Ιούνιος 2017 Φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Μεξικό

Τι είναι τον Ιούνιο

Ο καιρός μπορεί να είναι αρκετά ζεστός στο Μεξικό τον Ιούνιο, και είναι η αρχή της βροχερής εποχής στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ο Ιούνιος σηματοδοτεί επίσης την αρχή της σεζόν του τυφώνα , αλλά εξακολουθεί να είναι μια σπουδαία στιγμή για να επισκεφθείτε. Θα πρέπει να ταξιδέψετε στο Μεξικό τον Ιούνιο εάν θέλετε να εθελονθείτε με θαλάσσιες χελώνες ή να παρακολουθήσετε κάποιο από τα φεστιβάλ και τα γεγονότα που αναφέρονται παρακάτω.

Δείτε επίσης: Πότε θα πάτε στο Μεξικό | Ταξίδι στο Μεξικό το καλοκαίρι

Ημέρα Ναυτικού - Día de la Marina
1η Ιουνίου
Η Ναυτική Ημέρα γιορτάζεται σε όλα τα λιμάνια σε ολόκληρο το Μεξικό σε διάφορους βαθμούς.

Οι γιορτές μπορούν να περιλαμβάνουν πολιτικές τελετές, παρελάσεις, τουρνουά αλιείας, ιστιοπλοϊκούς αγώνες, πάρτυ και πυροτεχνήματα.

Φεστιβάλ γαστρονομίας Guanajuato Sí Sabe
Guanajuato, Guanajuato, 30 Μαΐου έως 11 Ιουνίου
Η αποικιακή πόλη Guanajuato θα γιορτάσει τη Διεθνή Εβδομάδα Γαστρονομίας με ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με τριάντα φιλοξενούμενους σεφ που θα συμμετέχουν με γευσιγνωσίες, συνέδρια και ειδικά γεύματα.
Ιστοσελίδα: Guanajuato, Sí Sabe

Baja 500 Off-road αγώνα
Ensenada, Baja California, 1η έως 4 Ιουνίου
Αυτός ο διεθνής αγώνας εκτός δρόμου θα καλύψει συνολικά 420 μίλια με 4 σημεία ελέγχου. Ξεκινώντας από το κέντρο του Ensenada δίπλα στο πολιτιστικό κέντρο Riviera, η γραμμή τερματισμού βρίσκεται στο στάδιο Campo de Softball Jose Negro Soto, 11η & Espinoza, στην καρδιά του Ensenada.
Ιστοσελίδα: Baja 500

Los Cabos Ανοιχτό του Surf
Los Cabos, Baja California Sur, 6 έως 11 Ιουνίου
Αυτό το φεστιβάλ σερφ και μουσικής πραγματοποιείται κατά μήκος του Zippers Beach Break της Costa Azul, το οποίο είναι γνωστό για την παραγωγή κυμάτων των 8 έως 10 ποδιών και χρησιμεύει ως το site ενός παγκόσμιου προκριματικού διαγωνισμού σερφ.

Οι συναυλίες της παραλίας, μια έκθεση τροφίμων που παρουσιάζει τοπική κουζίνα, παρουσιάζουν επιδείξεις μόδας με μερικές από τις κορυφαίες μάρκες surf, πεζοπορίες τέχνης και άλλες φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες.
Ιστοσελίδα: Los Cabos Open of Surf

Feria de San Pedro Tlaquepaque
Tlaquepaque, Jalisco, 19 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου
Οι παραδόσεις και τα χόμπι της καλλιτεχνικής πόλης Tlaquepaque του Μεξικού, στα περίχωρα της Γκουανταλαχάρα , γιορτάζονται σε αυτό το ετήσιο γεγονός, που πραγματοποιείται στην Expo Ganadera.

Τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν ποικιλία παιχνιδιών και δραστηριοτήτων, ενώ οι ενήλικες απολαμβάνουν τέχνη και μαρσιές, ενώ απολαμβάνουν κάποια αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα.
Σελίδα στο Facebook: Fiestas de San Pedro Tlaquepaque (στα ισπανικά)

Día de los Locos - "Ημέρα των τρελών ανθρώπων"
San Miguel Allende, Guanajuato, 18 Ιουνίου
Στην παρέλαση των ντόπιων ή των τρελών ανθρώπων, οι λαοί από διαφορετικές γειτονιές, επιχειρήσεις και οικογένειες φέρνουν πολύχρωμα και περίτεχνα κοστούμια που κυμαίνονται από ζώα και χαρακτήρες κινούμενων σχεδίων μέχρι πολιτικές προσωπικότητες και ανδρικές διασταυρώσεις. Οι δημοσιογράφοι ρίχνουν καραμέλα στους θεατές ενώ τα ζωντανά μουσικά δρώμενα και οι παρευρισκόμενοι ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν στον εορτασμό. Το Día de los Locos πραγματοποιείται κάθε χρόνο την Κυριακή μετά την ημέρα γιορτής του San Antonio Padua (13 Ιουνίου).
Περισσότερες πληροφορίες: Πηγαίνοντας στο Loco στο Zocalo

Ημέρα του Πατέρα - Día del Padre
Σε εθνικό επίπεδο, στις 18 Ιουνίου
Τα παιδιά είχαν την ημέρα τους στις 30 Απριλίου, οι μαμάδες γιορτάστηκαν στις 10 Μαΐου, τώρα τελικά, είναι η σειρά του μπαμπά! Η Πατρίδα γιορτάζεται στο Μεξικό την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου. Υπάρχει μια ετήσια κούρσα 21 χλμ πατέρα που πραγματοποιείται στο Bosque de Tlalpan του Μεξικού .
Ιστοσελίδα: Carrera del Día del Padre (στα ισπανικά).

Άγιος Ιωάννης ο Βαπτιστής - Fiesta de San Juan Bautista
24 Ιουνίου
Γιορτάζεται με λαϊκές εκθέσεις και θρησκευτικές γιορτές.

Από τη στιγμή που ο Ιωάννης ο Βαπτιστής συνδέεται με το νερό, σε μερικές περιοχές στο Μεξικό η περίσταση αυτή γιορτάζεται με την κατάδυση ή την εκτόξευση ανθρώπων με κουβάδες νερού ή μπαλόνια νερού.

Gay Pride Μάρτιο - Marcha del Orgullo
Πόλη του Μεξικού, 24 Ιουνίου
Το ετήσιο Gay Pride του Μάρτιο του Μεξικού γιορτάζει τον τρόπο ζωής των ομοφυλοφίλων, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων, τρανσεξουαλικών, διαγονιδιακών και τραβεστικών. Η πορεία ξεκινάει το μεσημέρι στο Angel de la Independencia στο Paseo de la Reforma και κατευθύνεται προς την πόλη Zocalo του Μεξικού .
Λάβετε περισσότερες πληροφορίες από το About.com's Gay & Lesbian Travel site: Gay Pride Mexico City
Facebook Σελίδα: Marcha del Orgullo (στα ισπανικά)

Φεστιβάλ del Caballo, Arte y Vino - Φεστιβάλ Άλογο, Τέχνης και Κρασιού
Ensenada, Baja California, 26 Ιουνίου
Τα άλογα, η τέχνη και το κρασί μπορεί να φαίνονται σαν ένας παράξενος συνδυασμός, αλλά αυτά είναι όλα για τα οποία η Baja California είναι διάσημη.

Αυτή η ετήσια εκδήλωση πραγματοποιείται στις ιππικές εγκαταστάσεις του Adobe Guadalupe Vineyards & Inn. Η μέρα γεμίζει με εκθέσεις ιππασίας, φαγητού, κρασιού και τέχνης.
Facebook Σελίδα: Φεστιβάλ del Caballo Arte y Vino

Ημέρα του Αγίου Πέτρου και του Αγίου Παύλου - Día de San Pedro y San Pablo
29 Ιουνίου
Αυτή η γιορτή γιορτάζεται πανελλαδικά όπου ο Άγιος Πέτρος είναι ο προστάτης άγιος. Είναι ιδιαίτερα εορταστικό στο San Pedro Tlaquepaque, κοντά στην Guadalajara, με μπάντες mariachi, λαϊκούς χορευτές και παρελάσεις και σε άλλες αυτόχθονες κοινότητες όπως ο San Juan Chamula στην Chiapas, το Purepero στο Michoacan και η Zaachila στην Oaxaca.

May Εκδηλώσεις | Μεξικό Ημερολόγιο | Ιούλιο Εκδηλώσεις

Μεξικό Ημερολόγιο Φεστιβάλ και Εκδηλώσεις

Μεξικό Εκδηλώσεις ανά Μήνα
Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος
Ενδέχεται Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος
Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος