Σχεδιάστε μια επίσκεψη στο έργο Eden στην Κορνουάλη

Παράδεισος στη Γη στην Νοτιοδυτική Αγγλίας

Το έργο Eden, είναι ίσως τόσο εκπληκτικό για να επισκεφτείς όσο είναι δύσκολο να το περιγράψεις. Περιγράφοντας τον εαυτό του ως τουριστικό αξιοθέατο, ένα εκπαιδευτικό φιλανθρωπικό ίδρυμα και μια κοινωνική επιχείρηση, για τον μέσο επισκέπτη - με ή χωρίς οικογένεια - αυτή η έλξη είναι απλά μια μεγάλη μέρα στην Κορνουάλη.

Εάν εσείς και η οικογένειά σας ενδιαφέρεστε για τα φυτά, θα είστε στον έβδομο ουρανό. Οι τεράστιες "βιομίες" του Eden Project είναι βιοσφαίρες για διαφορετικές κλιματολογικές περιοχές - το Rainforest και η Μεσόγειος - γεμάτες με όλα τα είδη φυτών, έντομα και ακόμη και μερικά πουλιά που προέρχονται από τις περιοχές. το τροπικό δάσος είναι το μεγαλύτερο "σε αιχμαλωσία". Υπάρχουν επίσης υπαίθριοι κήποι με φυτικές οθόνες, τσάι, λυκίσκο και εξωτικές εκτάσεις λαχανικών. γιγαντιαία γλυπτά (εσωτερικά και εξωτερικά) και μια σειρά από δραστηριότητες, παραστάσεις και πράγματα που συμβαίνουν συνεχώς.

Σε όλους, οι κηπουροί στο έργο Eden ασχολούνται με περισσότερα από ένα εκατομμύριο φυτά.

Γιατί έβαλαν Eden στην Κορνουάλη;

Επειδή είχαν μια μεγάλη τρύπα στο έδαφος που περιμένει να γεμίσει, βασικά.

Η Κορνουάλη είναι γνωστή για τους ορυκτούς πόρους της από τους προϊστορικούς χρόνους. Το κασσίτερο και ο χρυσός εξορύσσονται εκεί και εξάγονται στην Ευρώπη κατά την εποχή του Χαλκού, πριν από 3.500 χρόνια.

Ένας ορυκτός πόρος που εξακολουθεί να εξορύσσεται στην Κορνουάλη είναι ο πηλός της Κίνας, επίσης γνωστός ως καολίνη. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή λεπτών οστών, αλλά και για την επίστρωση χαρτιού, ως λευκαντικό που αντανακλά το φως στα καλλυντικά, ως διαχύτης στους λαμπτήρες, στην κεραμική, στην ιατρική και ακόμη και στα προϊόντα που προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο - για παράδειγμα, για οδοντόκρεμα.

Τα ορυχεία της Κίνας είναι στην επιφάνεια και αλλάζουν το τοπίο. Το έργο Eden γεμίζει 35 στρέμματα εγκαταλελειμμένων πηλών αργίλου από Κίνα, κοντά στον St. Austell στη Νότια Κορνουάλη.

Ένας άλλος λόγος για τον εντοπισμό του Έργου Eden εδώ είναι το ήπιο κλίμα της Κορνουάλης.

Οι θύλακες μικροκλίματος καθιστούν τα εξωτικά φυτά και μια ευρεία ποικιλία φυτών από διαφορετικούς οικοτόπους ευκολότερη στην Κορνουάλη απ 'ό, τι στα περισσότερα άλλα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πράγματα που πρέπει να δείτε - The Rainforest Biome

Το ατμόπλοιο τροπικό δάσος έχει ζούγκλες, καταρράκτες και ένα πανύψηλο δασικό τέντα συν μια πλατφόρμα προβολής πάνω από τα δέντρα κορυφής για τους ατρόμητους.

