Ασία τον Αύγουστο

Εκδηλώσεις, φεστιβάλ, καιρός και πού να πάτε

Η Ασία τον Αύγουστο είναι ως επί το πλείστον ζεστό, υγρό και υγρό, αλλά πολλά μεγάλα πανηγύρια καλύπτουν τον ξαφνικό καιρό! Πολλοί εορτασμοί ανεξαρτησίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία σημαίνουν πολλές παρελάσεις, πυροτεχνήματα και πάρτι του δρόμου.

Ο Αύγουστος είναι ο τελευταίος μήνας της καλοκαιρινής πολυάσχολης περιόδου , που σημαίνει ότι τόσο ο καιρός όσο και τα πλήθη θα σημειώσουν μικρή κάμψη στις δημοφιλείς περιοχές όπως το Μπαλί προς το τέλος του μήνα. Παρά τον ζεστό και υγρό καιρό στην Ιαπωνία, ο Αύγουστος είναι ένας από τους πιο πολυσύχναστους μήνες που αρχίζει ο Obon.

Καιρικές Αλλαγές τον Αύγουστο

Ενώ η εποχή των μουσώνων συνεχίζει να φέρνει βροχή στην Ταϊλάνδη, την Καμπότζη, το Βιετνάμ, το Λάος και τα βόρεια τμήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας, η Ινδονησία και τα μακρύτερα νότια συνεχίζουν να απολαμβάνουν ηλιόλουστες καιρικές συνθήκες. Ο Αύγουστος είναι ο πιο ξηρός και ευχάριστος μήνας για να επισκεφθείτε το Μπαλί πριν αρχίσει να αυξάνεται η βροχή το Σεπτέμβριο.

Εκδηλώσεις και φεστιβάλ για την Ασία τον Αύγουστο

Μερικά από αυτά τα μεγάλα φεστιβάλ, και ιδιαίτερα οι ημέρες ανεξαρτησίας, θα επηρεάσουν τα ταξίδια σας. Οι μεταφορές μπορούν να πληρωθούν πριν και μετά τα γεγονότα καθώς οι άνθρωποι μετακινούνται σε όλη τη χώρα για να επωφεληθούν από τις εθνικές αργίες. Ώρα άφιξή σας λίγες μέρες νωρίτερα για να απολαύσετε τις διακοπές χωρίς να καταβάλλετε ένα ασφάλιστρο για τη διαμονή.

Δείτε μια λίστα με καλοκαιρινά φεστιβάλ στην Ασία .

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Αν και αυτοί οι προορισμοί θα πρέπει να έχουν ξηρότερο καιρό, τα pop-up ντους μπορούν να έρθουν ανά πάσα στιγμή.

Οι τροπικές καταιγίδες που μετακινούνται σε άλλα μέρη της Ασίας μπορούν να ωθήσουν τη βροχή στους προορισμούς ακόμη και κατά τους ξηρούς μήνες.

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Παρόλο που η βροχή και η υγρασία είναι ένα πρόβλημα, δεν κλείνουν εντελώς το ταξίδι ή την απόλαυση σε ένα μέρος. Οι ντους είναι συχνά μόνο ένα πρόβλημα στα ζεστά απογεύματα, με αρκετή ηλιοφάνεια ανάμεσα. Δείτε περισσότερα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του ταξιδιού κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων.

Ιαπωνία τον Αύγουστο

Παρόλο που το φεστιβάλ του Obon κρατά την Ιαπωνία πολυάσχολη γύρω από το μέσο του μήνα, ο Αύγουστος είναι συνήθως ένας από τους κορυφαίους μήνες τυφώνας για την Ιαπωνία.

Οι τυφώνας, ακόμα και όταν δεν είναι επικίνδυνοι και ακόμα έξω στη θάλασσα, μπορούν να δημιουργήσουν διαδοχικές μέρες βαριάς βροχής σε όλη την περιοχή.