Δώρα που δίνουν εθιμοτυπία στην Ασία

Πώς να δώσετε σωστά δώρα στην Ασία, ιδέες για δώρα και πολλά άλλα

Η παροχή δώρων στην Ανατολική Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα και την Ιαπωνία, ακολουθεί ένα αυστηρό σύνολο εθιμοτυπίας που βασίζεται σε παραδόσεις, δεισιδαιμονία, ακόμα και στην αριθμολογία. Οι κανόνες της αποταμίευσης προσώπου ισχύουν επίσης, ιδιαίτερα όταν δίνουμε και λαμβάνουμε δώρα. Ενώ η εθιμοτυπία δώρων στην Ασία ποικίλλει ανά χώρα, ορισμένες κατευθυντήριες γραμμές είναι συνεπείς σε όλη την Κίνα , την Ιαπωνία , την Κορέα και τους γύρω τόπους.

Αν είστε προσκεκλημένοι στο σπίτι κάποιου ή σε συμπόσιο, θα πρέπει να δώσετε ένα δώρο.

Μην πανικοβληθείτε, αλλά επιλέξτε σοφά!

Πότε να δώσετε στην Ασία

Γενικά, δίδονται δώρα για να δείξουν ευγνωμοσύνη, συμπεριλαμβανομένου και ενός τρόπου να ευχαριστήσω κάποιον για μια φιλόξενη πράξη. Εάν είστε προσκεκλημένοι στο σπίτι κάποιου, πρέπει να φέρετε ένα μικρό δώρο.

Στην Ασία, οι ανταλλαγές δώρων είναι συχνά ξεχωριστές, μονόδρομες εκδηλώσεις. Μην εκπλαγείτε αν το πενιχρό δώρο σας αργότερα ή αμέσως ανταλλάσσεται με κάτι μεγαλύτερο ή ακριβότερο! Θα λάβετε κατά πάσα πιθανότητα μια κάρτα ευχαριστίας ή τουλάχιστον μια τηλεφωνική κλήση που σας ευχαριστεί για το δώρο σας.

Αποφύγετε να δώσετε ένα μόνο άτομο όταν βρίσκεστε σε ομαδική ρύθμιση (π.χ. σε μια επαγγελματική συνάντηση). Αντ 'αυτού, δώστε ολόκληρη την ομάδα ή περιμένετε έως ότου είστε στο ιδιωτικό δώρο ένα άτομο.

Επιλέγοντας το σωστό δώρο

Όταν επισκέπτεστε το σπίτι κάποιου, τα καλύτερα δώρα είναι αυτά που μπορεί να χρησιμοποιήσει ολόκληρη η οικογένεια. Επιλέξτε λογικά μπιχλιμπίδια πάνω από ακριβά αντικείμενα, για να αποφύγετε να αισθάνεστε τον κεντρικό σας αισθητήρα όταν παλινδρομεί.

Μερικές καλές ιδέες για δώρα στην Ασία:

Μερικά δώρα που πρέπει να αποφύγετε περιλαμβάνουν ρολόγια, πετσέτες και μαντήλια, καθώς υπενθυμίζουν στους ανθρώπους θλιβερά αποχαιρετιστήρια και κηδείες. Μαχαίρια και αιχμηρά αντικείμενα θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται. Ακόμη και μια ακίνδυνη ομπρέλα μπορεί να είναι συμβολική για να τερματίσει μια φιλία!

Δίνοντας λουλούδια στην Ασία

Παρέχοντας μπαμπού ή άλλα ζωντανά φυτά μπορεί να είναι εντάξει, η επιλογή των λουλουδιών είναι ένα περίπλοκο ζήτημα και πρέπει να αφεθεί στους ειδικούς. Τα κομμένα άνθη γενικά δεν είναι καλή ιδέα, καθώς θα πεθάνουν. Αποφύγετε όλα τα λευκά και κίτρινα λουλούδια καθώς χρησιμοποιούνται στις κηδείες.

Η παρουσίαση είναι σημαντική

Όποτε είναι δυνατό, να βρούμε έναν τρόπο να ξεδιπλώσουμε την παρουσίαση του δώρου σας, καθώς μπορεί να μην ανοίξει αμέσως. Η παρουσίαση είναι εξίσου σημαντική για την περίσταση με το δώρο μέσα. Αποφύγετε να αφήνετε αντικείμενα στις προεπιλεγμένες τσάντες. Αντ 'αυτού, τυλίξτε το δώρο ή βρείτε μια διαφορετική τσάντα. Οι χρυσές κορδέλες δείχνουν την τύχη και τον πλούτο.

