Ταξίδι στη Νότια Κορέα

Απαιτήσεις Visa, Καιρός, Διακοπές, Νόμισμα και Συμβουλές Ταξιδιού

Το ταξίδι στη Νότια Κορέα αυξάνεται, ενώ πάνω από 13 εκατομμύρια διεθνείς τουρίστες φθάνουν το 2015. Οι περισσότεροι από αυτούς ταξιδεύουν με σύντομη πτήση από τη γειτονική Ιαπωνία, την Κίνα και άλλα μέρη στην Ανατολική Ασία. Οι δυτικοί ταξιδιώτες που δεν είναι στη χώρα για στρατιωτική θητεία, επιχείρηση ή για να διδάξουν στα αγγλικά εξακολουθούν να είναι κάπως καινοφανή.

Ταξιδεύοντας στη Νότια Κορέα μπορεί να είναι μια μοναδική και ανταμείβοντας εμπειρία που αισθάνεται ότι απομακρύνεται από τις συνήθεις στάσεις κατά μήκος του Banana Trail σε Ασία .

Εάν είστε ήδη στο δρόμο σας σε ένα από τα καλά στρωμένα μέρη στο μονοπάτι, πολλές από τις φτηνότερες πτήσεις προς τη Νοτιοανατολική Ασία από τις Ηνωμένες Πολιτείες περνούν από τη Σεούλ. Με λίγο προγραμματισμό, είναι αρκετά εύκολο να βρεθείτε σε μια ενδιαφέρουσα στάση σε μια νέα χώρα! Οι πιθανότητες είναι, θα απολαύσετε αυτό που βλέπετε και θέλετε να επιστρέψετε.

Τι να περιμένετε όταν ταξιδεύετε στη Νότια Κορέα

Απαιτήσεις Visa της Νότιας Κορέας

Αμερικανοί πολίτες μπορούν να εισέλθουν και να μείνουν στη Νότια Κορέα για 90 ημέρες (δωρεάν) χωρίς να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση. Εάν παραμείνετε στη Νότια Κορέα για περισσότερο από 90 ημέρες, πρέπει να επισκεφθείτε ένα προξενείο και να υποβάλετε αίτηση για μια Κάρτα Ξένης Εγγραφής.

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να διδάξουν αγγλικά στη Νότια Κορέα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θεώρηση E-2 πριν φτάσουν. Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν μια εξέταση HIV και να υποβάλουν αντίγραφο των ακαδημαϊκών τίτλων και των απογραφών τους. Οι κανόνες για τις θεωρήσεις μπορούν και συχνά αλλάζουν. Ελέγξτε την ιστοσελίδα της πρεσβείας της Νότιας Κορέας για το αργότερο πριν φτάσετε.

Νότια Κορέα Travel Customs

Οι ταξιδιώτες μπορούν να φέρουν έως και 400 δολάρια σε αγαθά στη Νότια Κορέα χωρίς να πληρώνουν δασμούς ή φόρους. Αυτό περιλαμβάνει ένα λίτρο αλκοόλ, 200 τσιγάρα ή 250 γραμμάρια προϊόντων καπνού. Πρέπει να είστε τουλάχιστον 19 ετών για να έχετε καπνό.

Όλα τα είδη διατροφής και τα φυτικά / γεωργικά υλικά απαγορεύονται. αποφύγετε να φέρετε ηλιόσπορους, φιστίκια ή άλλα σνακ από την πτήση.

Για να είστε ασφαλείς, να έχετε αντίγραφο της συνταγής σας, ιατρικό διαβατήριο ή ιατρικό σημείωμα για όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα που εισάγετε στη Νότια Κορέα.

Η καλύτερη στιγμή για να ταξιδέψετε στη Νότια Κορέα

Η εποχή των μουσώνων στη Νότια Κορέα τρέχει από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Οι τυφώνας και οι τυφώνες μπορούν να διαταράξουν το ταξίδι μεταξύ Μαΐου και Νοεμβρίου. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση καταστροφικών καιρικών συνθηκών. Ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι μακράν οι πιο υγροί μήνες στη Νότια Κορέα.

Οι χειμώνες στη Σεούλ μπορούν να είναι ιδιαίτερα πικροί. οι θερμοκρασίες πέφτουν συχνά κάτω από 19 F τον Ιανουάριο! Η ιδανική ώρα για το ταξίδι στη Νότια Κορέα είναι στους πιο δροσερούς μήνες μετά από την πτώση των θερμοκρασιών και τη βροχή έχει σταματήσει.

