Πώς να βρείτε θέσεις εργασίας στην Ισλανδία

Η εργασία στην Ισλανδία δεν είναι εφικτή, ειδικά εάν είστε ήδη κάτοικος της ΕΕ. Αλλά υπάρχουν μερικές σημαντικές συμβουλές και πληροφορίες για το ιστορικό που πρέπει να γνωρίζετε πριν μετακινήσετε.

Απαιτήσεις θεώρησης εργασίας

Η Ισλανδία δεν έχει περιορισμούς στην αγορά εργασίας για τους πολίτες άλλων χωρών του ΕΟΧ και των χωρών της ΕΕ. Εάν είστε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή μια χώρα του ΕΟΧ, δεν θα χρειαστείτε άδεια εργασίας στην Ισλανδία και θα πρέπει να καταχωρήσετε επισήμως τα σχέδιά σας για μετακόμιση στην Ισλανδία για περαιτέρω βοήθεια.

Όλοι οι άλλοι θα πρέπει πρώτα να ελέγξουν με τις τοπικές ισλανδικές πρεσβείες τους για τις απαιτήσεις θεώρησης εργασίας.

Οι θέσεις εργασίας του τουρισμού είναι ακμάζουσες

Η Ισλανδία είναι ένα μικρό νησιωτικό έθνος στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, μεταξύ Νορβηγίας και Γροιλανδίας Λόγω του μεγέθους της, δεν υπάρχουν πολλές πολυσύχναστες μητροπολιτικές περιοχές εκτός από την πρωτεύουσα της, το Ρέικιαβικ, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 122.000 κατοίκων. Ωστόσο, χάρη στην οικονομική άνθηση του τουρισμού και την αυξανόμενη δημοτικότητα της χώρας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έρχονται στην Ισλανδία, πράγμα που σημαίνει ότι οι θέσεις εργασίας ανοίγουν παντού. Οι περισσότερες διαθέσιμες θέσεις είναι θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες και φιλοξενία. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο των θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν στον τομέα του τουρισμού.

Γιατί θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θέσεις εργασίας Ισλανδίας

Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, η ​​Ισλανδία βρισκόταν σε σοβαρή οικονομική ύφεση. Ωστόσο, με την αύξηση του τουριστικού ρυθμού, η οικονομία είναι πλέον ανθηρή - ίσως πάρα πολύ. Προβλέπεται ότι 15.000 θέσεις εργασίας θα είναι διαθέσιμες μέχρι το 2019, ενώ το εργατικό δυναμικό της Ισλανδίας αναμένεται να πληγεί μόνο 8.000 άτομα.

Αυτό σημαίνει ότι περίπου 7.000 εργαζόμενοι από το εξωτερικό θα χρειαστούν για να καλύψουν τους διαθέσιμους ρόλους. Έτσι, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να βρουν εδώ καλά εργασία.

Ψάχνοντας για δουλειά

Οι θέσεις εργασίας στην Ισλανδία δεν είναι πολύ δύσκολο να έρθουν, εάν είστε ένας καλός, εξυπηρετικός εργάτης. Εάν είστε ήδη στην Ισλανδία, ρίξτε μια ματιά στις τοπικές εφημερίδες ή απλώς ρωτήστε γύρω από τις περισσότερες θέσεις εργασίας που μεταφέρονται μέσω word-of-mouth.

Μια άλλη εύκολη επιλογή είναι να δούμε τους δικτυακούς τόπους εργασίας. Για τους ομιλητές αγγλικής γλώσσας, υπάρχουν πολλοί δημοφιλείς ιστότοποι αγγλικής γλώσσας που δημοσιεύουν τακτικά ισλανδικές λίστες εργασίας.

Αν μιλάτε ήδη ισλανδικά , οι προοπτικές απασχόλησης στην Ισλανδία αυξάνουν δέκα φορές. Παρακολουθήστε τα τρέχοντα ανοίγματα εφαρμόζοντας στις θέσεις που βρίσκονται στις ισλανδικές σελίδες εργασίας.