεί να διαρκέσει έως τον Ιούνιο στην κορυφή του βουνού.

Εκτός από το Whistler, τουλάχιστον 55 άλλα χιονοδρομικά κέντρα του Χ.Κ. Ελέγξτε το Hello BC για ειδικά πακέτα

Η Αλμπέρτα είναι ευλογημένη με τα Βραχώδη Όρη και μπορεί να υπερηφανεύεται για τις τρεις μεγαλύτερες χιονοδρομίες στην επαρχία: Lake Louise Mountain Resort, Sunshine Village και Mt. Norquay. Το "Big 3" είναι όλα στο Εθνικό Πάρκο Banff, μια περιοχή γνωστή για το ποσό της φωτεινής, ξηρής σκόνης που συσσωρεύεται το χειμώνα και αποπνέει τους σκιέρ.

Η Λούις Λουίζ και η Sunshine έχουν ωραίες μεγάλες εποχές του χειμώνα, με το Sunshine να παραμένει ανοικτό έως το Σαββατοκύριακο της Βικτώριας τον Μάιο. Ελέγξτε την ιστοσελίδα "Big 3" ή το Ski Canada για προσφορές.

Έρχομαι στα Καναδικά Rockies την άνοιξη, έχετε μια επιλογή από τόσες πολλές διαφορετικές θέρετρα όλα πολύ κοντά μαζί. Εάν πετάτε στο Κάλγκαρι και νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο, έχετε Sunshine στο Banff, Lake Louise στο Rockies. Στη συνέχεια, μπορείτε να διασχίσετε τα σύνορα στη Βρετανική Κολούμπια για να δείτε το Golden σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο ή το Panorama στο Invermere ή μπορείτε να πάτε λίγο πιο δυτικά στο Revelstoke, ή νότια προς Kimberly ή Fernie.