Το biome είναι 50 μέτρα ύψος και έχει βάλτους μάνγκριουμ, καρποφόρα μπανάνα, καραβάκι της Μαλαισίας με οπωροφόρα οπωροφόρα οπωροφόρα δέντρα, φυτά με κόκα και κακάο, φυτεία σόγιας και πιθανώς δεκάδες άλλα πράγματα που έχω αφήσει έξω. Από καιρό σε καιρό, οι κηπουροί είναι σε θέση να φέρουν ένα ανθρωπότητα Τιτάν - το μεγαλύτερο και πιο πεντανόστιμο λουλούδι στον κόσμο - σε άνθηση. Χρειάζονται έξι χρόνια. Παρακολουθήστε ένα βίντεο του Titan Arum.

Εάν είστε τυχεροί, ενώ βρίσκεστε στο τροπικό δάσος, μπορείτε να δείτε έναν από τους κηπουρούς να πετάνε μέχρι το θόλο στο μπαλόνι ήλιου του biome για να ελέγξει τα φυτά και να κάνει ένα κομμάτι κλαδέματος. Ενώ ήμουν εκεί, κατάφερα να δω τον τυχοδιώκτη Ben Fogle να ταξιδεύει με το μπαλόνι για να πετάξει την Ολυμπιακή Φλόγα του Λονδίνου το 2012 στην κορυφή του biome.

Πράγματα που πρέπει να δείτε - Η Μεσογειακή Biome

Το μεσογειακό κλίμα είναι παρόμοιο με τέσσερις άλλες παγκόσμιες περιοχές - Νότια Αφρική, Νοτιοδυτική Αυστραλία, Κεντρική Χιλή και Καλιφόρνια. Στο εσωτερικό του βιομέτρου 35 μέτρων (σχεδόν 115 πόδια) θα βρείτε τα φυτά, τα φρούτα και τα βότανα αυτών των περιοχών - λεμόνια, ελιές, σταφύλια, αρωματικά δεντρολίβανο και θυμάρι και ρίγανη. Στον αμπελώνα, τα γλυπτά Bacchanalian απολαμβάνουν τους καρπούς της αμπέλου.

Τα περισσότερα από 1.000 είδη φυτών που βρίσκονται εδώ ευδοκιμούν σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου (48 έως 77 βαθμούς Φαρενάιτ).

Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν ένα λιβάδι της Καλιφόρνιας με παπαρούνες και λούπινα. αρωματικές δεξαμενές όπου συλλέγονται φυσικά αρώματα. Πρωτεΐνες της Νότιας Αφρικής, φελλό δέντρα, γιγάντιες λεμόνια και βλάστηση αλόης βερά. Παρακολουθήστε ένα πέτρινο πεύκο "να εκραγεί" στο μεσογειακό biome.

Πράγματα που πρέπει να δείτε - Οι υπαίθριοι κήποι

Λαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα του ήπιου κλίματος της Κορνουάλης, οι υπαίθριοι κήποι στο Έργο Eden περιλαμβάνουν 80 διαφορετικές εκθέσεις, που συχνά συνδυάζουν τα φυτά με ασυνήθιστους τρόπους για να εμπνεύσουν τους επισκέπτοντες κηπουρούς. Ανάμεσα στα κυριότερα σημεία:

Τι πρέπει να κάνετε;

Το έργο Eden δεν είναι μόνο για να κοιτάξουμε.

Πρόκειται επίσης για μάθηση, παιχνίδι και απόλαυση. Στο "The Core", το κύριο κέντρο επισκεπτών με θέα ολόκληρο το site, βρείτε τα εκθέματα για τα φυτά, το περιβάλλον και εμάς. Ο πυρήνας περιλαμβάνει επίσης πολλές καφετέριες, το εκπαιδευτικό κέντρο και το κατάστημα με είδη δώρων. Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους και τα παιδιά μπορούν να μπουν στην περιοχή μέσω μυστικής εισόδου μέσω διαφάνειας.

Μια μεγάλη ποικιλία ειδικών εκδηλώσεων κρατάει το έργο Eden bizzling - τα πάντα από τις εκδηλώσεις "make and do" για παιδιά σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, μαθήματα και εκθέσεις, βραδινές συναυλίες και συναυλίες, ημερήσιες περιόδους αφηγήσεων από το μεσημέρι έως τις 2 μ.μ. βιομίες.

Eden Project Essentials: