Πώς μπορώ να πάρω από το αεροδρόμιο Gatwick στο Λονδίνο;

Το Gatwick βρίσκεται περίπου 30 μίλια (48χλμ.) Στα νότια του κεντρικού Λονδίνου. Το Λονδίνο Gatwick (LGW) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά το Heathrow. Οι δύο τερματικοί σταθμοί, Βόρειος και Νότος, συνδέονται με μια αποτελεσματική υπηρεσία μονής γραμμής, με διάρκεια ταξιδιού δύο λεπτών.

Ταξιδεύοντας με το τρένο μεταξύ του αεροδρομίου Gatwick και του κεντρικού Λονδίνου

Το Gatwick Express είναι ο πιο γρήγορος δρόμος προς το κεντρικό Λονδίνο . Ο σταθμός βρίσκεται στον Νότιο Τερματικό Σταθμό και συνδέεται με άλλα μέρη με κυλιόμενες σκάλες και ανελκυστήρες.

Το Gatwick Express εκμεταλλεύεται τέσσερα τρένα ανά ώρα από και προς το Λονδίνο Βικτώρια, με διάρκεια ταξιδιού 30 λεπτά. Δεν υπάρχει υπηρεσία μεταξύ 00:32 και 03:30 από το Λονδίνο και μεταξύ 01:35 και 04:35 από το Gatwick. Οι άλλοι σιδηροδρομικοί φορείς εκτελούν δρομολόγια τη νύχτα. Οι ναύλοι είναι από £ 17.80 μόνο. Σημειώστε ότι δεν μπορείτε πλέον να αγοράσετε το εισιτήριό σας στο τρένο, αλλά μπορείτε να κάνετε online κράτηση και να χρησιμοποιήσετε τις μηχανές αυτοεξυπηρέτησης για να εκτυπώσετε το εισιτήριό σας.

Από την αρχή του 2016 μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την επαφή χωρίς πληρωμή (πληκτρολογώντας μια τραπεζική κάρτα με το σύμβολο πληρωμής χωρίς επαφή στον αναγνώστη καρτών) ή την κάρτα Oyster για πληρωμή καθώς ταξιδεύετε μεταξύ του αεροδρομίου Gatwick και του Λονδίνου στο Gatwick Express.

Αυτές οι επιλογές "pay as you go" σας δίνουν την μεγαλύτερη ευελιξία αν βρίσκεστε σε βιασύνη, καθώς δεν χρειάζεται να περιηγηθείτε για να αγοράσετε ένα εισιτήριο. Θυμηθείτε να αγγίζετε την κάρτα σας (κάρτα Oyster ή αποδεκτή τραπεζική κάρτα) στον κίτρινο αναγνώστη καρτών στην αρχή του ταξιδιού σας και να χρησιμοποιήσετε την ίδια κάρτα για να αγγίξετε ξανά στο τέλος.

Θα χρεωθείτε αυτόματα το σωστό ναύλο για το ταξίδι που έχετε πραγματοποιήσει (αφαιρείται απευθείας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή την κάρτα Osyter πληρώνετε καθώς προχωράτε).

Σημειώστε ότι εάν πραγματοποιείτε ένα ταξίδι επιστροφής, είναι φθηνότερο να αγοράσετε ένα εισιτήριο επιστροφής χαρτιού στο διαδίκτυο και στη συνέχεια να το εκτυπώσετε στις αυτόματες μηχανές αυτόματης πώλησης.

Υπηρεσίες λεωφορείων μεταξύ του αεροδρομίου Gatwick και του κεντρικού Λονδίνου

Ιδιωτικό λεωφορείο μεταξύ του αερολιμένα Gatwick και του κεντρικού Λονδίνου

Υπάρχει μια επιλογή ιδιωτικών επιλογών λεωφορείου. Αν χρειάζεστε ένα μεγαλύτερο όχημα, για να μπορείτε να φέρετε 6-8 επιβάτες, αυτή η μεγαλύτερη μεταφορά από το αεροδρόμιο είναι καλύτερη. Αν χρειάζεστε ένα κανονικό λεωφορείο μεταφοράς από / προς το αεροδρόμιο, αυτή η εταιρεία μπορεί να προσφέρει 24ωρη εξυπηρέτηση.

Αν θέλετε να φτάσετε με στυλ, υπάρχουν διαθέσιμες ιδιωτικές μεταφορές. Και αν θέλετε μια κοινή μεταφορά από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο σας που είναι διαθέσιμη. Όλα μπορείτε να κάνετε κράτηση μέσω του Viator.

Ταξί μεταξύ του αεροδρομίου Gatwick και του κεντρικού Λονδίνου

Μπορείτε συνήθως να βρείτε μια ουρά μαύρων καμπίνων και στα δύο τερματικά. Ο ναύλος είναι μετρημένος, αλλά προσέξτε για επιπλέον χρεώσεις, όπως αργά βράδια ή ταξίδια το Σαββατοκύριακο. Η συμπλήρωση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά το 10% θεωρείται ο κανόνας. Αναμείνετε να πληρώσετε τουλάχιστον £ 100 για να φτάσετε στο κεντρικό Λονδίνο. Χρησιμοποιήστε μόνο ένα αξιόπιστο μίνι καμπίνα και μην χρησιμοποιείτε ποτέ μη εξουσιοδοτημένους οδηγούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αεροδρόμια ή σταθμούς.