2018 Προειδοποιήσεις ταξιδιού για χώρες της Αφρικής

Ενώ μένετε ασφαλείς στην Αφρική είναι συνήθως θέμα κοινής λογικής, υπάρχουν κάποιες περιοχές ή χώρες που είναι νόμιμα ανασφαλείς για τους τουρίστες. Εάν είστε στη διαδικασία προγραμματισμού ενός ταξιδιού στην Αφρική και δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια του επιλεγμένου προορισμού σας, καλό θα ήταν να ελέγξετε τις προειδοποιήσεις ταξιδιού που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Τι είναι οι προειδοποιήσεις ταξιδιού;

Προειδοποιήσεις ταξιδιού ή συμβουλές εκδίδονται από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να προειδοποιήσει τους πολίτες των ΗΠΑ για τους κινδύνους του ταξιδιού σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή χώρα.

Βασίζονται σε αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων για την τρέχουσα πολιτική και κοινωνική κατάσταση της χώρας. Συχνά, οι προειδοποιήσεις ταξιδιών εκδίδονται ως αντίδραση σε άμεσες κρίσεις όπως εμφύλιος πόλεμος, τρομοκρατικές επιθέσεις ή πολιτικά πραξικοπήματα. Μπορούν επίσης να εκδοθούν λόγω συνεχιζόμενων κοινωνικών αναταραχών ή επιδεινούμενων ποσοστών εγκληματικότητας. και μερικές φορές αντικατοπτρίζουν ανησυχίες για την υγεία (όπως η επιδημία ebola της Δυτικής Αφρικής το 2014).

Επί του παρόντος, οι συμβουλές ταξιδιού κατατάσσονται σε κλίμακα από 1 έως 4. Το επίπεδο 1 είναι "συνήθεις προφυλάξεις κατά την άσκηση", πράγμα που ουσιαστικά σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επί του παρόντος ειδικές ανησυχίες για την ασφάλεια. Το επίπεδο 2 είναι "άσκηση αυξημένης προσοχής", πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κάποιος κίνδυνος σε ορισμένες περιοχές, αλλά θα πρέπει να είστε σε θέση να ταξιδεύετε με ασφάλεια, όσο γνωρίζετε τον κίνδυνο και ενεργείτε αναλόγως. Το επίπεδο 3 είναι "επανεξέταση του ταξιδιού", το οποίο σημαίνει ότι δεν συνιστώνται όλα τα απαραίτητα ταξίδια. Το επίπεδο 4 είναι "μην ταξιδεύετε", πράγμα που σημαίνει ότι η σημερινή κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για τους τουρίστες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιστάσεις που εμπνέουν μεμονωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιού, εξετάστε τις συμβουλές που έχουν εκδοθεί και από άλλες κυβερνήσεις, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τρέχουσες ταξιδιωτικές συμβουλές των ΗΠΑ για τις αφρικανικές χώρες

Παρακάτω παραθέτουμε όλες τις τρέχουσες αφρικανικές συμβουλές για ταξίδια με βαθμό 2 ή υψηλότερη.

Αποποίηση: Σημειώστε ότι οι προειδοποιήσεις ταξιδιού αλλάζουν συνεχώς και ενώ αυτό το άρθρο ενημερώνεται τακτικά, είναι προτιμότερο να ελέγξετε τον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ απευθείας πριν από την κράτηση του ταξιδιού σας.

Αλγερία

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω τρομοκρατίας. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να πραγματοποιούνται χωρίς προειδοποίηση και θεωρούνται πιο πιθανές στις αγροτικές περιοχές. Η προειδοποίηση συμβουλεύει ιδιαίτερα το ταξίδι στις αγροτικές περιοχές εντός 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Τυνησίας ή εντός 250 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Λιβύη, το Νίγηρα, το Μάλι και τη Μαυριτανία. Το Overland travel στην έρημο της Σαχάρας επίσης δεν συνιστάται.

Μπουρκίνα Φάσο

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και τρομοκρατίας. Το βίαιο έγκλημα είναι ευρέως διαδεδομένο, ιδίως στις αστικές περιοχές και συχνά στοχεύει αλλοδαπούς πολίτες. Έχουν σημειωθεί τρομοκρατικές επιθέσεις και θα μπορούσαν να επαναληφθούν ανά πάσα στιγμή. Συγκεκριμένα, η συμβουλευτική επιτροπή προειδοποιεί ενάντια σε όλα τα ταξίδια στην περιοχή Σαχέλ στα σύνορα με το Μάλι και το Νίγηρα, όπου οι τρομοκρατικές επιθέσεις περιλαμβάνουν την απαγωγή των δυτικών τουριστών.

Μπουρούντι

Συμβουλευτική για ταξίδια επιπέδου 3 που εκδίδεται λόγω εγκληματικών πράξεων και ένοπλων συγκρούσεων. Τα βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των βομβιστικών επιθέσεων, είναι κοινά. Η σποραδική βία συμβαίνει ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πολιτικής έντασης, ενώ τα αστυνομικά και στρατιωτικά σημεία ελέγχου μπορούν να περιορίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία.

Συγκεκριμένα, οι διασυνοριακές επιδρομές από ένοπλες ομάδες από τη ΛΔΚ είναι κοινές στις επαρχίες Cibitoke και Bubanza.

Καμερούν

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας. Το βίαιο έγκλημα αποτελεί πρόβλημα σε όλο το Καμερούν, αν και ορισμένες περιοχές είναι χειρότερες από άλλες. Ιδιαίτερα, η κυβέρνηση συμβουλεύει το ταξίδι στις περιοχές του Βορρά και του Άπω του Βορρά και σε περιοχές της Ανατολικής και της Αδαμάβας. Σε αυτούς τους τομείς, η πιθανότητα τρομοκρατικής δραστηριότητας είναι επίσης αυξημένη και οι απαγωγές προκαλούν ανησυχίες.

Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 4 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και εμφυλίων αναταραχών. Οι ένοπλες ληστείες, οι δολοφονίες και οι επιθετικές επιθέσεις είναι συχνές, ενώ οι ένοπλες ομάδες ελέγχουν μεγάλες περιοχές της χώρας και συχνά στοχεύουν πολίτες για απαγωγές και δολοφονίες. Το ξαφνικό κλείσιμο των συνόρων του αέρα και των χερσαίων συνόρων σε περίπτωση εμφάνισης πολιτικών αναταραχών συνεπάγεται ότι οι τουρίστες ενδέχεται να απομακρυνθούν από τη ζωή, εάν προκύψει πρόβλημα.

Τσαντ

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 3 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και ναρκοπεδίων. Έχουν αναφερθεί βίαια εγκλήματα στο Τσαντ, ενώ τρομοκρατικές ομάδες κινούνται εύκολα μέσα και έξω από τη χώρα και δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στην περιοχή του Lake Chad. Τα σύνορα μπορεί να κλείσουν χωρίς προειδοποίηση, αφήνοντας τους τουρίστες λανθάνοντες. Τα ορυχεία βρίσκονται στα σύνορα με τη Λιβύη και το Σουδάν.

Ακτή του Ελεφαντοστού

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και τρομοκρατίας. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή και είναι πιθανό να στοχεύουν σε τουριστικές περιοχές. Τα βίαια εγκλήματα (συμπεριλαμβανομένων των μαρξισμών, των εισβολών στο σπίτι και των ένοπλων ληστειών) είναι κοινά, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ απαγορεύεται να οδηγούν έξω από τις μεγάλες πόλεις μετά το σκοτάδι και μπορούν ως εκ τούτου να παρέχουν περιορισμένη βοήθεια.

Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Συμβουλευτική ταξιδίου επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και εμφυλίων αναταραχών. Υπάρχει υψηλό επίπεδο βίαιου εγκλήματος, συμπεριλαμβανομένης της ένοπλης ληστείας, της σεξουαλικής επίθεσης και της επίθεσης. Οι πολιτικές διαδηλώσεις είναι ευμετάβλητες και συχνά παράνομες, μια απάντηση από τις αρχές επιβολής του νόμου. Το ταξίδι στο ανατολικό Κονγκό και στις τρεις επαρχίες του Κασάι δεν συνιστάται λόγω συνεχιζόμενων ένοπλων συγκρούσεων.

Αίγυπτος

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω τρομοκρατίας. Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να στοχεύουν σε τουριστικές τοποθεσίες, κυβερνητικές εγκαταστάσεις και κόμβους μεταφοράς, ενώ η πολιτική αεροπορία θεωρείται ότι κινδυνεύει. Ορισμένες περιοχές είναι πιο επικίνδυνες από άλλες. Πολλές από τις κύριες τουριστικές περιοχές της χώρας θεωρούνται σχετικά ασφαλείς. ενώ τα ταξίδια προς τη δυτική έρημο, τη χερσόνησο του Σινά και τα σύνορα δεν συνιστώνται.

