Πάσχα στη Βραζιλία

Η Βραζιλία έχει έναν από τους μεγαλύτερους καθολικούς πληθυσμούς στον κόσμο. Η Μεγάλη Εβδομάδα - Semana Santa στα Πορτογαλικά - παρατηρείται σε όλη τη χώρα με πομπές και τελετουργίες παρόμοιες με εκείνες άλλων καθολικών χωρών, αλλά γίνονται μοναδικές από το συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο συμβαίνουν.

Μερικά γνωστά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας στη Βραζιλία περιλαμβάνουν:

Βραζιλία Ταξίδι Πάσχα

Σε μια κοσμική προσέγγιση της Μεγάλης Εβδομάδας, οι άνθρωποι θα βιαστούν στην παραλία και άλλες δημοφιλείς περιοχές διακοπών στη Βραζιλία για να επωφεληθούν από τις διακοπές, τα οποία τα σχολεία συνήθως εκτείνονται σε ολόκληρη την εβδομάδα.

Προσθέστε σε αυτό το μεγάλο όγκο ανθρώπων που ταξιδεύουν σε προορισμούς διάσημους για παραδοσιακές καθολικές τελετουργίες και λαοί απλώς ψάχνουν να είναι μαζί με την οικογένεια για τις διακοπές, και είστε μέσα για πολυσύχναστο δρόμους και αεροδρόμια, πλήρη κράτηση ξενοδοχεία και πλήθη.

Παραδοσιακά, τα ξενοδοχεία κάνουν κράτηση Semana Santa σε πακέτα που εκτελούνται από την Πέμπτη Πέμπτη έως την Κυριακή του Πάσχα. Κάντε κράτηση αμέσως μετά το Καρναβάλι, αν είναι δυνατόν.

Μερικοί από τους αγαπημένους προορισμούς στη Βραζιλία για όσους αναζητούν παραδοσιακό Καθολικισμό της Μεγάλης Εβδομάδας είναι οι ιστορικές πόλεις όπου οι λιτανείες λαμβάνουν χώρα σε πλακόστρωτους ή λιθόστρωτους δρόμους και η μάζα πραγματοποιείται σε παλιές εκκλησίες.

Μουσική για την εποχή

Το Paixão e Fé (Πάθος και Πίστη), ένα τραγούδι του Tavinho Moura και του Fernando Brant που καταγράφεται από τον Milton Nascimento, εκφράζει ποιητικά τον πνευματικό τόνο της εποχής και περιγράφει το πέρασμα μιας πομπής.

Το τραγούδι είναι μέρος του άλμπουμ Clube da Esquina 2 (1978).

Παρακολουθήστε ένα βίντεο Paixão e Fé στο YouTube, το οποίο δημοσιεύτηκε από τον Leo Ladeira στις φωτογραφίες των Mariana και Ouro Preto, MG.

Σημαντικές εκδηλώσεις καθολικής μεγάλης εβδομάδας

Οι ταξιδιώτες που δεν έχουν ιερή αντίληψη για τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας μπορούν να επιδείξουν σεβασμό με απλούς τρόπους, όπως να μην φορούν σορτς ή να αποκαλύπτουν ενδύματα σε τελετουργίες ή να αποφεύγουν τη λήψη φωτογραφιών μέσα σε εκκλησίες.

Είτε είστε αφοσιωμένος Καθολικός είτε κάποιος που απλά επιδιώκει να ζήσει την τοπική ζωή σε όλες τις αποχρώσεις του, οι εορτασμοί της Μεγάλης Εβδομάδας είναι ένα από τα κλειδιά σας για μια βαθύτερη γνώση της Βραζιλίας και του πολιτισμού της.

Χαλιά στις οδούς

Μία από τις πιο όμορφες παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας είναι η διακόσμηση των δρόμων για την πομπή της Κυριακής. Πολλές πόλεις το κάνουν για το Corpus Christi, αλλά στο Ouro Preto, για παράδειγμα, οι άνθρωποι δημιουργούν πολύχρωμα χαλιά με ξύλα, αλεύρι, καφέ, λουλούδια και άλλα στοιχεία τη νύχτα πριν από την Κυριακή για να περπατήσουν.

Πασχαλινά αυγά

Στη Βραζιλία, ένα αυγό του Πάσχα είναι, σχεδόν εξ ορισμού, ένα αυγό σοκολάτας. Σουπερμάρκετ, τα οποία διακοσμούν ένα ειδικό διάδρομο με μια σήραγγα από αυγά πασχαλισμένα με έντονα τυλιγμένα από διάφορα εμπορικά σήματα. μπουκάλια σοκολάτας? τα αρτοποιεία και τα παντοπωλεία όλα γίνονται απασχολημένα και αποθεματοποιούνται καθώς η χώρα σαρώνεται από τις μαζικές επιθυμίες σοκολάτας τις εβδομάδες πριν από το Πάσχα.

Μερικά από τα πιο γνωστά franchises που πωλούν ωραία Πασχαλινά αυγά στη Βραζιλία είναι η Kopenhagen, που ιδρύθηκε το 1928, και το Cacau Show.

Οι λάτρεις της σοκολάτας δεν μπορούν να πάνε στραβά με μια επίσκεψη στο Σάο Πάολο κατά την περίοδο του Πάσχα. Μια μεγάλη ποικιλία από high-end postiseries και σοκολάτες κάνουν ωραία Πασχαλινά αυγά, όπως:

Ο Jean et Marie, που άνοιξε τον Μάρτιο του 2009, μπήκε στην γκουρμέ σκηνή του Σάο Πάολο εγκαίρως για το Πάσχα.

Πάσχα σε όλο τον κόσμο

Η Βραζιλία, με την συνάντησή της με πολιτισμούς, έχει πολλές παραδόσεις του Πάσχα κοινές με άλλες χώρες. Μάθετε για μερικές από τις καλύτερες εκδηλώσεις του Πάσχα στον κόσμο με τον ιστότοπο.