Τι είναι η χλόη στο βρετανικό slang και πώς μπορείς να είσαι χλόη;

Στη βρετανική ορολογία του κάτωθι κόσμου, ένα χορτάρι είναι ένας εγκληματίας που εμπλέκεται στους συντρόφους του. Έτσι, αν έχετε φτάσει σε αυτή τη σελίδα ψάχνει για την τελευταία κατάσταση της μαριχουάνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είστε απογοητευμένοι.

"Grass" στη βρετανική ορολογία του κάτω κόσμου δεν έχει τίποτα να κάνει με το κάπνισμα ζιζανίων. Και δεν είναι μόνο ένα ουσιαστικό. είναι επίσης ένα ρήμα δράσης. Εάν παρακολουθήσετε ταινίες σχετικά με την εγκληματική υποκουλτούρα του Λονδίνου ή κερδίσετε ένα δίκαιο ποσό από το βρετανικό δράμα εγκλήματος στην τηλεόραση, πιθανότατα θα συναντήσετε τη λέξη "γρασίδι" σε διάφορες μοναδικές βρετανικές χρήσεις.

Αν και με την πάροδο του χρόνου, μπορείτε να πάρετε το νόημα από το πλαίσιο που την περιβάλλει, ο τρόπος με τον οποίο η λέξη γρασίδι ήρθε να χρησιμοποιηθεί με αυτούς τους συγκεκριμένους τρόπους είναι ένα κομμάτι ενός παζλ.

Grass ως ουσιαστικό

Ένα γρασίδι είναι εγκληματίας ή ένας εσωτερικός που ενημερώνει τους συνεργάτες του. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε ενημερώνει τον άλλον για κακή ή εγκληματική συμπεριφορά. Για παράδειγμα, ένας δάσκαλος που προσπαθεί να ανακαλύψει ποιος εκφοβίζει έναν άλλο φοιτητή μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με έναν τοίχο σιωπής από άλλους εφήβους που δεν θέλουν να θεωρηθούν ως χορτάρι ή που δεν θέλουν να χορτάσουν στους φίλους τους. Η έκφραση Το "Supergrass" (επίσης το όνομα μιας βρετανικής μπάντας της δεκαετίας του 1990) προέκυψε κατά τη διάρκεια των ιρλανδικών "προβλημάτων" και χρησιμοποιήθηκε για να περιγράψει τα μέλη του IRA που ήταν πληροφορητές. Σήμερα ο όρος Supergrass εξακολουθεί να χρησιμοποιείται - συνήθως σε τίτλους εφημερίδων - για να περιγράψει κάποιον μέσα σε σημαντικές εγκληματικές οργανώσεις ή με πληροφορίες για αυτούς.

Γρασίδι ως ρήμα

" Το χορτάρι" σε κάποιον ή σε κάποια ομάδα πρέπει να είναι πληροφοριοδότης.

Έτσι, αν ένα χορτάρι είναι πληροφοριοδότης, στο γρασίδι , στο γρασίδι ή στο γρασίδι κάποιος περιγράφει την πράξη ενημέρωσης. Όταν χορτάζεις σε κάποιον ή κάτι τέτοιο, όχι μόνο γεμίζεις το ρόλο του πληροφοριοδότη αλλά και του προδότη. Αυτό συμβαίνει επειδή η χλοοτάπητα φέρει μαζί της την ιδέα ότι το "γρασίδι" δίνει πληροφορίες για τους στενούς συνεργάτες του (ή πραγματικά της, αν και το χόρτο σ 'αυτή την έννοια σπάνια χρησιμοποιείται για να περιγράψει γυναίκες ή κορίτσια).

Εάν βεβαιώνεστε για ένα έγκλημα που δεν έχει καμία σχέση με κάποιον που γνωρίζετε και στη συνέχεια δώστε αποδείξεις στην αστυνομία, είστε μάρτυρας και όχι χορτάρι. δίνετε αποδείξεις, όχι χλοοτάπητες. Η χλόη είναι για την προδοσία των συνομηλίκων σας ενεργώντας ως πληροφοριοδότης.

