Πώς να πληρώσετε τα διόδια στον τροχιακό αυτοκινητόδρομο M50 του Δουβλίνου

Επιβίωσε τον τροχιακό αυτοκινητόδρομο του Δουβλίνου

Τα οδικά τέλη στον τροχιακό αυτοκινητόδρομο M50 του Δουβλίνου έχουν διευκολυνθεί - οδηγείτε και πληρώνετε αργότερα (ή εκ των προτέρων, δείτε παρακάτω). Αλλά εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση στους αυτοκινητιστές που χρησιμοποιούν τις γέφυρες Liffey.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι τρουλικοί ζουν κάτω από τις γέφυρες. Καθώς αυτά τα φανταστικά πλάσματα είναι σπάνια στην Ιρλανδία, οι οδικές αρχές εισήγαγαν διόδια σε ορισμένες γέφυρες και αυτοκινητοδρόμους . Και για να δώσετε ένα τέλος στα παραμύθια, τα εμπόδια για τα διόδια έχουν διαλυθεί στην περιβόητη περιφερειακή οδό M50 γύρω από το Δουβλίνο.

Αλλά υπάρχει μια συστροφή στην ιστορία - δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κανάλια διοδίων σε αυτόν τον αυτοκινητόδρομο πια, μπορεί να παραβιάσετε τις αρχές και να υποστείτε βαριές κυρώσεις.

Πώς να πληρώσετε τώρα

Τώρα υπάρχουν τρεις τρόποι πληρωμής: αγοράζοντας μια ηλεκτρονική ετικέτα, προκαταχωρίζοντας, ή πληρώνοντας καθώς πηγαίνετε.

Στην πρώτη περίπτωση, μια ετικέτα θα τοποθετηθεί στο παράθυρο του αυτοκινήτου σας και απλά θα σταματήσετε να ανησυχείτε. Στη δεύτερη περίπτωση, καταχωρίζετε τα στοιχεία σας και επιτρέπετε στις αρχές να χρεώνουν το λογαριασμό σας μόλις καταγραφεί ο αριθμός σας (όλες οι πινακίδες κυκλοφορίας καταγράφονται αυτόματα όταν περάσετε τη γέφυρα Liffey στο M50). Στην τρίτη περίπτωση ... θα πρέπει να κάνετε όλη την εργασία σας, μέσα σε λίγες ώρες από τη χρήση του M50. Τα τέλη για ένα αυτοκίνητο είναι € 2,10 με ετικέτα, 2,60 € με προκαταχώριση και 3,10 € διαφορετικά (τιμές 2015).

Πώς λειτουργεί το σύστημα

Όταν διασχίζετε το Liffey στη γέφυρα διοδίων Westlink, θα οδηγήσετε κάτω από ένα γερανό με μια σειρά από κάμερες.

Αυτά θα λάβουν μια φωτογραφία και θα την στείλουν για επεξεργασία εάν δεν αναγνωριστεί καμία (ή μη αντιστοιχισμένη) ετικέτα.

Για αυτοκίνητα χωρίς ετικέτα, αλλά με προκαταχώριση, θα ξεκινήσει διαδικασία χρέωσης.

Όλοι οι άλλοι χρήστες του δρόμου θα παραμείνουν στο σύστημα μέχρι να πληρώσουν τα διόδια - μέσω της ιστοσελίδας, τηλεφωνώντας στο 1890-501050 ή 01-4610122, ή χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε έξοδο "Payzone".

Εάν τα διόδια δεν καταβληθούν έγκαιρα, αναμένετε υψηλές πρόσθετες δαπάνες.

Σημειώστε ότι μπορείτε επίσης να προπληρώσετε τα δικά σας τέλη - αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν παραλάβετε ένα αυτοκίνητο μίσθωσης στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου και στη συνέχεια κατευθυνθείτε νότια στο M50. Υπάρχουν καταστήματα Payzone στο αεροδρόμιο, αλλά πρώτα θα πρέπει να γνωρίζετε την εγγραφή του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας!

Πλεονεκτήματα της ετικέτας

Είναι εύκολο, απαραβίαστο και μια συμφωνία. Θα πρέπει όμως να μάθετε να ζείτε με τον "Big Brother". Και περιστασιακά ελέγξτε τη λογιστική του.

Εάν δεν είστε αρκετά τακτικός χρήστης του M50 Westlink, μπορείτε να επιλέξετε την προκαταχώριση και τα υψηλότερα μεμονωμένα τέλη. αλλά μια λέξη από συμβουλές ασφαλείας - οι "κλωνοποιημένες" πινακίδες κυκλοφορίας είναι εύκολο να αποκτηθούν, μπορεί να χτυπήσετε με διόδια που δεν προκάλεσε. Ελέγξτε το σύστημα τακτικά αφού έχετε εγγραφεί.

Γιατί δεν πρέπει να πληρώσετε όσο πηγαίνετε

Θα σας κοστίσει - και είναι πιθανό να ξεχάσετε να πληρώσετε εγκαίρως. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετα έξοδα, ακόμη και σε νομικές διαδικασίες. Όσον αφορά την προστασία της ιδιωτικής ζωής ... ο αριθμός σας θα καταχωρηθεί ούτως ή άλλως.

Οδήγηση αλλοδαπής ή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου

Υπάρχει ήδη πλήρης ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ της Ιρλανδίας, της Βόρειας Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Τα στοιχεία από άλλες χώρες θα είναι επίσης διαθέσιμα, οπότε ακόμη και οι τουρίστες στο δρόμο τους κατευθείαν στο πλοίο θα μπορούσαν να πάρουν μια έκπληξη στο ταχυδρομείο εβδομάδες αργότερα.

Η ενοικίαση αυτοκινήτων μπορεί να υπόκειται σε γενική συμφωνία μεταξύ των αρχών και του φορέα ενοικίασης αυτοκινήτων. Σημαίνει ότι το μέσο κόστος διόδια θα συμπεριληφθεί στο τέλος ενοικίασης και ότι δεν θα πρέπει να ασχοληθείτε με τα διόδια Westlink. Από την άλλη πλευρά ... μπορεί να μην είναι και θα είστε υπεύθυνοι για όλες τις πληρωμές. Φροντίστε να ρωτήσετε για τα διόδια κατά την κράτηση ή το αργότερο να πάρει το αυτοκίνητο επάνω.

Περισσότερα για τις οδικές διόδια στην Ιρλανδία

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στην ειδική ιστοσελίδα www.eflow.ie ή στην ιστοσελίδα της Εθνικής Αρχής Δρόμων.