Λονδίνο στο Καντέρμπουρυ με τρένο, λεωφορείο και αυτοκίνητο

Ταξιδιωτικές οδηγίες Λονδίνο προς Καντέρμπουρυ

Το Canterbury, μόλις 60 μίλια από το Λονδίνο, είναι ένα εύκολο ημερήσιο ταξίδι και μια καλή πόλη με τα πόδια.

Η μικρή πόλη υπήρξε προορισμός προσκυνήματος για σχεδόν 1400 χρόνια - από τότε που ο Άγιος Αυγουστίνος του Καντέρμπουρυ έστειλε από τη Ρώμη για να μετατρέψει τους Άγγλους Σαξόνους το 597. Αργότερα, οι προσκυνητές του Τσακέρ, στο μακρύ ποίημά του, Τα Παραμύθια του Καντέρμπουρυ, Ο Άγιος Θωμάς Μπέκετ, σκοτώθηκε στον καθεδρικό ναό του Καντέρμπουρυ, με εντολή ενός θυμωμένου βασιλιά το 1170.

Σήμερα, τόσο ο καθεδρικός ναός όσο και τα ερείπια του Abbey του Αγίου Αυγουστίνου περιλαμβάνονται στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τα ερείπια του κάστρου Norman και να δουν το Eastbridge Hospital, που ιδρύθηκε το 1180 ως καταλύματα για τους επισκέπτες του τάφου του Αγίου Θωμά.

Χρησιμοποιήστε αυτούς τους πόρους πληροφοριών για να συγκρίνετε τις εναλλακτικές λύσεις ταξιδιού και να προγραμματίσετε την
Περισσότερα για το Καντέρμπουρυ.

Πώς να φτάσετε στο Canterbury

Με το τρένο

Τα νοτιοανατολικά τρένα τρέχουν απευθείας τρένα:

Το ταξίδι διαρκεί από λιγότερο από μία ώρα έως περίπου μια ώρα και πενήντα λεπτά. Προβλέπεται η προπληρωμή του εισιτηρίου μετ 'επιστροφής για τις υπηρεσίες εκτός αιχμής (όταν αγοράζονται ως δύο εισιτήρια μίας διαδρομής. Ο φθηνότερος ναύλος βρέθηκε με τη χρήση του Εθνικού Δικτύου Ερευνών για Φτηνές Φορείς - βλ. Παρακάτω) στις 21,40 Λίρες (Χειμώνας 2018).

Συμβουλές ταξιδιού του Ηνωμένου Βασιλείου - Εάν μένετε στο ανατολικό Λονδίνο, στη μοντέρνα περιοχή Shoreditch, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο ή στο Docklands, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο αφήνοντας τον Διεθνή Σταθμό του Στράτφορντ. Τα νοτιοανατολικά τρένα τρέχουν ωριαίες υπηρεσίες ξεκινώντας από περίπου £ 40 (Χειμώνας 2018).

Εάν μπορείτε να είστε ευέλικτοι σχετικά με την ώρα του ταξιδιού, μπορείτε να εξοικονομήσετε περίπου το ήμισυ του κόστους χρησιμοποιώντας το φτηνότερο Finder. Τον χειμώνα του 2018, μπορέσαμε να βρούμε αρκετές στρογγυλές εκδρομές για £ 13.50 κάθε φορά που δεν ήταν ενοχλητικές. Όταν συμπληρώνετε το φτηνό πρότυπο εύρεσης ναύλων, βεβαιωθείτε ότι έχετε εισάγει "Όλη την Ημέρα" κατά την επιλογή του χρόνου ταξιδιού.

Και προσέξτε να επιλέξετε τον διεθνή σταθμό Stratford και το NOT Stratford London. Τα τρένα από το Stratford London απαιτούν δύο αλλαγές και κοστίζουν πολύ περισσότερα.

Αν φτάσετε στο Canterbury West, επισκεφθείτε το Shed των Αγαθών, μια καθημερινή αγορά αγροτών, αίθουσα φαγητού και εστιατόριο δίπλα στον σταθμό. είναι μια αγορά τροφίμων και λουλουδιών σε γαλλικό στιλ, όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε αγαθά ή να χτυπήσετε ένα γεύμα.

Με λεωφορείο

Τα λεωφορεία National Express τρέχουν από το Λονδίνο έως το Καντέρμπουρυ. Το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα 50 λεπτά με εισιτήρια μονής κατεύθυνσης από £ 5 έως £ 9.40 κάθε φορά (Winter 2018). Τα λεωφορεία ταξιδεύουν κάθε ώρα μεταξύ του Σταθμού Λεωφορείων του Καντέρμπουρυ μεταξύ του σταθμού Victoria Coach.

Τα εισιτήρια λεωφορείων μπορούν να αγοραστούν online. Υπάρχει συνήθως 50pence τέλος κράτησης.

Συμβουλή ταξιδιού του Ηνωμένου Βασιλείου - Χρησιμοποιήστε το "Finder Fare" στην εθνική σελίδα της National Express για να βρείτε ειδικούς ναύλους μόνο στο διαδίκτυο, που ονομάζονται "διασκεδαστικοί ναύλοι". Θα μεταφερθείτε σε μια σελίδα ημερολογίου που εμφανίζει τιμές κατά ημερομηνία. Εάν μπορείτε να είστε ευέλικτοι σχετικά με τις ημερομηνίες και τις ώρες μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά.

Με το αυτοκίνητο

Το Canterbury απέχει 60 μίλια νοτιοανατολικά του Λονδίνου. Ανάλογα με την κυκλοφορία και τον καιρό, μπορεί να διαρκέσει μεταξύ των ωρών και των 40 λεπτών έως δυόμισι ώρες για να οδηγήσετε τους αυτοκινητόδρομους Α2 και Μ2 καθώς και τους τοπικούς δρόμους. Η βενζίνη, που ονομάζεται βενζίνη στο Ηνωμένο Βασίλειο, πωλείται από το λίτρο (λίγο περισσότερο από ένα τετραγωνικό) και η τιμή είναι συνήθως μεταξύ $ 1.50 και $ 2 ένα τετραγωνικό. Το κέντρο του Canterbury είναι συμφόρηση και ο χώρος στάθμευσης είναι ακριβός. Το Canterbury Park & ​​Ride, με αρκετούς χώρους στάθμευσης λίγο έξω από την πόλη, είναι βολικό και φθηνό. Το 2018, η τιμή ήταν £ 3 για πάρκινγκ όλο το εικοσιτετράωρο για ένα αυτοκίνητο και μέχρι έξι επιβάτες, καθώς και απεριόριστη διαδρομή μέσα από το πάρκο και την περιοχή της βόλτας, καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.