Ερυθραία

Ταξιδιωτική συμβουλή επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών και περιορισμένης προξενικής συνδρομής. Αν συνελήφθητε στην Ερυθραία, είναι πιθανό ότι η πρόσβαση στην βοήθεια της Πρεσβείας των ΗΠΑ θα παρακρατηθεί από την τοπική επιβολή του νόμου. Οι τουρίστες καλούνται να επανεξετάσουν τα ταξίδια στην παραμεθόρια περιοχή της Αιθιοπίας ως αποτέλεσμα πολιτικής αστάθειας, συνεχιζόμενης αναταραχής και μη σημαδεμένων ναρκοπεδίων.

Αιθιοπία

Συμβουλευτική ταξιδίου επιπέδου 2 που εκδόθηκε λόγω των δυνατοτήτων εμφάνισης πολιτικών αναταραχών και διακοπών επικοινωνιών. Τα ταξίδια στο κράτος της Σομαλίας δεν συνιστώνται λόγω των δυνατοτήτων εμφάνισης πολιτικών αναταραχών, τρομοκρατίας και ναρκών ξηράς. Το έγκλημα και οι πολιτικές αναταραχές θεωρούνται επίσης πιθανές στην περιοχή East Hararge του κράτους Oromia, στην περιοχή της κατάθλιψης Danakil και στα σύνορα με την Κένυα, το Σουδάν, το Νότιο Σουδάν και την Ερυθραία.

Γουινέα-Μπισάου

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 3 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και εμφυλίων αναταραχών. Το βίαιο έγκλημα αποτελεί πρόβλημα σε όλη τη Γουινέα-Μπισσάου, αλλά κυρίως στο αεροδρόμιο Μπισσάου και στην αγορά Bandim στο κέντρο της πρωτεύουσας. Οι πολιτικές αναταραχές και η κοινωνική δυσλειτουργία συνεχίζονται εδώ και δεκαετίες και η σύγκρουση μεταξύ των φατριών μπορεί να προκαλέσει έκρηξη ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει αμερικανική πρεσβεία στη Γουινέα-Μπισάου.

Κενύα

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας. Το βίαιο έγκλημα αποτελεί πρόβλημα σε όλη την Κένυα και οι τουρίστες συμβουλεύονται να αποφεύγουν την περιοχή Eastleigh του Ναϊρόμπι ανά πάσα στιγμή και η παλιά πόλη στη Μομπάσα μετά το σκοτάδι. Η μετάβαση στα σύνορα Κένυας - Σομαλίας και ορισμένες άλλες παράκτιες περιοχές δεν συνιστάται λόγω της αυξημένης τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Λιβύη

Επίπεδο 4 συμβουλές ταξιδιού που εκδίδονται λόγω εγκληματικότητας, τρομοκρατίας, ένοπλων συγκρούσεων και εμφυλίων αναταραχών. Οι πιθανότητες να βρεθούν αντιμέτωπες με βίαιη εξτρεμιστική δραστηριότητα είναι υψηλές, ενώ οι τρομοκρατικές ομάδες ενδέχεται να στοχεύουν αλλοδαπούς (και ειδικότερα τους πολίτες των ΗΠΑ). Η πολιτική αεροπορία κινδυνεύει από την τρομοκρατική επίθεση και οι πτήσεις εντός και εκτός των αεροδρομίων της Λιβύης ακυρώνονται τακτικά, αφήνοντας τους τουρίστες λικνισμένους.

Μάλι

Επίπεδο 4 ταξιδιωτικών συμβουλών που εκδίδονται λόγω εγκληματικότητας και τρομοκρατίας. Το βίαιο έγκλημα είναι κοινό σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στο Μπαμάκο και στις νότιες περιοχές του Μάλι. Τα οδοφράγματα και οι τυχαίοι αστυνομικοί έλεγχοι επιτρέπουν σε διεφθαρμένους αστυνομικούς να εκμεταλλευτούν τους τουρίστες που ταξιδεύουν στους δρόμους, ειδικά τη νύχτα. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις εξακολουθούν να στοχεύουν σε μέρη που επισκέπτονται αλλοδαποί.

