Ταξιδεύοντας στη Σκανδιναβία τον Μάιο

Πού να πάτε και τι να κάνετε στη Σκανδιναβία τον Μάιο

Η Σκανδιναβία το Μάιο χαρακτηρίζεται από θερμότερες θερμοκρασίες άνοιξης, με χαμηλότερες τιμές ταξιδιού και μικρότερο πλήθος από ό, τι οι επισκέπτες θα βρουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Αλλά οι περισσότερες θερινές δραστηριότητες θα είναι ανοιχτές στους επισκέπτες το Μάιο, και τα πάρκα στις πέντε Σκανδιναβικές χώρες είναι ζωντανές και ανθισμένες.

Οι μέσες ημερήσιες θερμοκρασίες στη Σκανδιναβία το Μάιο κυμαίνονται μεταξύ 47 και 63 μοίρες, αν και η Ισλανδία μπορεί να είναι μερικά βαθμούς πιο δροσερή.

Δυστυχώς, είναι απίθανο οι επισκέπτες να είναι σε θέση να δουν το Aurora Borealis, ή το Northern Lights , τον Μάιο. Αλλά μπορεί να είναι σε θέση να δουν ένα άλλο θαύμα του φυσικού κόσμου: το " ηλιόλουστο ηλιο " . Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού σε γεωγραφικά πλάτη βόρεια του Αρκτικού Κύκλου (καθώς και νότια του Ανταρκτικού Κύκλου). Όπως υπονοεί το λεωφορείο του, ο ήλιος είναι ορατός τα μεσάνυχτα από τα μέσα Μαΐου έως τα τέλη Ιουλίου στις σκανδιναβικές χώρες.

Και, με τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες, ο ήλιος μπορεί να είναι ορατός για 24 ώρες την ημέρα. Αυτό είναι εξαιρετικό για τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν μεγάλες μέρες σε εξωτερικούς χώρους, καθώς θα υπάρχει αρκετό φως για υπαίθριες δραστηριότητες όλο το εικοσιτετράωρο. Αλλά να σας συμβουλεύσει ότι ο ήλιος των μεσάνυχτων μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στους κύκλους ύπνου, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν βιώσει 24ωρο ηλιακό φως πριν.

Η πιο δημοφιλής τοποθεσία της Σκανδιναβίας για ταξιδιώτες που γνωρίζουν το Midnight Sun είναι στη Νορβηγία στο Βόρειο Ακρωτήριο (Nordkapp).

Υπάρχουν πολλές άλλες εκδηλώσεις που γιορτάζονται στις χώρες της Σκανδιναβίας τον Μάιο. Εδώ είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα.

Ημέρα Μαΐου (Ημέρα Εργασίας) στη Σκανδιναβία

Παρατηρείται σε χώρες της Ευρώπης και του μεγαλύτερου μέρους του κόσμου, η Πρωτομαγιά γιορτάζει τους εργαζόμενους. Οι χώρες της Σκανδιναβίας επισημαίνουν κάθε μέρα την ημέρα με διαφορετικούς τρόπους:

Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Stavanger (MaiJazz), Νορβηγία

Το MaiJazz ή το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ του Stavanger είναι μια μεγάλη ετήσια εκδήλωση τζαζ που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου στο Stavanger της Νορβηγίας. Περίπου 40 τοπικοί χώροι φιλοξενούν συναυλίες στο Stavanger κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, το οποίο προσελκύει σημαντικούς τζαζ μουσικούς από όλο τον κόσμο.

Το πρώτο φεστιβάλ MaiJazz πραγματοποιήθηκε το 1989 και έκτοτε καλλιεργείται για να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ της Νορβηγίας.

Το Σουηδικό Grand Prix Speedway

Αυτή η δημοφιλής εκδήλωση ταχύτητας μοτοσικλέτας διεξάγεται κάθε χρόνο τον Μάιο από το 1995. Οι αγώνες Speedway είναι μεταξύ ομάδων μοτοσικλετιστών σε οβάλ τροχιά, με μία ταχύτητα και χωρίς φρένα.

Το Grand Prix βρίσκεται πάντα στη νότια Σουηδία, αλλάζοντας μεταξύ των χώρων στο Linköping, στη Στοκχόλμη και στο Γκέτεμποργκ.

Φεστιβάλ Τεχνών Ρέικιαβικ, Ισλανδία

Ιδρύθηκε το 1970, το Φεστιβάλ Τεχνών του Ρέικιαβικ στα μέσα Μαΐου φέρνει εκατοντάδες καλλιτέχνες στο θέατρο, το χορό, τη μουσική και τις εικαστικές τέχνες από όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση αυτή προωθεί την ισλανδική κουλτούρα σε χώρους τόσο ασυνήθιστους όσο και παραδοσιακούς και ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Βόρειας Ευρώπης.

Ημέρα Ανεξαρτησίας (Ημέρα Συντάγματος) στη Νορβηγία

Οι Νορβηγοί γιορτάζουν την εθνική τους ημέρα διαφορετικά από άλλες σκανδιναβικές χώρες. Στις 17 Μαΐου πραγματοποιούνται παραδοσιακές εορταστικές εκδηλώσεις με πομπές, πανό, σημαίες και ζώνες σε όλη τη χώρα. Στην πρωτεύουσα του Όσλο, η νορβηγική βασιλική οικογένεια συμμετέχει στην τεράστια γιορτή της άνοιξης.

Ενώ αξίζει να επισκεφθείτε τη Νορβηγία την Ημέρα του Συντάγματος, να γνωρίζετε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι κλειστές για να γιορτάσουν τις διακοπές.

Μπορεί να υπάρχουν κάποια εστιατόρια ανοικτά, αλλά οι ευκαιρίες για αγορές θα είναι περιορισμένες.

Aalborg Καρναβάλι, Δανία

Το μεγαλύτερο καρναβάλι στη Βόρεια Ευρώπη πραγματοποιήθηκε στο Aalborg από το 1982. Το ετήσιο γεγονός έχει εξελιχθεί στο μεγαλύτερο καρναβάλι στη Σκανδιναβία, συγκεντρώνοντας πλήθη 100.000 ατόμων.