Χορτοφάγος ταξίδι στο Μεξικό

Ταξιδεύοντας στο Μεξικό με μια χορτοφαγική διατροφή

Εάν είστε χορτοφάγος που σκέφτεται να ταξιδέψετε στο Μεξικό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε: δεν θα λιμοβείτε και δεν θα πρέπει να επιβιώσετε με μια διατροφή ρυζιού και φασολιών (αν και αυτά μπορεί να καταλήξουν να είναι συρραπτικά, κατά μήκος με tortillas και salsa επίσης, αν δεν είστε αντίθετοι με picante ). Τα φρέσκα προϊόντα είναι άφθονα, οπότε η προετοιμασία των γευμάτων σας είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε πρόσβαση σε μια κουζίνα. Στα εστιατόρια, μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια επιπλέον εργασία για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κρέας, λαρδί ή ζωμός κρέατος που προστίθεται στα πιάτα σας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για χορτοφάγους που ταξιδεύουν στο Μεξικό:

Πολλοί Μεξικανοί φαίνεται να πιστεύουν ότι η χορτοφαγική σημαίνει ότι δεν τρώτε κόκκινο κρέας, και ίσως χρειαστεί να εξηγήσετε "Δεν υπάρχει κρέας carne, ni pollo, ni pescado". ("Δεν τρώω κρέας ή κοτόπουλο ή ψάρι.") Οι χορτοφάγοι Ovo-lacto θα βρουν πολλές επιλογές για να διαλέξουν, αλλά οι vegans θα έχουν μια πιο δύσκολη στιγμή. Σε γενικές γραμμές, η έννοια της μη κατανάλωσης κρέατος θεωρείται επιλογή υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά όσοι δεν καταναλώνουν κανένα ζωικό προϊόν μπορούν να συναντηθούν με ακαταστασία και έκπληξη (δηλαδή "τρώνε μόνο τα λαχανικά ;!").

Το ζωμό κοτόπουλου ( caldo de pollo ) χρησιμοποιείται συχνά για την παραγωγή ρυζιού και σούπας, ενώ το λαρδί ( manteca ) χρησιμοποιείται επίσης για την παρασκευή πολλών πιάτων. Η αποφυγή αυτών των κρυμμένων συστατικών μπορεί να είναι δύσκολη και εάν είστε σε θέση να παραβλέψετε την παρουσία τους, οι επιλογές σας για φαγητό θα είναι πολύ πιο ποικίλες. Εάν πρέπει να έχετε τα τρόφιμα που παρασκευάζονται χωρίς αυτά τα συστατικά, ίσως να είστε για μακρά διαπραγματεύσεις πριν από τα γεύματα στα εστιατόρια, ώστε να προτιμήσετε να προετοιμάσετε το φαγητό σας ή να αναζητήσετε χορτοφαγικά εστιατόρια όπου υπάρχουν (κυρίως στις μεγάλες πόλεις).

Αγορά και επεξεργασία προϊόντων

Οι αγορές του Μεξικού ξεχειλίζουν από φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα με βρώσιμο δέρμα και λαχανικά που τρώγονται ακατέργαστα μπορούν να απολυμανθούν με ένα προϊόν που ονομάζεται Microdyn ή Bacdyn (εμπορικά σήματα), το οποίο μπορείτε να αγοράσετε στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων στο Μεξικό. Προσθέστε 8 σταγόνες για κάθε λίτρο νερού και απολαύστε τα φρούτα και τα λαχανικά σας στο μείγμα για 10 λεπτά (μπορείτε να τα κάνετε σε μια πλαστική τσάντα στο νεροχύτη του ξενοδοχείου, αν δεν έχετε κουζίνα).

Τα καλά εστιατόρια στις τουριστικές περιοχές θα μεταχειριστούν τα λαχανικά τους με αυτό τον τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για την κατανάλωση σαλάτας. Διαβάστε περισσότερες συμβουλές για την αποτροπή της εκδίκησης του Montezuma .

Χορτοφαγικά εστιατόρια στο Μεξικό

Υπάρχουν χορτοφαγικά εστιατόρια σε μεγάλες πόλεις και τουριστικές περιοχές σε όλο το Μεξικό. Η αλυσίδα εστιατορίων 100% Natural έχει εστιατόρια σε όλη τη χώρα και σερβίρει πολλές νόστιμες επιλογές για χορτοφάγους, αν και αυτές δεν είναι παραδοσιακές μεξικάνικες γεύσεις.

Στην Πόλη του Μεξικού , μερικά εστιατόρια χωρίς κρέας που μπορείτε να κάνετε check out περιλαμβάνουν τα εξής:

Πάρτε μια ορφανού φαγητού

Ενώ οι περισσότερες εκδρομές για φαγητό στο δρόμο διαθέτουν τρόφιμα με κρέας, αφήστε τους διοργανωτές να γνωρίζουν μπροστά σας ότι είστε χορτοφάγοι και θα μπορούν να βρουν επιλογές για εσάς και να προτείνουν περισσότερα, οπότε αυτό μπορεί να είναι καλό που πρέπει να κάνετε στην αρχή για μια διαμονή για να πάρετε κάποιο προσανατολισμό για το πού μπορείτε να βρείτε επιλογές για χορτοφάγους.

Πιάτα χορτοφαγίας για να δοκιμάσετε:

Χρήσιμες φράσεις για τους χορτοφάγους:

Σόγιας χορτοφάγος / α ("σόγια ve-heh-ta-ree-ah-no") Είμαι χορτοφάγος
Δεν como carne ("no como car-nay") Δεν τρώω κρέας
Δεν como pollo ("no como po-yo") Δεν τρώω κοτόπουλο
Δεν como pescado ("no como pes-cah-doe") Δεν τρώω ψάρια
Δεν como mariscos ("no como ma-ris-kose") Δεν τρώω θαλασσινά
Sin carne, por favor ("sin car-nay por fah-voor") Χωρίς κρέας, παρακαλώ
¿Tiene carne;

("tee-en-ay car-nay?") Έχει κρέας;
¿Ξέρετε ότι δεν είναι τίποτα; ("Ay al-goon plah-tee-yo kay no tee-en-ay car-nay?") Έχετε ένα πιάτο που δεν έχει κρέας;
¿Με την προετοιμασία μου; ("Meh poh-dree-a-pray-par-ar oona en-sah-la-da?") Μπορείτε να ετοιμάσετε μια σαλάτα για μένα;

Πόροι για χορτοφάγους στο Μεξικό: