Η φυλή Olney Pancake - Μια 550χρονη παράδοση γίνεται ακόμη καλύτερη

"Νοικοκυρές" σε φούστες και ποδιές Εκτελέστε μια 400-μετρητή-Dash ενώ Flipping Pancakes

Οι κυρίες του Olney έχουν ξεκινήσει τη κούρσα τους για πάνω από 550 χρόνια, αλλά πρόσφατα η λάμψη της δημοσιότητας έχει κάνει ένα πλήθος - και χορηγία - puller.

Η παράδοση της παρασκευής τηγανιτών σε Shrove Tuesday, την ημέρα πριν από την Τέταρτη Τέφρα και την έναρξη της Σαρακοστής, πηγαίνει πίσω εκατοντάδες χρόνια. Στο χωριό Buckinghamshire του Olney - επίσης σπίτι του ύμνου Amazing Grace - τηγάνισμα pan-wielding γυναίκες και κορίτσια έχουν πιθανώς αγωνιστικά ενώ flipping τηγανίτες σχεδόν για όσο καιρό.

Ακόμη και οι Πόλεμοι των Τριαντάφυλλων (1445 - 1487) δεν εμπόδισαν την πραγματοποίηση αυτής της τρελής παύλας.

Αυτές τις μέρες υπάρχουν πανοραμικές φυλές, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να τρέχουν μια σταθερή απόσταση ενώ αναπολώνουν μια τηγανίτα σε ένα τηγάνι, σε όλη τη Βρετανία (και αρκετές στις ΗΠΑ). Ο αγώνας Olney, όμως, ίσως ο Grandaddy (ή θα έπρεπε να πούμε Grandmammy) από όλους τους. Είναι επίσης μοναδικό στο γεγονός ότι δεν επιτρέπεται να εισέλθουν άντρες και αγόρια (οι οποίοι έχουν δει να κουνήσουν τηγανίτες αλλού).

"Παραδοσιακές νοικοκυρές"

Σε αντίθεση με κάποιες άλλες φυλές, όπου συμμετέχουν αθλητικές φιγούρες, διασημότητες και ακόμη και βουλευτές, η σειρά Olney Pancake Race περιορίζεται σε « νοικοκυρές και νέες κυρίες της πόλης ». Πρέπει να έχουν ζήσει στο Olney για τουλάχιστον τρεις μήνες και να είναι τουλάχιστον 18 χρονών. Πολλές παιδικές φυλές πραγματοποιούνται πριν από το κύριο γεγονός - περιορίζεται σε μικρά κορίτσια.

Είκοσι πέντε συμμετέχοντες διανύουν απόσταση 415 ναυπηγείων από το Olney Market Place στην ενοριακή εκκλησία, ενώ ντυμένοι ως "παραδοσιακές νοικοκυρές".

Αυτό περιλαμβάνει τη φούστα, μια ποδιά και ένα μαντήλι. Πρέπει να φέρουν ένα τηγάνι με τηγανίτα μέσα σε αυτό και πρέπει να γυρίσουν το τηγανίτα καθώς περνούν το φινίρισμα.

Αμερικανοί ξάδελφοι

Το 1950, αφού οι κυρίες του Olney αγωνιζόντουσαν και αλέθουν τηγανίτες για αιώνες, αμφισβητούνταν από τους ομολόγους τους στην πόλη Liberal του Κάνσας.

Τώρα ο αγώνας διεξάγεται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Αλλά ενώ η κούρσα Olney παραμένει πιστή στις παραδόσεις της, οι Αμερικανοί έχουν μετατρέψει την Ημέρα του Pancake σε τετραήμερο φεστιβάλ με διαγωνισμούς φαγητού, φαγητού και μαγειρικής και μια παρέλαση καθώς και τον αγώνα. Επίσης, οδηγούν σήμερα στον αριθμό των αγώνων που έχουν κερδίσει.

Καινοτομίες το 2016

Με τη φήμη του Διαδικτύου ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν οι εθνικοί χορηγοί χτυπήσουν. Παράλληλα με τα τοπικά εστιατόρια και καταστήματα, ένας διάσημος κατασκευαστής της μη κολλητικής επίστρωσης που χρησιμοποιείται σε γλάστρες και σκεύη έχει χορηγήσει μια μαρκίζα. Εκεί, ένας διάσημος σεφ BBC τηλεόρασης, μαζί με δύο τοπικούς σεφ, έχει προγραμματίσει να μαγειρέψει ένα πρωινό με τηγανίτα και αργότερα να κρίνει ένα πλήρες διαγωνισμό συνταγών κέικ. Υπάρχουν βραβεία μετρητών για όλους τους συμμετέχοντες σε αγώνες. Και μια λοταρία για να ωφεληθεί το ταμείο επισκευής για την τοπική εκκλησία θα πρέπει να προσθέσει ένα επιπλέον στοιχείο διασκέδασης για τους θεατές. Το 2016, ο μακρύς κατάλογος των βραβείων περιελάμβανε ένα ποδήλατο και ένα κουπόνι αξίας £ 200 για ένα τοπικό εστιατόριο.

Και μια καταπληκτική χάρη

Ενώ βρίσκεστε στο Olney, σταματήστε από το Μουσείο Cowper και Newton αφιερωμένο στον John Newton. Ενώ ο Newton ήταν καθαρός στην πόλη αυτός και ο ποιητής William Cowper) έγραψαν τον ύμνο Amazing Grace. Το μουσείο, στο σπίτι του "κουδουνιού", ξανανοίγει για την εποχή της ημέρας της κούρσας και προσθέτει μια γεωργιανή γεύση στα γεγονότα της ημέρας.

Είδη πρώτης ανάγκης