Τέταρτο του Ιουλίου Canyon κοντά στο Albuquerque

Το Camping Canyon του τέταρτου Ιουλίου βρίσκεται στο εθνικό δάσος Cibola, ανατολικά και νότια του Albuquerque , στα βουνά Manzano. Η περιοχή είναι όμορφη ανά πάσα στιγμή του χρόνου και είναι ένα δημοφιλές κάμπινγκ κατά τη διάρκεια της ζεστής εποχής. Αλλά το φθινόπωρο, το φαράγγι του τέταρτου Ιουλίου είναι ένας μαγνήτης για όσους αναζητούν τα βαθιά κόκκινα και πορτοκαλιά που συνδέονται με την πτώση.

Το τέταρτο του Ιουλίου Canyon

Οδήγηση έξω στα βουνά Manzano για να δείτε τα μεταβαλλόμενα φύλλα είναι μια παράδοση πτώση στο σπίτι μας.

Η κίνηση είναι λίγο πάνω από μία ώρα και είναι ευχάριστη. Γνωρίζοντας πότε τα φύλλα θα αλλάξουν είναι λίγο δύσκολο και πολλοί καλούν το σταθμό του ποταμού για να ρωτήσουν, αλλά η φλόγα του χρώματος μπορεί να ξεκινήσει οπουδήποτε από τα μέσα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τις θερμοκρασίες στα βουνά Manzanos, καθώς ο καιρός είναι πιο κρύος, τόσο πιο γρήγορα αλλάζουν τα φύλλα. Αν είναι μια ζεστή πτώση, τα φύλλα θα αλλάξουν αργότερα. Εάν είναι κρύο, θα αλλάξουν νωρίτερα. Εάν σκέφτεστε να πάτε στο φαράγγι για να δείτε τα μεταβαλλόμενα φύλλα, ίσως να θέλετε να παρακολουθήσετε τον καιρό για περίπου μια εβδομάδα για να δείτε τι θερμοκρασίες βρίσκονται στα βουνά Manzano. Αν πλησιάσει στο πάγωμα εκεί τη νύχτα, τα φύλλα μπορεί να αλλάζουν. Σε γενικές γραμμές, τα δέντρα τείνουν να είναι καυτά περίπου στις 10 Οκτωβρίου. Αν μπορείτε να συντονίσετε την επίσκεψη στα φύλλα με να πάρει μερικά φρέσκα μήλα από το Manzano Mountain Apple Farm και Retreat Center , το καλύτερο.

Να πάρει εκεί

Για να φτάσετε στο φαράγγι του 4ου Ιουλίου, πάρτε το I-40 ανατολικά μέσω του φαραγγιού Tijeras και βγείτε στο Tijeras. Πάρτε το NM 337 νότια μέσα από τους πευκοδάσους και τους λόφους με διακεκομμένους λόφους του Manzanos. Θα περάσετε μικρά γεωργικά χωριά που χρονολογούνται από τις ισπανικές γαλλικές επιχορηγήσεις. Όταν φτάσετε στη διασταύρωση T του NM 55, πάρτε ένα δικαίωμα, το οποίο σας μεταφέρει στη δυτική πλευρά και στην μικρή πόλη Tajique.

Μόλις περάσετε από το Tajique, αναζητήστε ένα σημάδι για το FS 55, έναν δασικό δρόμο που σας μεταφέρει στο κατασκηνωτικό χώρο του 4ου Ιουλίου. Το ίδιο το κάμπινγκ έχει 24 τοποθεσίες, αλλά δεν υπάρχουν συνδέσεις νερού. Υπάρχει ένα μονοπάτι στο στρατόπεδο. Ο δρόμος δεν είναι πλακόστρωτος αλλά είναι προσβάσιμος για τα περισσότερα αυτοκίνητα και RVs.

Η περιοχή έχει τη μεγαλύτερη και πιο πυκνή στάση των σφενδάμων που βρίσκονται στην περιοχή. Φαίνονται κόκκινα και οι βελανιδιές τριχτούν κίτρινα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή οθόνη. Οι περισσότεροι άνθρωποι που πηγαίνουν να επισκεφθούν πάρουν ένα από τα μονοπάτια στο δάσος και πεζοπορώ μέχρι το βουνό. Ο βαθμός δεν είναι πολύ απότομος μέχρι να φτάσετε πιο κοντά στην κορυφή. Το μονοπάτι πεζοπορίας ενός μιλίου είναι αρκετά εύκολο και οδηγεί μέσα από το καλύτερο μέρος του φαραγγιού για να δει τα μεταβαλλόμενα φύλλα. Μόλις φτάσετε στο κεφάλι του φαραγγιού, μπορείτε να γυρίσετε ή να συνεχίσετε σε βρόχο που είναι 6.5 μίλια. Ένα κίνημα οδηγεί στην κορυφή της κορυφογραμμής όπου μπορείτε να δείτε τις κοιλάδες κάτω.

Εάν αποφασίσετε να ανεβείτε για την ημέρα, πάρτε νερό και ανθεκτικά παπούτσια πεζοπορίας. Υπάρχουν τραπέζια για πικνίκ με σχάρες (φέρτε το δικό σας καύση ή κάρβουνο). Υπάρχουν επίσης τουαλέτες. Και πάλι, δεν υπάρχει νερό, οπότε φροντίστε να φέρετε το δικό σας.

Η περιοχή διατηρείται από τη δασική υπηρεσία.

Επισκεφθείτε το Μουσείο Tinkertown στο βορρά και πιο βόρεια στο μικρό χωριό της Μαδρίτης .