Ενώ το κόκκινο είναι το πιο ευοίωνο χρώμα για τη συσκευασία, αποφύγετε την εγγραφή καρτών με κόκκινο μελάνι.

Γενική εθιμοτυπία για δώρα στην Ασία

Ανεξάρτητα από το πόσο χρόνο ή προσπάθεια χρησιμοποιήθηκε για την επιλογή και την περιτύλιξη ενός αντικειμένου, πρέπει να μειώσετε το δώρο σας ως ασήμαντο.

Μην χρησιμοποιείτε το δόσιμο ως τρόπο να επιστήσετε την προσοχή στον εαυτό σας. Μην ζητάτε να φωτογραφίζετε τους ανθρώπους που κατέχουν το δώρο σας εκτός αν προσφέρουν.

Αναμείνετε ότι ο οικοδεσπότης σας μπορεί να παραποιήσει ευγενικά το δώρο σας αρκετές φορές πριν τελικά υποχωρήσει. Αυτό είναι απλώς έθιμο και δεν σημαίνει ότι δεν είναι ευχαριστημένοι με τη χειρονομία σας. Εκφράστε ευγνωμοσύνη ότι το δώρο σας έγινε αποδεκτό. Αν το δώρο σας απορριφθεί περισσότερο από τρεις φορές σε επιχειρηματικό σενάριο, μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα δώρα απλά δεν επιτρέπονται - μην πιέζετε την τύχη σας!

Μην εκπλαγείτε αν το δώρο σας απλά βγαίνει στην άκρη για να ανοίξει αργότερα. Τα δώρα συχνά ανοίγονται σε ιδιωτικά για να αποφευχθεί ενδεχόμενη αμηχανία και απώλεια προσώπου για τα δύο μέρη.

Δώρα στις επιχειρηματικές ρυθμίσεις

Η παροχή δώρων σε επιχειρηματικούς χώρους είναι ένα δύσκολο θέμα. η εθιμοτυπία ποικίλλει ανάλογα με την περίσταση και τη χώρα.

Τα δώρα, έστω και φαινομενικά αβλαβή, θα μπορούσαν να συναντηθούν ως μια μορφή δωροδοκίας ή την προσπάθειά σας να κυριαρχήσετε κάποιον στο πλευρό σας.

Σε γενικές γραμμές, τα δώρα θα πρέπει να δίνονται μόνο μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ή της σύναψης συμβάσεων, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επηρεάσουν τη συμφωνία με κάποιο τρόπο. Θυμηθείτε, δώστε την «εταιρεία» από την εταιρεία σας, όχι μόνο ένα ή δύο άτομα που είναι παρόντα στη συνάντηση. Εάν επιθυμείτε να δώρα άτομα, θα πρέπει να γίνει ιδιωτικά ως πράξη φιλίας και όχι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων.

Οι αριθμοί είναι σημαντικοί

Η αριθμολογία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε όλη την Ασία. Οι ποσότητες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όταν δίνετε δώρα στην Ασία, καθώς ορισμένοι αριθμοί είναι συμβολικά τυχεροί ή άτυχοι. Το αν ένας αριθμός θεωρείται τυχερός ή όχι συχνά έχει να κάνει με το πώς ακούγεται. Ο αριθμός 8 θεωρείται πολύ ευοίωνος στην κινεζική κουλτούρα επειδή μοιάζει με την «ευημερία» και την «τύχη». Σε γενικές γραμμές, δίνοντας ένα ζυγό αριθμό στοιχείων είναι πιο ευνοϊκό από έναν περίεργο αριθμό, ωστόσο, ο αριθμός 9 είναι μια εξαίρεση, καθώς ακούγεται κοντά στη λέξη για "μακράς διάρκειας". Άλλοι τυχεροί αριθμοί περιλαμβάνουν 2, 6 και 8.

Στον δυτικό κόσμο, το 13 θεωρείται γενικά ένας άτυχος αριθμός. Το αντίστοιχο στην Ασία θα είναι ο αριθμός 4. Στην Κίνα, την Κορέα, την Ιαπωνία και ακόμη και το Βιετνάμ, ο αριθμός 4 θεωρείται εξαιρετικά άτυχος επειδή ακούγεται κοντά στη λέξη για «θάνατο». Αποφύγετε να δώσετε δώρα σε ποσότητα τεσσάρων με κάθε κόστος! Άλλοι άτυχοι αριθμοί περιλαμβάνουν τα 73 και 84.

Όταν είναι δυνατόν, η επιλογή για ζευγάρια κάτι είναι πάντα καλύτερο από το singles. Για παράδειγμα, αγοράστε ένα σετ μολύβι και μολύβι αντί για ένα ενιαίο στυλό ως δώρο.

Δέχεται δώρα στην Ασία