Λονδίνο 2016 Gay Pride - Ηνωμένο Βασίλειο Λονδίνο Pride 2016

Γιορτάζοντας την υπερηφάνεια στο Λονδίνο

Ένας από τους πιο δυναμικούς και δημοφιλείς εορτασμούς υπερηφάνειας της Ευρώπης, το London Gay Pride πραγματοποιείται επίσημα στα τέλη Ιουνίου - οι ημερομηνίες φέτος είναι από τις 18 Ιουνίου έως τις 26 Ιουνίου 2016. Είναι ένα από τα πιο καλά παρακολουθούμενα τέτοια γεγονότα στον κόσμο, 750.000 συμμετέχοντες. Πριν από τρία χρόνια ήταν μια ιδιαίτερα τεράστια συγκέντρωση, καθώς η υπεροχή του Λονδίνου συνέπεσε με το WorldPride (το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια με το Gay Pride της Μαδρίτης το 2017) και το EuroPride (το οποίο βρίσκεται στο Άμστερνταμ φέτος και στη Μαδρίτη στο πλαίσιο του WorldPride το 2017) .

Η μεγάλη μέρα στο Λονδίνο είναι το Σάββατο 25 Ιουνίου, με τη μαζικά καλώς παρακολουθούμενη Parade Pride Parade, η οποία λαμβάνει χώρα από τις 1 μ.μ. μέχρι τις 4:30 μ.μ. - αρχίζει από τη Baker Street στην πλατεία Portman και κατευθύνεται νοτιοανατολικά μέσω της Oxford Circus , Soho, Piccadilly Circus, Charing Cross και κάτω από το Whitehall. Στη συνέχεια, όλο το απόγευμα μέχρι και το βράδυ, το Φεστιβάλ Pride της Λονδίνου στην πλατεία Τραφάλγκαρ διαθέτει μια σειρά μεγάλων διασκεδαστών.

Υπάρχουν πολλά είδη σχετικών εκδηλώσεων Pride που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Pride London, συμπεριλαμβανομένου του Festival Pride Arts, κινηματογραφικών και θεατρικών παρουσιάσεων, συναυλιών, πάρτι, εργαστηρίων, parties singles, μιας περιοδείας LGBTQ του Μουσείου Victoria & Albert το γεγονός του Πάρκου σε συνδυασμό με το UK Black Pride και πολλά άλλα. Ελέγξτε τη σελίδα συμβάντων London Gay Pride για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι πρέπει να δείτε και να κάνετε κατά τη διάρκεια της τεράστιας γιορτής LGBT της πόλης.

London Gay Resources

Δείτε το εξαιρετικό αστάρι του Λονδίνου για την εορταστική εκδήλωση του Λονδίνου, καθώς και τέτοιες χρήσιμες πηγές του Λονδίνου όπως το LGBT του TimeOut στο Λονδίνο και ο οδηγός Gay Gay του Πατρόκ. Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο εξαιρετικό site GLBT που παράγεται από την επίσημη τουριστική οργάνωση της πόλης, του Τουριστικού Συμβουλίου του Λονδίνου.