Πάσχα στη Λατινική Αμερική: Semana Santa στη Νότια Αμερική

Το Πάσχα στη Λατινική Αμερική είναι μία από τις σημαντικότερες εποχές του χρόνου. Η Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα είναι το σημαντικότερο καθολικό θρησκευτικό φεστιβάλ στη Νότια Αμερική.

Το Semana Santa, επίσης γνωστό ως Holy Week στα αγγλικά, γιορτάζει τις τελευταίες ημέρες της ζωής του Χριστού, τη Σταύρωση και την Ανάσταση, καθώς και το τέλος της Σαρακοστής. Το Semana Santa παρατηρείται με μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις, από το πιο επίσημα θρησκευτικό, μέχρι ένα μείγμα παγανιστών / καθολικών, εμπορικών.

Πότε είναι το Πάσχα στη Λατινική Αμερική

Η Σέμενα Σάντα ξεκινάει στο Domingo de Ramos (Κυριακή των Παλατιών ) μέσω του Jueves Santo (Μεγάλη Πέμπτη) και του Viernes Santo (Μεγάλη Παρασκευή, με αποκορύφωμα το Pascua ή το Domingo de Resurrección (Κυριακή του Πάσχα).

Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της Semana Santa;

Κάθε μέρα έχουν τα τελετουργικά της, τις πομπές στους δρόμους με τους συμμετέχοντες στα γόνατά τους ή με μεγάλους ξύλινους σταυρούς. Υπάρχουν μάζες και θρησκευτικές παρατηρήσεις, συναντήσεις προσευχής και χιλιάδες ευσεβείς καθολικοί που κάνουν φόρο τιμής.

Σε πολλές κοινότητες, το πλήρες πάθος παίζεται από το Μυστικό Δείπνο, την Προδοσία, την Κρίση, την Πομπή των 12 Σταυρών του Σταυρού, τη Σταύρωση και, τέλος, την Ανάσταση. Οι συμμετέχοντες κοσμούνται και παίζουν τα μέρη τους με σεβασμό.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, πολλά σχολεία και γραφεία κλείνουν. Μπορείτε να περιμένετε τις περιοχές θέρετρων να είναι γεμάτες καθώς οι άνθρωποι επωφελούνται από τις διακοπές.

Οι ασυνήθιστες παραδόσεις του Πάσχα στη Νότια Αμερική

Ενδιαφέρουσες παραδόσεις ανά χώρα

Το Περού - ενώ είναι συνηθισμένο να πηγαίνεις στην εκκλησία κάθε μέρα κατά τη διάρκεια του Semana Santa, μερικές μέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Την περασμένη Πέμπτη η ιστορία ενσωματώνεται στους εορτασμούς στο Κούσκο καθώς υπάρχει μια πομπή για να θυμηθεί έναν σεισμό το 1650. Τελειώνει στον καθεδρικό ναό, καθώς ήταν το μοναδικό κτίριο που επέζησε από αυτόν τον καταστροφικό σεισμό.

Βενεζουέλα - Τα πράγματα ζεσταίνονται στην πρωτεύουσα του Καράκας, καθώς είναι παραδοσιακό να καίνε ένα περίγραμμα τοπικής μορφής. Αυτό είναι γνωστό ως «Κάψιμο του Ιούδα», όπου οι ντόπιοι θα παρατάξουν το τέμπλο μέσα στους δρόμους πριν συναντηθούν μαζί για να το κάψουν σε φωτιά. Σε πολλές άλλες περιοχές της Λατινικής Αμερικής, αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς ως ένας τρόπος να απαλλαγούμε από το νέο έτος κακής ενέργειας και να προχωρήσουμε

Κολομβία - Στο Popayan, το οποίο είναι γνωστό ως Λευκή πόλη, το Πάσχα είναι μια εποχή για να γιορτάσει την τέχνη καθώς και τις θρησκευτικές διακοπές. Ενώ υπάρχει μια ετήσια παρέλαση του Πάσχα, υπάρχουν επίσης πολλά εκθέματα τέχνης και εκδηλώσεις που γιορτάζουν το Semana Santa.

Βραζιλία - Το Πάσχα είναι μια σημαντική στιγμή στη Βραζιλία και ενώ οι παραδόσεις ποικίλλουν από περιοχή σε περιοχή ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους για να γιορτάσει το Πάσχα είναι η παράδοση για να καλύψει τους δρόμους με διάφορα χαλιά και χαλιά και στη συνέχεια να τα καλύψει με λουλούδια και πριονίδια σε όμορφα σχέδια και σχέδια.

Αργεντινή - Ενώ πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα αυγά πασχαλινής σοκολάτας είναι μόνο μια παράδοση της Βόρειας Αμερικής που δεν είναι αλήθεια. Με το 85% του πληθυσμού της Αργεντινής να είναι Ρωμαιοκαθολικός, είναι κοινό για τις οικογένειες να εγκαταλείψουν την πόλη για την πλαγιά του λόφου για να περάσουν με την οικογένεια. Μετά από ένα μεγάλο πασχαλινό γεύμα, τα αυγά σοκολάτας ανταλλάσσονται και μερικές οικογένειες με μικρότερα παιδιά θα έχουν κυνήγι αυγών σοκολάτας.

Εκουαδόρ - Όπως στην Αργεντινή, είναι κοινό για τους Ισημερινούς να ταξιδεύουν κατά τη διάρκεια του Πάσχα και πιο συχνά είναι στην παραλία. Μία από τις πιο θρησκευτικές πόλεις του Εκουαδόρ είναι το Cuenca και είναι κοινό για τους καθολικούς να έρχονται στην πόλη για να γιορτάσουν αυτή την αποικιακή πόλη. Εκτός από τις πολυάριθμες πομπές, οι ντόπιοι θα τρώνε fanesa, το οποίο είναι ένα παστεριωμένο στιφάδο με αλατισμένο μπακαλιάρο, φασόλια και σπόρους. Υπάρχουν 12 σπόροι στη σούπα για να αποτίσουμε φόρο τιμής στους 12 Αποστόλους και ενώ υπάρχουν φανέσα σε πολλές πόλεις της Λατινικής Αμερικής, πιστεύεται ευρέως ότι οι καλύτερες φανέσες υπάρχουν στο Cuenca. Ενώ πολλά καταστήματα θα είναι κλειστά καθ 'όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, η μόνη ημέρα που πρέπει να κλείσουν είναι το Σάββατο, οπότε είναι λογικό να προγραμματίσουμε το μέλλον.

Διαβάστε για το Πάσχα στη Λατινική Αμερική:

Αυτή η δημοσίευση για το Πάσχα στη Λατινική Αμερική ενημερώθηκε από την Ayngelina Brogan 1 Ιουνίου 2016.