Γόνδολα βόλτες στη Βενετία

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε προτού πετάξετε

Αχ, οι γόνδολες της Βενετίας. Υπάρχει ένα πιο εικονικό σύμβολο αυτής της ρομαντικής πόλης από τις βάρκες που παίρνουν τους νέους εραστές (και όχι τους νεαρούς εραστές) μέσω των πολλών καναλιών τους;

Αν πάτε στη Βενετία, πρέπει να πάρετε μια γόνδολα. Αλλά ενώ είναι αναμφισβήτητα ρομαντικό, οι βόλτες με γόνδολα μπορεί επίσης να είναι ακριβές.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο την βενετική γόνδολα.

Τι είναι η βενετική γόνδολα;

Ενώ οι γόνδολες κάποτε χρησιμοποιούνται τακτικά από τους Βενετούς, ειδικά από τις ανώτερες τάξεις, σήμερα τα βαπορέττες έχουν γίνει η κύρια μορφή μεταφοράς νερού στη Βενετία.

Πριν από μερικά εκατό χρόνια υπήρχαν περίπου 10.000 γόνδολες, αλλά σήμερα υπάρχουν μόνο περίπου 500.

Μια γόνδολα είναι επίπεδη και είναι κατασκευασμένη από ξύλο. Είναι μήκους 11 μέτρων, ζυγίζει 600 κιλά και είναι χέρι χτισμένο σε ειδικά εργαστήρια που ονομάζονται squeri από τα οποία υπάρχουν ακόμα λίγα σήμερα. Οι γόνδολες εμφανίζονται σε φάρσες και σε αγώνες βασιλιάδων ή κωπηλασίας.

Κρατήστε μια βόλτα με γόνδολα

Οι ναύλοι γόνδολα είναι στάνταρ και ορίστηκαν επίσημα. Αυτοί είναι οι ελάχιστοι ναύλοι για μια τυπική βόλτα με γόνδολα, αλλά τα ποσοστά μπορούν να αυξηθούν. Οι περισσότεροι ναύλοι είναι ψηλότεροι τη νύχτα, οπότε αν είστε ζευγάρι που θέλει να κάνει canoodle κάτω από τα αστέρια, θα σας κοστίσει.

Εάν είναι δυνατόν, φροντίστε να ταξιδέψετε μπροστά από το χρόνο (και να πληρώνετε σε αμερικάνικα δολάρια) με το Viator, το οποίο προσφέρει κοινό γόνδολα που σας εξοικονομούν χρήματα ή ρομαντικές ιδιωτικές εκδρομές με γόνδολα, γεμάτες με θαλασσινά . Αν νιώθετε περιπετειώδης, μπορείτε να διαρκέσετε λίγες ώρες για να μάθετε πώς να είστε γόνδολα.

Ελέγξτε τους τρέχοντες ναύλους πριν κάνετε κράτηση. Και να γνωρίζετε ότι αν κάνετε κράτηση με ένα γόνδολα μέσω ενός ξενοδοχείου ή ενός πρακτορείου, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει επιπλέον χρέωση.

Πόσο καιρό και πόσο σε μια γόνδολα;

Μια κανονική βόλτα με γόνδολα είναι 40 λεπτά, οπότε αν διαπραγματευτείτε χαμηλότερο ναύλο, θα καταλήξετε με μικρότερη διαδρομή.

Οι γόνδολα διαθέτουν έξι άτομα και μπορούν να μοιραστούν χωρίς να επηρεαστούν τα τέλη, ώστε να μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, μοιράζοντας ένα τιμολόγιο με πολλούς ανθρώπους.

Τι να περιμένετε από το Gondolier σας

Τα Gondoliers πρέπει να έχουν επίσημη άδεια. Οι περισσότεροι θα μιλούν κάποια αγγλικά ή και γαλλικά. Πρέπει να φορούν μαύρα παντελόνια, ένα ριγέ πουκάμισο και κλειστά σκοτεινά παπούτσια. Έχουν συνήθως ένα ειδικό καπέλο, αλλά δεν το φορούν πάντα.

Το τραγούδι δεν είναι απαίτηση για ένα gondolier. Αν και μερικοί μπορεί να τραγουδήσουν, είναι καλύτερο να μην το περιμένουν. Ορισμένοι μπορούν επίσης να δώσουν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της βόλτας, αλλά πάλι, μην το περιμένετε.

Οι Gondoliers αντέχουν στη σειρά και χρησιμοποιούν μόνο ένα κουκούλα, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τρέξετε μέσα από τα στενά κανάλια της Βενετίας.

Εάν θέλετε να μεταβείτε σε ένα συγκεκριμένο μέρος, φροντίστε να το συζητήσετε με το gondolier πριν από τη βόλτα.

Πού να πάτε σε μια βόλτα με γόνδολα

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνιστούν να πάρετε μια γόνδολα βόλτα στα ήσυχα πίσω κανάλια και όχι στο γεμάτο Grand Canal . Εάν θέλετε να κάνετε βόλτα στο Μεγάλο Κανάλι, ένα βαπορέτο είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό. Η οδήγηση σε κανάλια έξω από την κύρια τουριστική περιοχή σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε μια διαφορετική θέα της Βενετίας και δεν θα υπάρχει προφυλακτήρας στις προπορευόμενες γόνδολες.

Επιλέξτε μια στάση γόνδολα στην περιοχή που θέλετε να επισκεφθείτε. Εάν θέλετε πίσω κανάλια, περπατήστε λίγα τετράγωνα μακριά από τον κεντρικό δρόμο (και μακριά από το San Marco) για να αναζητήσετε ένα gondolier.

Ο χάρτης και οι πληροφορίες της Βενετίας μας μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε ποια γειτονιά θέλετε να εξερευνήσετε.

Μια γόνδολα είναι σαν ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Αν και το μαύρο είναι το επίσημο χρώμα, πολλά είναι διακοσμημένα διακοσμημένα και έχουν άνετα καθίσματα και κουβέρτες. Μπορείτε να κάνετε μια βόλτα και να αναζητήσετε μια που ταιριάζει με την φαντασία σας.

Traghetto Crossing στο Μεγάλο Κανάλι

Εάν όλα όσα πραγματικά θέλετε να κάνετε είναι να μπει σε μια γόνδολα, μπορείτε να πάρετε ένα τραγάκτο πέρα από το Μεγάλο Κανάλι. Ένα traghetto είναι μια άδεια γόνδολα που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά των επιβατών εμπρός και πίσω κατά μήκος του καναλιού. Ενώ μπορεί να μην είναι τόσο ρομαντικό, είναι πολύ φθηνότερο και έχετε μια υπέροχη θέα στο Μεγάλο Κανάλι.

Μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το Μουσείο Ναυτικής Ιστορίας της Βενετίας .