Μπέλφαστ Βόρεια Ιρλανδία 2016 Gay Pride

Οι λεπτομέρειες για την Ετήσια Γιορτή Gay Pride της Βόρειας Ιρλανδίας

Μπορεί να σας εκπλήξει ότι παρά το γεγονός ότι έχει πληθυσμό περίπου 335.000, το Μπέλφαστ συνήθως προσελκύει τους περισσότερους συμμετέχοντες στην ετήσια γιορτή Gay Pride στις αρχές Αυγούστου ως το Δουβλίνο, το οποίο έχει περίπου 200.000 περισσότερους κατοίκους. Πράγματι, αν και το Μπέλφαστ έχει μόνο τέσσερα ή πέντε ειδικά γκέι μπαρ και παμπ, η ιστορική και γραφική πρωτεύουσα της Βόρειας Ιρλανδίας μπορεί να υπερηφανεύεται για μια αρκετά μεγάλη και ολοένα και πιο ορατή κοινότητα LGBT.

Το Gay Pride του Μπέλφαστ περιλαμβάνει περίπου 10 μέρες εκδηλώσεων και εκδηλώσεων στα τέλη Ιουλίου και στις αρχές Αυγούστου κάθε έτους, με το φετινό γεγονός που ξεκινάει στις 29 Ιουλίου και κορυφώνεται με την Ημέρα της Παρολεξίας του Μπέλφαστ στις 6 Αυγούστου 2016.

Κατά τη διάρκεια των ημερών που οδηγούν στο μεγάλο Σαββατοκύριακο, τα γεγονότα που σχετίζονται με το Belfast Pride περιλαμβάνουν το Out and About Annual Pride Walk, καθώς και περισσότερες από 100 μικρότερες συγκεντρώσεις, διαλέξεις, κοινωνικές συγκεντρώσεις και πολλά άλλα. Εδώ είναι ένα πλήρες ημερολόγιο του 2016 Belfast Gay Pride πάρτι και εκδηλώσεις, και μπορείτε επίσης να δείτε τον ολοκληρωμένο Οδηγό Pride Belfast εδώ.

Η παρέλαση Gay Pride Belfast πραγματοποιείται το Σάββατο 6 Αυγούστου και φέτος σηματοδοτεί την 26η επέτειο αυτού του καλώς παρακολουθούμενου γεγονότος που συγκεντρώνει περισσότερους από 50.000 συμμετέχοντες και θεατές κάθε χρόνο. Συνήθως, οι διαδηλωτές αναχωρούν το μεσημέρι από την Custom House Square.

Επίσης, στις 6 Αυγούστου, το Pride Village του Μπέλφαστ είναι εγκατεστημένο σε κεντρική πλατεία Writer, συνήθως από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. και διαθέτει πωλητές, κοινοτικές οργανώσεις, ζωντανή μουσική, οικογενειακές δραστηριότητες, διάφορα είδη νόστιμων φαγητών και πολλά άλλα.

Μπέλφαστ Φιλική σκηνή και βασικά αξιοθέατα

Ως το πολιτικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της Βόρειας Ιρλανδίας, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στο νησί της Ιρλανδίας και μιας από τις πιο σημαντικές μητροπόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, το Μπέλφαστ έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό προορισμό τα τελευταία χρόνια, ειδικά καθώς αυτός ο κλωστοϋφαντουργικός και ναυπηγικός κόμβος το Titanic χτίστηκε εδώ, και το φανταστικό Μουσείο του Τιτανικού Μπέλφαστ είναι μια τεράστια κλήρωση επισκεπτών) έχει περάσει από τη διαβόητη εποχή του εμφύλιου πολέμου γνωστού ως "The Troubles", που είχε υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η πόλη διαθέτει μια πρώτης τάξεως μουσική και σκηνή τέχνης και άλλα αξιοσημείωτα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το κάστρο του Μπέλφαστ, το Crumlin Road Gaol, το μουσείο του Ulster, την Αγορά του Αγίου Γεωργίου, τους Βοτανικούς Κήπους και τη Μεγάλη Όπερα.

Οι περισσότερες από τις χούφτες των gay bars και των ομοφυλοφιλικών επιχειρήσεων στο Μπέλφαστ συγκεντρώνονται γύρω από τη διασταύρωση της οδού Union και Donegall, στο κέντρο της πόλης, περίπου 20 λεπτά με τα πόδια βορειοδυτικά του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού και 30 λεπτά με τα πόδια δυτικά του τα αξιοθέατα μέσα και γύρω από την περιοχή του Τιτανικού. Είναι ένα από τα πιο γνωστά γκέι μπαρ στην πόλη, το Union Street Bar, καθώς και δημοφιλείς λέσχες LGBT όπως το Κρεμλίνο και το πιο μικτό αλλά πολύ φιλόξενο Titanic Pub & Kitchen.

Για μια πιο αθόρυβη εμπειρία, περάστε από το δημοφιλές γκέι μπανιέρα του Μπέλφαστ, Outside Sauna, που βρίσκεται επίσης στην γκέι περιοχή της πόλης.

Αν συμβεί να συνδυάσετε το ταξίδι σας στο Μπέλφαστ με μια επίσκεψη στο Δουβλίνο, φροντίστε να ελέγξετε τον οδηγό για τους ομοφυλόφιλους του Δουβλίνου και τον οδηγό νυχτερινής διασκέδασης και τον οδηγό σαββατοκύριακου του Δουβλίνου .

Να φτάσετε στο Μπέλφαστ

Το Μπέλφαστ βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της Βόρειας Ιρλανδίας, στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού της Ιρλανδίας - βρίσκεται εκεί όπου ο ποταμός Lagan αδειάζει στο Μπέλφαστ Λούχ, ο οποίος στη συνέχεια ανοίγει στη Βόρεια Καναδά ακριβώς πάνω από την Ιρλανδική Θάλασσα.

Είναι περίπου δύο ώρες οδήγησης από την ακτή από το Δουβλίνο και από ένα συνδυασμό αυτοκινήτου και πορθμείων, τετραώροφη οδήγηση από τη Γλασκόβη, πέντε ώρες με το αυτοκίνητο από το Εδιμβούργο και 7 ώρες με το αυτοκίνητο από το Μάντσεστερ . Υπάρχουν επίσης πολλές απευθείας πτήσεις από το Λονδίνο (λίγο πάνω από μια ώρα με το αεροπλάνο) και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις.

Belfast Gay Resources

Μπορείτε να μάθετε για την ομοφυλοφιλική σκηνή του Μπέλφαστ από μια ποικιλία ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένου του Nighttours Belfast Gay Guide, το well-research.com είναι πολύ καλά ερευνήθηκε και διεξοδική Ιρλανδία site έχει πολλά χρήσιμα άρθρα σχετικά με την επίσκεψη και την εξερεύνηση του Μπέλφαστ. Πιο συγκεκριμένα, ο επίσημος τουριστικός οργανισμός που επισκέπτεται το Μπέλφαστ έχει ιστορίες για το Quire Belfast (μοναδική χορωδιακή ομάδα LGBT της Βόρειας Ιρλανδίας), καθώς και πολλές γενικές συμβουλές για ταξίδια στην πόλη και στη γύρω περιοχή.