Ταξιδεύοντας στη Λιβύη στην Αφρική

Η Λιβύη είναι μια μεγάλη έρημη χώρα που βρίσκεται στη βόρεια Αφρική, που συνορεύει με τη Μεσόγειο, μεταξύ Αιγύπτου και Τυνησίας . Δυστυχώς, εδώ και πολλά χρόνια υπήρξε σύγκρουση στη χώρα αυτή, η οποία κατέληξε σε εμφύλιο πόλεμο εναντίον του πρώην δικτάτορα, συνταγματάρχη Muammar Gaddafi.

Λόγω αυτής της πολιτικής σύγκρουσης, από το 2017, κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και πολλοί άλλοι έχουν εκδώσει ταξιδιωτικές συμβουλές που αποθαρρύνουν έντονα οποιοδήποτε ταξίδι στη Λιβύη.

Γεγονότα για τη Λιβύη

Η Λιβύη έχει πληθυσμό 6.293 εκατομμυρίων και είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από την πολιτεία της Αλάσκας, αλλά μικρότερος από το Σουδάν. Η πρωτεύουσα είναι η Τρίπολη και η επίσημη γλώσσα είναι η αραβική. Τα ιταλικά και τα αγγλικά είναι επίσης ευρέως ομιλημένα στις μεγάλες πόλεις καθώς και στις Βερβερικές διαλέκτους Nafusi, Ghadamis, Suknah, Awjilah και Tamasheq.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Λιβύης (περίπου 97%) αναγνωρίζονται με την επίσημη θρησκεία του σουνίτικου Ισλάμ και το νόμισμα είναι το Λιβυκό Δηνάριο (LYD).

Η θεαματική έρημος της Σαχάρας καλύπτει το 90% της Λιβύης, επομένως είναι πολύ ξηρό κλίμα και μπορεί να πάρει εξαιρετικά ζεστό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Βροχοπτώσεις συμβαίνουν, αλλά κυρίως κατά μήκος της ακτής από τον Μάρτιο έως τον Απρίλιο. Λιγότερο από το 2% της εθνικής επικράτειας λαμβάνει αρκετές βροχοπτώσεις για την τακτοποιημένη γεωργία.

Αξιοσημείωτες πόλεις στη Λιβύη

Αν και πάλι, η επίσκεψη δεν συνιστάται αυτή τη στιγμή, παρακάτω είναι μια λίστα με τις πιο δημοφιλείς πόλεις για να δείτε στη Λιβύη.

Ελέγχετε πάντα τις προειδοποιήσεις ταξιδιού πριν κλείσετε το ταξίδι σας.