Μαυριτανία

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 3 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και τρομοκρατίας. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορεί να συμβούν χωρίς προειδοποίηση και είναι πιθανό να στοχεύσουν περιοχές που συχνάζουν οι δυτικοί τουρίστες. Τα βίαια εγκλήματα (συμπεριλαμβανομένων των ληστειών, των βιασμών, των επιθέσεων και των κλοπών) είναι κοινά, ενώ οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ πρέπει να λάβουν ειδική άδεια για να ταξιδέψουν έξω από το Nouakchott και συνεπώς να παρέχουν περιορισμένη βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Νίγηρα

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 3 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και τρομοκρατίας. Τα βίαια εγκλήματα είναι κοινά, ενώ οι τρομοκρατικές επιθέσεις και οι απαγωγές στοχεύουν σε ξένες και τοπικές κυβερνητικές εγκαταστάσεις και σε περιοχές στις οποίες συχνάζουν οι τουρίστες. Συγκεκριμένα, αποφύγετε το ταξίδι στις παραμεθόριες περιοχές - ειδικά στην περιοχή Diffa, στην περιοχή του Lake Chad και στα σύνορα του Μάλι, όπου είναι γνωστό ότι λειτουργούν εξτρεμιστικές ομάδες.

Νιγηρία

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 3 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και πειρατείας. Τα βίαια εγκλήματα είναι κοινά στη Νιγηρία, ενώ οι τρομοκρατικές επιθέσεις στοχεύουν σε πολυσύχναστες περιοχές εντός και γύρω από το Federal Capital Territory και σε άλλες αστικές περιοχές. Συγκεκριμένα, τα βόρεια κράτη (ιδίως το Borno) είναι επιρρεπείς σε τρομοκρατική δραστηριότητα. Η πειρατεία αποτελεί πρόβλημα για τους ταξιδιώτες στον Κόλπο της Γουινέας, το οποίο θα πρέπει να αποφεύγεται εάν είναι δυνατόν.

Δημοκρατία του Κονγκό

Συμβουλευτική ταξιδίου επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και εμφυλίων αναταραχών. Το βίαιο έγκλημα αποτελεί ανησυχία σε ολόκληρη τη Δημοκρατία του Κονγκό, ενώ πολιτικές διαδηλώσεις εμφανίζονται συχνά και συχνά γίνονται βίαιες. Οι τουρίστες καλούνται να επανεξετάσουν το ταξίδι στις νότιες και δυτικές περιοχές της περιοχής της πισίνας, όπου οι συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο κίνδυνο εμφυλίων αναταραχών και ένοπλων συγκρούσεων.

Σιέρρα Λεόνε

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας. Τα βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης και της ληστείας, είναι κοινά, ενώ η τοπική αστυνομία σπάνια μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε επεισόδια. Οι Αμερικανοί κυβερνητικοί υπάλληλοι απαγορεύονται να ταξιδεύουν έξω από το Freetown μετά το σκοτάδι και συνεπώς μπορούν μόνο να προσφέρουν περιορισμένη βοήθεια σε τυχόν τουρίστες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Σομαλία

Επίπεδο 4 συμβουλές ταξιδιού που εκδίδονται λόγω εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και πειρατείας. Τα βίαια εγκλήματα είναι κοινά καθ 'όλη τη διάρκεια, με συχνά παράνομα οδοφράγματα και υψηλή συχνότητα απαγωγών και δολοφονιών. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις απευθύνονται σε δυτικούς τουρίστες και είναι πιθανό να συμβούν χωρίς προειδοποίηση. Η πειρατεία είναι γεμάτη στα διεθνή ύδατα από το Κέρας της Αφρικής, ιδιαίτερα κοντά στις ακτές της Σομαλίας.

Νότια Αφρική

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας. Τα βίαια εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων των ένοπλων ληστειών, των βιασμών και των επιθέσεων κατά των οχημάτων, είναι κοινά στη Νότιο Αφρική, ιδιαίτερα στις κεντρικές επιχειρηματικές περιοχές των μεγάλων πόλεων μετά το σκοτάδι. Ωστόσο, οι περισσότερες άλλες περιοχές της χώρας θεωρούνται σχετικά ασφαλείς - ιδιαίτερα τα αγροτικά πάρκα και τα αποθεματικά.