Διακοπές στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα έχει πέντε Εθνικές Ημέρες Εορτασμού, τέσσερα από τα οποία είναι πατριωτικά γεγονότα. Η πέμπτη ημέρα Hangul, γιορτάζει το κορεατικό αλφάβητο. Όπως και με όλες τις μεγάλες διακοπές στην Ασία , σχεδιάστε ανάλογα να απολαμβάνετε καλύτερα τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Εκτός από τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και το Κορεατικό Νέο Έτος (Σεληνιακό Νέο Έτος, τρεις ημέρες που αρχίζουν συνήθως την ίδια μέρα με το Κινεζικό Νέο Έτος ), το ταξίδι στη Νότια Κορέα μπορεί να επηρεαστεί κατά τις επίσημες αργίες:

Η Κορέα επίσης γιορτάζει τα γενέθλια του Βούδα και το Chuseok (το φεστιβάλ συγκομιδής). Και οι δύο βασίζονται στο σεληνιακό ημερολόγιο. οι ημερομηνίες αλλάζουν ετησίως. Το Chuseok είναι συνήθως περίπου την ίδια ώρα με το φθινόπωρο της ισημερίας το Σεπτέμβριο, ή λιγότερο συχνά, στις αρχές Οκτωβρίου.

Νόμισμα στη Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα χρησιμοποιεί το κέρδος (KRW) . Το σύμβολο εμφανίζεται ως "W" με δύο οριζόντιες γραμμές (₩).

Τα τραπεζογραμμάτια εμφανίζονται συνήθως σε ονομαστικές αξίες 1.000. 5.000; 10.000; και 50.000. αν και μεγαλύτερα, οι μικρότεροι λογαριασμοί εξακολουθούν να κυκλοφορούν. Τα κέρματα είναι διαθέσιμα σε ονομαστικές αξίες των 1, 5, 10, 50, 100 και 500 κερδισμένων.

Μην παίρνετε scammed ενώ αλλάζετε χρήματα! Ελέγξτε την τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία πριν φτάσετε στη Νότια Κορέα.

Ταξίδι στη Νότια Κορέα Από τις Ηνωμένες Πολιτείες

Εξαιρετικές προσφορές για πτήσεις προς Σεούλ είναι συνήθως εύκολο να βρεθούν, ιδιαίτερα από το Λος Άντζελες και τη Νέα Υόρκη .

Η Korean Air είναι μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία, σταθερά μεταξύ των 20 κορυφαίων αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο και είναι επίσης ένας από τους αρχικούς ιδρυτές της συμμαχίας SkyTeam. Το Juicy SkyMiles θα βρέξει σε αφθονία μετά από αυτή την πτήση από LAX στη Σεούλ!

Το εμπόδιο γλωσσών

Αν και πολλοί κάτοικοι στη Σεούλ μιλούν αγγλικά, πολλά σημάδια, ταξιδιωτικές ιστοσελίδες κρατήσεων και υπηρεσίες διατίθενται μόνο στο κορεατικό αλφάβητο. Θυμηθείτε, υπάρχει μια εθνική εορτή που γιορτάζει το αλφάβητο! Τα καλά νέα είναι ότι η Σεούλ διατηρεί μια ανοικτή τηλεφωνική γραμμή για να βοηθήσει τους ταξιδιώτες με θέματα μετάφρασης και γλώσσας.

Επικοινωνήστε με το Παγκόσμιο Κέντρο της Σεούλ καλώντας το 02-1688-0120 ή απλώς καλέστε 120 από την Κορέα. Το ΓΓΣ είναι ανοιχτό από τις 9 π.μ. έως τις 6 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Ο Οργανισμός Τουρισμού της Κορέας

Το KTO (dial 1-800-868-7567) μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις και να βοηθήσει με τον προγραμματισμό σας για τα ταξίδια της Νότιας Κορέας.

Ο Οργανισμός Τουρισμού της Κορέας μπορεί επίσης να προσεγγιστεί από την Κορέα κάνοντας κλήση 1330 ή 02-1330 από κινητό τηλέφωνο.

Η Γραμμή Βοήθειας KTO είναι ανοιχτή 24 ώρες / 365 ημέρες το χρόνο.