Πώς να καλέσετε κάποιον στη Σουηδία

Πρέπει να καλέσετε τη Σουηδία και δεν είστε σίγουροι πώς να το κάνετε; Είναι εύκολο όταν γνωρίζετε τον κωδικό χώρας και ακολουθήστε αυτά τα βήματα προτού καλέσετε κάποιον στη Σουηδία:

  1. Πρώτα απ 'όλα, ελέγξτε τι ώρα είναι στη Σουηδία αυτήν τη στιγμή, ώστε να μην καλέσετε τη Σουηδία όταν είναι η μέση της νύχτας εκεί.
  2. Ξεκινήστε τη διεθνή κλήση από τις ΗΠΑ καλώντας το 011. Από την Ευρώπη και την Ασία, καλέστε 00. Από την Αυστραλία, καλέστε 0011.
  3. Τώρα πληκτρολογήστε 46 (46 είναι ο κωδικός χώρας για τη Σουηδία).
  1. Συνεχίστε να καλέσετε τον σουηδικό 1 έως 3ψήφιο κωδικό περιοχής. Εάν ο κωδικός περιοχής του τηλεφωνικού αριθμού αρχίζει με 0, αφήστε το 0 έξω . (Π.χ. Εάν ένας τηλεφωνικός αριθμός για τη Στοκχόλμη ξεκινά με 08, ο οποίος είναι ο κωδικός περιοχής αυτής της πόλης, δεν θα καλέσετε το 0.)
  2. Τώρα καλέστε τον τοπικό τηλεφωνικό αριθμό 5 έως 8 ψηφίων. Περιμένετε να συνδεθεί και να μιλήσει η κλήση.

Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι κάποιος στη Σουηδία θα περίμενε έναν καλούντα να αναγνωρίσει τον εαυτό του στα σουηδικά (ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς να ακούει τα αγγλικά όταν απαντάει στο τηλέφωνο στην αγγλόφωνη πατρίδα σου). Έτσι πώς αλλάζετε τις γλώσσες αν χρειαστεί; Είναι ευγενικό να ξεκινήσετε την τηλεφωνική σας συνομιλία με ένα απλό hej (γεια) και στη συνέχεια να πείτε "forstar du engelska" (καταλαβαίνετε τα αγγλικά;) αν δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη συζήτηση στα σουηδικά. Γνωρίζετε ότι σχεδόν όλοι στη Σουηδία μιλούν αγγλικά. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη συνομιλία σας λέγοντας "Γεια σας, δεν μιλάω σουηδικά, μιλάτε αγγλικά;" για να βεβαιωθείτε ότι ο τηλεφωνητής γνωρίζει αμέσως την προτίμησή σας.

Αυτό είναι ένα γρήγορο και εύκολο βήμα για να αποφύγετε τυχόν σύγχυση και γλωσσικά εμπόδια κατά τη διάρκεια τηλεφωνικών κλήσεων, ειδικά στον επιχειρηματικό κόσμο.

Οι ιδιώτες που σας γνωρίζουν ήδη και τις γλωσσικές δεξιότητές σας δεν μπορούν καθόλου να σκεφτούν μερικά λόγια από σπασμένα σουηδικά και στη συνέχεια να ακούσετε καθώς μετακινείτε τη συζήτησή σας στα αγγλικά μόλις εξαντλήσετε το σουηδικό λεξιλόγιο σας.

Εκτιμούν πολύ όταν ένας αλλοδαπός προσπαθεί να πει λίγα λόγια στα σουηδικά, ακόμα κι αν βγαίνει με ατελείωτη προφορά! Δοκιμάστε την επόμενη φορά.

Βασικές συμβουλές

  1. Όταν χρησιμοποιείτε κάρτα τηλεφώνου για να καλέσετε τη Σουηδία, ακολουθήστε τις οδηγίες της κάρτας. Ωστόσο, όλες οι προπληρωμένες τηλεφωνικές κάρτες δεν σας επιτρέπουν να πραγματοποιείτε κλήσεις σε άλλες χώρες. Το ίδιο ισχύει και για τα κινητά τηλέφωνα - επικοινωνήστε με τον μεταφορέα σας εάν αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα.
  2. Όταν πραγματοποιείτε μια διεθνή κλήση στη Σουηδία, παραλείψτε πάντοτε τον κύριο 0 του κωδικού περιοχής, εάν υπάρχει.
  3. Όταν καλείτε τη Σουηδία, οι περισσότεροι ντόπιοι θα μπορέσουν να σας μιλήσουν στα αγγλικά. Για να κάνετε λίγη επιπλέον προσπάθεια, ρίξτε μια ματιά σε μερικές βασικές σουηδικές φράσεις που θα χρησιμοποιηθούν ως χαιρετισμούς.
  4. Για να καλέσετε από τη Σουηδία , καλέστε το 00 για μια διεθνή κλήση και στη συνέχεια τον κωδικό χώρας (π.χ. 1 για τις ΗΠΑ, 33 για τη Γαλλία, 61 για την Αυστραλία κ.λπ.) πριν από τον πραγματικό αριθμό.

Σημαντικοί αριθμοί

Οι κωδικοί περιοχής για τις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας περιλαμβάνουν:

Τοπικοί αριθμοί τηλεφώνου που μπορεί να χρειαστείτε κατά την