Λονδίνο στη Μασσαλία με απευθείας δρομολόγια

Πάρτε το τρένο στο Λονδίνο. κατεβείτε στη Μασσαλία

Ταξιδεύοντας με τρένο στη Γαλλία είναι διασκεδαστικό, γρήγορο και οικονομικό. Αλλά μέχρι τώρα χρειάστηκε να αλλάξετε τρένα ή / και σταθμούς για να φτάσετε στο νότο της Γαλλίας. Τώρα ένα απευθείας τρένο τρέχει από το Λονδίνο St. Pancras International, σταματώντας μόνο στη Λυών και την Αβινιόν πριν τελειώσει στη Μασσαλία. Δεν αλλάζετε ούτε τρένα σταθμών και χρειάζονται μόλις 6 ώρες και 27 λεπτά. Έτσι ένα σύντομο διάλειμμα στο νότο της Γαλλίας είναι πλέον πραγματικότητα.

Και με τη νέα φήμη της Μασσαλίας ως τουριστικό προορισμό, κάνει μια συναρπαστική και προσιτή, μίνι διακοπές.

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Η υπηρεσία που ξεκίνησε την 1η Μαΐου, είναι αυτή τη στιγμή ρυθμισμένη στις ακόλουθες ώρες:

Μάιος-Ιούνιος, Σεπτέμ-Οκτ. Δευτ., Παρ., Σάβ

Ιούλιος, Αυγ. Δευτ., Πέμ., Παρ, Σαβ, Κυρ

Νοεμβρίου το Σάββατο

Αναχωρήσεις στις 07:19 π.μ., που φθάνουν στη Μασσαλία στις 2.46 μ.μ. (ώρα Γαλλίας που είναι 1 ώρα μπροστά από την ώρα του Ηνωμένου Βασιλείου). Ο χρόνος ταξιδιού είναι 6 ώρες 27 λεπτά.

Τα δρομολόγια επιστροφής γίνονται την ίδια μέρα με την προετοιμασία της αμαξοστοιχίας και είναι έτοιμη να πάει στις 3.22 μ.μ. τοπική ώρα. Διαρκεί περισσότερο το ταξίδι μετ 'επιστροφής (που φθάνει στο Λονδίνο στις 10.12pm τοπική ώρα), ένα ταξίδι 7 ωρών και 12 λεπτών. Καθώς δεν υπάρχουν τελωνειακοί ή βρετανικοί συνοριακοί έλεγχοι στη Μασσαλία, πρέπει να κατεβείτε από το τρένο στη Λίλλη με τις αποσκευές σας, να περάσετε από την ασφάλεια και στη συνέχεια να επιστρέψετε στο ίδιο τρένο για να ολοκληρώσετε το ταξίδι σας στο Λονδίνο.

Χρονοδιάγραμμα Eurostar

Αλλά αν αποδειχθεί πολύ δημοφιλής, το Eurostar θα κάνει πιο συχνές υπηρεσίες.

Από το διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου St. Pancras στη Μασσαλία.

Ταξιδέψτε με στυλ

Υπάρχουν 3 τάξεις για το Eurostar: Επιλέξτε ανάμεσα σε Standard, Standard Premier και Business Premier. Αν πάρετε Business Premier, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εξαιρετικό ιδιωτικό lounge στο Λονδίνο St. Pancras. Το Standard Premier είναι σχεδόν εξίσου καλό με το γεύμα που σερβίρεται στο κάθισμά σας (δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο στην Business Premiere), αλλά δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σαλόνι στο St.

Πάνκρας όπου υπάρχουν εφημερίδες και περιοδικά, τσάι, καφές και σαμπάνια και πολύ καλά γλυκά και σνακ για να σας φτιάξω το ταξίδι.

Το check-in είναι 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση, αλλά με την αυξανόμενη δημοτικότητα της σιδηροδρομικής υπηρεσίας, ο σταθμός και το check in γίνονται πολύ απασχολημένοι, οπότε επιτρέψτε 45 λεπτά.

Το ταξίδι από το Λονδίνο στη Μασσαλία

Είναι ένα καλό ταξίδι, με την πρώτη στάση στο Ashford International για την επιβίβαση επιβατών από τη νοτιοανατολική Αγγλία. Το τρένο διαρκεί περίπου 20 λεπτά μέσω της σήραγγας της Μάγχης, τότε βρίσκεστε σε εντελώς διαφορετική ύπαιθρο. Μπορείτε να αναβοσβήνετε το Calais στην απόσταση πριν επιταχύνετε τις πλαγιές της βόρειας Γαλλίας.

Φουστάρετε το Παρίσι, περνάτε από το αεροδρόμιο του Roissy-Charles de Gaulle και κατευθυνθείτε νοτιοανατολικά μέσω της Βουργουνδίας. Θερμά χρωματιστά πέτρινα σπίτια με κεραμοσκεπές. μεγάλα αγροκτήματα και αμπελώνες φλας.

