Ταξιδιωτικός Οδηγός Τζιμπουτί: Βασικά Στοιχεία και Πληροφορίες

Το Τζιμπουτί είναι ένα μικροσκοπικό έθνος μεταξύ Αιθιοπίας και Ερυθραίας στο Κέρας της Αφρικής. Μεγάλο μέρος της χώρας παραμένει ανεπτυγμένο και ως εκ τούτου είναι ένας φανταστικός προορισμός για οικολογικούς τουρίστες που θέλουν να κατεβούν από την πεπατημένη διαδρομή. Το εσωτερικό κυριαρχείται από ένα καλειδοσκόπιο ακραίων τοπίων που κυμαίνεται από βύθιση φαραγγιών μέχρι λιμνοθάλασσες, ενώ η ακτή προσφέρει εξαιρετικές καταδύσεις και την ευκαιρία να κολυμπήσετε μαζί με τα μεγαλύτερα ψάρια του κόσμου .

Η πρωτεύουσα της χώρας, η πόλη του Τζιμπουτί, είναι μια αστική παιδική χαρά σε άνοδο με μια από τις καλύτερες μαγειρικές σκηνές της περιοχής.

Τοποθεσία:

Το Τζιμπουτί είναι μέρος της Ανατολικής Αφρικής . Μοιράζεται σύνορα με την Ερυθραία (βόρεια), την Αιθιοπία (στα δυτικά και τα νότια) και τη Σομαλία (προς νότο). Η ακτογραμμή της συνορεύει με την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν.

Γεωγραφία:

Το Τζιμπουτί είναι μία από τις μικρότερες χώρες στην Αφρική, με συνολική έκταση 8.880 τετραγωνικά μίλια / 23.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε σύγκριση, είναι ελαφρώς μικρότερο από το αμερικανικό κράτος του New Jersey.

Πρωτεύουσα:

Η πρωτεύουσα του Τζιμπουτί είναι η πόλη του Τζιμπουτί.

Πληθυσμός:

Σύμφωνα με το CIA World Factbook, ο πληθυσμός του Τζιμπουτί, τον Ιούλιο του 2016, εκτιμάται σε 846.687. Περισσότερο από το 90% του Τζιμπουτί είναι κάτω των 55 ετών, ενώ το μέσο προσδόκιμο ζωής της χώρας είναι 63.

Γλώσσες:

Τα γαλλικά και τα αραβικά είναι οι επίσημες γλώσσες του Τζιμπουτί. Ωστόσο, η πλειοψηφία του πληθυσμού μιλά είτε ως Σομαλία είτε ως Αφάρ ως πρώτη γλώσσα.

Θρησκεία:

Το Ισλάμ είναι η πιο ευρέως διαδεδομένη θρησκεία στο Τζιμπουτί, που αντιπροσωπεύει το 94% του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 6% ασκεί διάφορες ονομασίες του Χριστιανισμού.

Νόμισμα:

Το νόμισμα του Τζιμπουτί είναι το φράγκο των Τζιμπουτών. Για ενημερωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες, χρησιμοποιήστε αυτόν τον ηλεκτρονικό μετατροπέα νομισμάτων.

Κλίμα:

Το κλίμα του Τζιμπουτί είναι ζεστό όλο το χρόνο, ενώ οι θερμοκρασίες στην πόλη του Τζιμπουτί σπάνια πέφτουν κάτω από 68 ° F / 20 ° C ακόμη και το χειμώνα (Δεκέμβριος - Φεβρουάριος).

Κατά μήκος της ακτής και στα βόρεια, οι χειμωνιάτικοι μήνες μπορούν επίσης να είναι αρκετά υγροί. Το καλοκαίρι (Ιούνιος - Αύγουστος), οι θερμοκρασίες συχνά υπερβαίνουν τους 104 ° F / 40 ° C, και η ορατότητα μειώνεται από τον χαλικίν , έναν άνεμο με σκόνη που πνέει από την έρημο. Οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες, αλλά μπορεί να είναι σύντομες, ειδικά στο κεντρικό και νότιο εσωτερικό.

Πότε να πάτε:

Ο καλύτερος χρόνος για να επισκεφθείτε είναι κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών (Δεκέμβριος - Φεβρουάριος), όταν η θερμότητα είναι στην πιο ανεκτή αλλά εξακολουθεί να υπάρχει άφθονος ήλιος. Οκτώβριος - Φεβρουάριος είναι η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε αν σκοπεύετε να κολυμπήσετε με τους διάσημους καρχαρίες φαλαινών του Τζιμπουτί.

Βασικά αξιοθέατα

Πόλη του Τζιμπουτί

Ιδρύθηκε το 1888 ως πρωτεύουσα της γαλλικής αποικίας των Σομαλιλάνδων και η πόλη του Τζιμπουτί μετατράπηκε όλα αυτά τα χρόνια σε ένα ακμάζον αστικό κέντρο. Το εκλεκτικό εστιατόριο και η σκηνή του μπαρ ταιριάζουν με την ταυτότητά του ως τη δεύτερη πλουσιότερη πόλη στο Κέρας της Αφρικής. Είναι εξαιρετικά κοσμοπολίτικο, με στοιχεία παραδοσιακού πολιτισμού της Σομαλίας και Αφάρ σε συνδυασμό με εκείνα που δανείστηκαν από τη σημαντική διεθνή κοινότητα.

Λίμνη Assal

Επίσης γνωστό ως Lac Assal, αυτή η υπέροχη λίμνη κρατήρα βρίσκεται 70 μίλια / 115 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας. Στα 508 πόδια / 155 μέτρα κάτω από τη στάθμη της θάλασσας, είναι το χαμηλότερο σημείο στην Αφρική.

Είναι επίσης τόπος μεγάλης φυσικής ομορφιάς, τα γαλαζοπράσινα νερά της σε αντίθεση με το άσπρο άλας που τείνει στην ακτή της. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Τζιμπούτη και τις καμήλες τους που συλλέγουν το αλάτι όπως έχουν κάνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Νήσοι Moucha & Maskali

Στον κόλπο Tadjoura, τα νησάκια Moucha και Maskali προσφέρουν εξαιρετικές παραλίες και άφθονες κοραλλιογενείς υφάλους. Το κολύμπι με αναπνευστήρα, η κατάδυση και η αλιεία βαθέων υδάτων είναι όλα δημοφιλή μέρη του κόσμου. ωστόσο, η κύρια έλξη συμβαίνει μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου, όταν τα νησιά επισκέπτονται μεταναστευτικούς καρχαρίες φαλαινών. Το κολύμπι με αναπνευστήρα μαζί με τα μεγαλύτερα ψάρια του κόσμου είναι ένα ξεκάθαρο άγχος στο Τζιμπουτί.

Όρη Goda

Στα βορειοδυτικά, τα βουνά Goda προσφέρουν ένα αντίδοτο στα άγονη τοπία της υπόλοιπης χώρας. Εδώ, η βλάστηση μεγαλώνει παχιά και πλούσια στους ώμους των βουνών που φτάνουν μέχρι τα 5.740 πόδια / 1.750 μέτρα ύψος.

Τα αγροτικά χωριά Afar προσφέρουν μια γεύση από τον παραδοσιακό πολιτισμό του Τζιμπουτί, ενώ το Day Forest National Park είναι μια εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των πουλιών και των άγριων ζώων.

Να πάρει εκεί

Το Διεθνές Αεροδρόμιο του Τζιμπουτί-Αμπούλλι είναι το κύριο λιμάνι εισόδου για τους περισσότερους επισκέπτες στο εξωτερικό. Βρίσκεται περίπου 3,5 χιλιόμετρα / 6 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης του Τζιμπουτί. Οι εταιρείες Ethiopian Airlines, Turkish Airlines και Kenya Airways είναι οι μεγαλύτεροι αερομεταφορείς αυτού του αεροδρομίου. Είναι επίσης δυνατό να πάρετε τρένο στο Τζιμπουτί από τις Αιθιοπικές πόλεις της Αντίς Αμπέμπα και της Διεύθυνσης Ντάουα. Όλοι οι ξένοι επισκέπτες χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν στη χώρα, αν και κάποιες εθνικότητες (συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ) μπορούν να αγοράσουν θεώρηση κατά την άφιξη. Ελέγξτε αυτόν τον ιστότοπο για περισσότερες πληροφορίες.

Ιατρικές απαιτήσεις

Εκτός από την επικαιροποίηση των εμβολίων ρουτίνας, συνιστάται να εμβολιαστείτε κατά της ηπατίτιδας Α και του τυφοειδούς πριν ταξιδέψετε στο Τζιμπουτί. Απαιτείται επίσης φαρμακευτική αγωγή κατά της ελονοσίας , ενώ όσοι ταξιδεύουν από μια χώρα με κίτρινο πυρετό θα πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού πριν να επιτραπεί στη χώρα. Ελέγξτε τον ιστότοπο του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για περισσότερες λεπτομέρειες.