Πότε για να πάει στη Σουηδία

Υπάρχουν πολλά να κάνουμε και να δούμε κάθε εποχή του χρόνου

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη Σκανδιναβία και δεν έχετε ξαναγίνει ποτέ, μπορείτε να αναρωτηθείτε: Πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε τη Σουηδία;

Δεν υπάρχει απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση, δεδομένου ότι η Σουηδία έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες κάθε εποχή του χρόνου. Εάν είστε σε έναν προϋπολογισμό, μπορεί να θέλετε να αποφύγετε την καλοκαιρινή υψηλή περίοδο. Αν σας αρέσουν τα χειμερινά σπορ, το σκι και η σκύβδη ιππασία αποτελούν τεράστια αξιοθέατα. Ενώ εξαρτάται από το άτομο που ταξιδεύει για να αποφασίσει τι τους απευθύνεται, εδώ είναι μερικές προτάσεις για το σχεδιασμό του ταξιδιού σας στη Σουηδία.

Τουριστικός χρόνος στη Σουηδία: Καλοκαίρι

Η πιο δημοφιλής εποχή του χρόνου για να επισκεφθείτε τη Σουηδία, τουλάχιστον όσον αφορά την τουριστική δραστηριότητα, είναι τα μέσα του καλοκαιριού. Ο καιρός είναι ζεστός και ευχάριστος και υπάρχουν πολλές υπαίθριες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, όπως κολύμπι σε μερικές από τις όμορφες παραλίες της Σουηδίας. Αυτό περιλαμβάνει πολλές προαιρετικές παραλίες για ρούχα αν αισθάνεστε λίγο Βοημίας.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, μπορείτε να αποφύγετε τα πλήθη αργά το καλοκαίρι και να απολαύσετε υπαίθριες εκδηλώσεις (όπως την παραμονή της μέλιτος ) και δραστηριότητες, ζεστό καιρό και τις πολυάριθμες ώρες της ημέρας που είναι γνωστές ως ηλιοβασίλεμα .

Μάιος και Ιούλιος είναι επίσης καλές επιλογές για τον επισκέπτη που του αρέσει η υπαίθρια αναψυχή. Να σημειωθεί ότι η Σουηδία τυπικά βλέπει περισσότερη βροχόπτωση το Μάιο από ό, τι τον Ιούνιο, ενώ ενώ ο Ιούλιος είναι θερμότερος, έχει επίσης μεγαλύτερα πλήθη τουριστών.

Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος μπορεί επίσης να είναι ελαφρώς ακριβότεροι από τους προηγούμενους μήνες του καλοκαιριού. Αυτή θεωρείται η κορυφαία τουριστική περίοδος στη Σουηδία και σε μεγάλο μέρος της Σκανδιναβίας.

Ταξιδεύοντας στη Σουηδία με προϋπολογισμό

Εάν είστε ταξιδιώτης προϋπολογισμού που προσπαθεί να αποφασίσει πότε θα πάει στη Σουηδία, τα τέλη Αυγούστου και Σεπτεμβρίου είναι τα καλύτερα στοιχήματα σας. Οι πτήσεις προς τη Σουηδία θα είναι φθηνότερες από ό, τι κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου, όπως και οι τιμές των τοπικών ξενοδοχείων. Και ο καιρός στη Σουηδία είναι ακόμα αρκετά ήπιος για υπαίθρια αξιοθέατα σε αυτό το σημείο του έτους.

Καλύτεροι χρόνοι για να δείτε τα βόρεια φώτα στη Σουηδία

Το φυσικό φαινόμενο γνωστό ως Aurora Borealis, που ονομάζεται επίσης Northern Lights, συμβαίνει όταν τα ηλεκτρόνια ρέουν προς τη Γη κατά μήκος του μαγνητικού πεδίου και συγκρούονται με τα σωματίδια του αέρα. Ο αέρας στη συνέχεια ανάβει, παρέχοντας μια εντυπωσιακή οπτική απεικόνιση.

Ενώ η Νορβηγία είναι συνήθως το καλύτερο μέρος για να δείτε τα Northern Lights, είναι ορατά οποιαδήποτε εποχή από τα περισσότερα σημεία της Σουηδίας. Όσο πιο βόρεια κι αν πάτε, τόσο καλύτερη είναι η θέα στα βόρεια φώτα.

Σουηδία το χειμώνα: Ψυχρό αλλά απασχολημένο

Κάθε μήνας μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου θα είναι κρύος και χιονισμένος στη Σουηδία. Υπάρχουν στιγμές που οι περιοχές χειμερινών σπορ είναι πιο απασχολημένες από άλλες. Οι πιο δημοφιλείς χρόνοι για να επισκεφθείτε τα σουηδικά χιονοδρομικά κέντρα είναι τα τέλη Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Δεκεμβρίου.

Υπάρχουν 200 χιονοδρομικά κέντρα στη χώρα της Σουηδίας, με τις πιο δημοφιλείς πίστες για σκι σε Åre, στην κεντρική Σουηδία. Τα θέρετρα στη Dalarna, το Härjedalen, το Jämtland και τη Σουηδική Λαπωνία είναι επίσης δημοφιλή με τους επισκέπτες και τους τοπικούς σκιέρ.

Αν ψάχνετε για μια αυθεντική σκανδιναβική εμπειρία, μπορείτε να περιηγηθείτε στη Σουηδική Λαπωνία μέσω έλκηθρο για σκύλους.

Η Σουηδία είναι επίσης πολύ όμορφη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όταν οι παραδοσιακές αγορές Χριστουγέννων είναι ανοιχτές στις μεγαλύτερες πόλεις.

Ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου που επισκέπτεστε, το ταξίδι σας στη Σουηδία είναι βέβαιο ότι θα είναι αξέχαστο.