Βλέπετε τις απομακρυσμένες οροφές του Massif Central και του Puy-de-Dome σε απόσταση, μια από τις λιγότερο γνωστές περιοχές της Γαλλίας.

Η Λυών είναι η πρώτη στάση, φτάνοντας στο σταθμό Lyon Part-Dieu τη 1 μ.μ. ώρα Γαλλικής, λαμβάνοντας 4 ώρες 41 λεπτά.

Τώρα βρίσκεστε στην κοιλάδα του Ροδανού, οι τεράστιοι άσπτοι βράχοι ασβεστόλιθου που εκτείνονται από τη μια πλευρά. Η επόμενη στάση σας είναι ο σταθμός Avignon TGV, στην ύπαιθρο έξω από την Αβινιόν, στις 2.08μμ, με όλο το ταξίδι να διαρκεί 5 ώρες και 49 λεπτά.

Βλέπετε τους πύργους του διάσημου Παλατιού των Παπών, αλλά λίγο άλλο.

Παίρνετε εντυπωσιακές εικόνες - του Mont St Victoire κοντά στην Aix-en-Provence , ζωγραφισμένες τόσες φορές από τον Paul Cézanne , ντόπιο αυτού του πανέμορφου νότου της πόλης της Γαλλίας.

Στη συνέχεια, φτάνετε στη Μασσαλία στη Μασσαλία Σεν Τσαρλς, νωρίς το απόγευμα στις 2.46μμ

Πλεονεκτήματα του ταξιδιού με το τρένο παρά με τον αέρα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η λήψη του τρένου είναι ο πιο χαλαρωτικός τρόπος να ταξιδέψετε στα νότια της Γαλλίας. Επιστρέψαμε με αεροπλάνο και από πόρτα σε πόρτα ήταν πραγματικά 20 λεπτά ταχύτερη με το τρένο. Εκτός από τη νέα ταχεία μέθοδο ταξιδιού, στο τρένο μπορείτε να πάρετε όσο περισσότερες αποσκευές μπορείτε να διαχειριστείτε. μπορείτε να πάρετε τα υγρά και τα καλλυντικά χωρίς κανένα περιορισμό. μπορείτε να εργαστείτε εάν θέλετε και να μετακινηθείτε εύκολα γύρω από το τρένο. Υπάρχουν δύο καροτσάκια αναψυχής στο τρένο, αλλά η επιλογή είναι αρκετά περιορισμένη, τόσο πολλοί άνθρωποι παίρνουν τις δικές τους πικνίκ, συμπληρώνοντας μόνο με ποτά στο τρένο.

Είναι επίσης πολύ προσιτό. Οι τιμές ξεκινούν από την επιστροφή £ 99 και καθώς είναι το κέντρο της πόλης στο κέντρο της πόλης δεν χρειάζεται να πάρετε μετρό ή τρένο προς το τερματικό σταθμό.

Ταξιδέψτε με ταξίδια μεγάλων σιδηροδρομικών γραμμών

Ταξίδεψα με το Great Rail Journeys, μια εταιρεία που είναι ευέλικτη, εξυπηρετική και αποτελεσματική. Αυτή η εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου διοργανώνει πολύ καλές, συνοδειακές ομαδικές σιδηροδρομικές διακοπές. Ελέγξτε μερικές από τις ιδέες τους στην ιστοσελίδα τους. Τυπικές συνοδειακές διακοπές σε ομάδες περιλαμβάνουν 6 ημέρες στο Dordogne και το Lot από £ 645 ανά άτομο. και Languedoc και Carcassone (7 ημέρες από £ 795 ανά άτομο).

Επίσης, θα σας κάνουν να κάνετε διακοπές, συνδυάζοντας ταξίδια με ποτάμια, διαλείμματα στην πόλη και ό, τι άλλο θέλετε να δείτε. Ελέγξτε 4 ημέρες στην Κυανή Ακτή στη Νίκαια και στο Μονακό με κόστος από £ 320 ανά άτομο που περιλαμβάνει σιδηροδρομικό ταξίδι, 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων Νίκαια και εκδρομή στο Μονακό. Άλλοι προορισμοί περιλαμβάνουν το Παρίσι και το Reims (από £ 470 ανά άτομο). Παρίσι και Αβινιόν (5 ημέρες από £ 515 ανά άτομο).

Επικοινωνήστε με το Great Rail Journeys τηλεφωνικά στο 0800 140 4444 (από το Ηνωμένο Βασίλειο) ή ελέγξτε την ιστοσελίδα τους.

Περισσότερα για τη Μασσαλία

Τα 10 κορυφαία αξιοθέατα στη Μασσαλία

Οδηγός για τη Μασσαλία

Κορυφαία ημερήσια ταξίδια από τη Μασσαλία προς τα νησιά, τα Calanques και πολλά άλλα

Ξενοδοχεία στη Μασσαλία

Εστιατόρια στη Μασσαλία

Αγορές στη Μασσαλία