Καιρός στη Σκανδιναβία

Ο καιρός στη Σκανδιναβία στα περισσότερα μέρη είναι γενικά ήπιος και ευχάριστος. Το κλίμα της Σκανδιναβίας ποικίλλει από βορρά προς νότο και από δυτικά προς ανατολικά. Ανάλογα με τον προορισμό σας, ο καιρός ταξιδιού μπορεί να διαφέρει από τη μία Σκανδιναβική πρωτεύουσα στην άλλη. Είναι πολύ χρήσιμο να ρίξετε μια ματιά στις συγκεκριμένες πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες για όλες τις σκανδιναβικές χώρες .

Οδηγοί χώρας

Οι περιφέρειες της Σκανδιναβίας έχουν διαφορετικά κλίματα και οι θερμοκρασίες ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ των περιφερειών. Για παράδειγμα, ο καιρός στη Δανία ακολουθεί ένα κλίμα θαλάσσιων δυτικών ακτών που είναι χαρακτηριστικό της τοποθεσίας του στην Ευρώπη. Το ίδιο ισχύει για το νοτιότερο τμήμα της Σουηδίας και το ήπιο παράκτιο κλίμα αγγίζει επίσης τη δυτική ακτή της Νορβηγίας, επηρεάζοντας τον καιρό στη Νορβηγία.

Το κεντρικό τμήμα της Σκανδιναβίας από το Όσλο στη Στοκχόλμη έχει ένα πιο υγρό ηπειρωτικό κλίμα, το οποίο σταδιακά καταρρίπτει το υποκαρπικό κλίμα στο βορρά, όπως και ο καιρός στη Φινλανδία.

Μέρη των σκανδιναβικών βουνών στη Νορβηγία και τη Σουηδία έχουν ένα κλίμα αλπικού τόνδρας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ειδικά το χειμώνα. Βορειότερα, στις περιοχές της Γροιλανδίας και της Ισλανδίας, βιώνετε το αρκτικό κλίμα με τους ψυχρούς χειμώνες.

Για να μάθετε ποιο θα είναι ο καιρός κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στη Σκανδιναβία, ρίξτε μια ματιά στη Σκανδιναβία ανά μήνα που περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες, συμβουλές για ταξίδια και εκδηλώσεις, ακόμα και συμβουλές συσκευασίας που σχετίζονται με την εποχή.