Προέλευση

Η χρήση γρασιδιού και "χλόης" δημιουργήθηκε κατ 'αυτόν τον τρόπο ως δρόμος αργό στην εγκληματική υποκουλτούρα του Λονδίνου και χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα. Υπάρχουν δύο δημοφιλείς θεωρίες για το πώς συνέβη αυτό. Μια εκδοχή υποδηλώνει ότι προέρχεται από το φίδι έκφρασης στο γρασίδι. Αυτό, με τη σειρά του, χρονολογείται στην πραγματικότητα μέχρι το ρωμαϊκό συγγραφέα Virgil. Μια πιο πιθανή πιθανότητα, δεδομένου ότι η χρήση της πρώτης ύπαρξης μεταξύ του εγκληματικού υποκλάδου στο Λονδίνο, είναι ότι πρόκειται για ρατσισμό αργαλειού για "να ψωνίσει" ή "αγοραστής", που έχουν παρόμοιες έννοιες (για να ψωνίσει κανείς είναι να τις μετατρέψει στην αστυνομία) .

Ακολουθήστε, εάν μπορείτε, την περιστρεφόμενη διαδρομή μέσω αργυροειδούς αργαλειού που καταλήγει να παράγει αυτή την αργκό χρήση γρασιδιού στο τέλος της.

  1. Οι αστυνομικοί ονομάζονται συχνά "κουμπαράδες" στο βρετανικό αργκό.
  2. Στο λυκίσκο του Ρονγκ του Λονδίνου, ένας αστυνομικός ή ο χαλκός γίνεται "ακρίδα".
  3. Κάποιος που μετατρέπει τους φίλους του ή τις πληροφορίες τους στην αστυνομία "τα καταθέτει" στις αρχές.
  4. Αυτό κάνει το άτομο αυτό "αγοραστή χόρτου".
  1. Απλοποιήστε έναν "αγοραστή χόρτου" και καταλήγετε στο "χόρτο".

Ίσως εκεί προέρχεται η λέξη και ίσως η προέλευσή της να παραμείνει περιβόητη στο μυστήριο.

Προφορά: ɡrɑːs, rhymes με τον κώλο ή τον βρετανικό κώλο

Επίσης γνωστό ως: πληροφορητής / πληροφοριοδότης, κατάστημα / αγοραστής, προδοσία / προδότης

Παράδειγμα

Το 2001, το Evening Standard του Λονδίνου αναφέρθηκε σε έναν "εγκληματία της αψίδας" που ονομάστηκε Μιχαήλ Μιχαήλ, ο οποίος προσδιόρισε ως το "μεγαλύτερο βρετανικό supergrass".

Εδώ είναι ένα απόσπασμα από το άρθρο, από τον Paul Cheston, που φτάνει στην καρδιά του τι χόρτο και η πράξη της χλόης είναι:

Όχι μόνο ενημέρωσε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες που λειτουργούσαν σήμερα, γύρισε στη δική του μητέρα, αδερφό, σύζυγο, ερωμένη και την κυρία που έτρεξε τους οίκους ανοχής. Και, έπρεπε να αναδυθεί, είχε "χλοοτάρει" τους εγκληματίες συναδέλφους του για χρόνια. Στη δίκη του δέχτηκε την πρόταση ότι ήταν ένας «γυαλισμένος ψεύτης» και προσέφερε στην κριτική επιτροπή αυτή την εξήγηση: «Ναι, έπρεπε να κάνω ψέματα ακόμα και στην οικογένειά μου. Είναι στην επιχείρηση της ενημέρωσης και της διαπραγμάτευσης ... είναι άπιστος έρχεται με Το έδαφος. Οι φίλοι μου, η οικογένειά μου και ο εραστής μου περιμένουν να δικαστούν για μένα ».