Νότιο Σουδάν

Επίπεδο 4 συμβουλών ταξιδιού που εκδίδεται λόγω εγκληματικών πράξεων και ένοπλων συγκρούσεων. Οι ένοπλες συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ διαφόρων πολιτικών και εθνοτικών ομάδων, ενώ το βίαιο έγκλημα είναι κοινό φαινόμενο. Τα ποσοστά εγκληματικότητας στη Ζούβα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα, με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ να επιτρέπεται να ταξιδεύουν μόνο σε τεθωρακισμένα οχήματα. Περιορισμοί στο επίσημο ταξίδι εκτός της Juba σημαίνουν ότι οι τουρίστες δεν μπορούν να βασίζονται σε βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Σουδάν

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 3 που εκδίδεται λόγω τρομοκρατίας και εμφυλίων αναταραχών. Οι τρομοκρατικές ομάδες στο Σουδάν έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να βλάψουν τους Δυτικούς και οι επιθέσεις είναι πιθανές, ειδικά στο Χαρτούμ. Λόγω πολιτικών αναταραχών, οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας επιβάλλονται με ελάχιστη ή και καθόλου προειδοποίηση, ενώ είναι δυνατές αυθαίρετες συλλήψεις. Όλα τα ταξίδια στην περιοχή του Νταρφούρ, το κράτος του Μπλε Νείλου και το κράτος Νότιο Κορφοφάνι θεωρούνται μη ασφαλή λόγω ένοπλης σύγκρουσης.

Τανζανία

Επίπεδο 2 ταξιδιωτικών συμβουλών που εκδίδονται λόγω εγκληματικότητας, τρομοκρατίας και στόχευσης των ταξιδιωτών ΛΟΑΤΠ. Το βίαιο έγκλημα είναι σύνηθες στην Τανζανία και περιλαμβάνει τη σεξουαλική επίθεση, τις απαγωγές, το κυνήγι και την περιφρόνηση. Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν επιθέσεις σε περιοχές που συχνάζουν δυτικοί τουρίστες και έχουν αναφερθεί ότι οι ΛΟΑΤΤ ταξιδιώτες έχουν παρενοχληθεί ή συλληφθεί και κατηγορούνται για άσχετα αδικήματα.

Να πάω

Συμβουλευτική ταξιδίου επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και εμφυλίων αναταραχών. Τα αυθόρμητα βίαια εγκλήματα (όπως τα carjackings) και τα οργανωμένα εγκλήματα (συμπεριλαμβανομένων των ένοπλων ληστειών) είναι κοινά, ενώ οι ίδιοι οι εγκληματίες είναι συχνά οι στόχοι της δικαιοσύνης. Οι πολιτικές αναταραχές καταλήγουν σε συχνές δημόσιες διαδηλώσεις, με τους διαδηλωτές και την αστυνομία επιρρεπή σε βίαιες τακτικές.

Τυνησία

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω τρομοκρατίας. Ορισμένες περιοχές θεωρούνται περισσότερο εκτεθειμένες σε κίνδυνο από άλλες. Η κυβέρνηση συμβουλεύει τα ταξίδια προς το Sidi Bou Zid, την έρημο νότια της Remada, τις περιοχές των αλγερινών συνόρων και τις ορεινές περιοχές στα βορειοδυτικά (συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Πάρκου του Chaambi Mountain). Επίσης, δεν συνιστάται να ταξιδέψετε σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Λιβύης.

Ουγκάντα

Συμβουλευτική για το ταξίδι επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας. Αν και πολλές περιοχές της Ουγκάντα ​​θεωρούνται σχετικά ασφαλείς, υπάρχει μεγάλη συχνότητα βίαιων εγκλημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ένοπλων ληστειών, των εισβολών στο σπίτι και των σεξουαλικών επιθέσεων) στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Οι τουρίστες καλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην Καμπάλα και την Entebbe. Η τοπική αστυνομία στερείται των πόρων για να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ζιμπάμπουε

Συμβουλευτική ταξιδίου επιπέδου 2 που εκδίδεται λόγω εγκληματικότητας και εμφυλίων αναταραχών. Η πολιτική αστάθεια, οι οικονομικές δυσκολίες και οι επιπτώσεις της πρόσφατης ξηρασίας οδήγησαν σε εμφύλιες αναταραχές, οι οποίες μπορεί να παρουσιαστούν μέσω βίαιων διαδηλώσεων. Το βίαιο έγκλημα είναι κοινό και διαδεδομένο στις περιοχές που συχνάζουν οι δυτικοί τουρίστες. Οι επισκέπτες συνιστώνται να μην εμφανίζουν εμφανή σημάδια πλούτου.