Εκδηλώσεις στη Βενετία, Ιταλία, τον Νοέμβριο

Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη μοναδική πόλη της Βενετίας το Νοέμβριο, φροντίστε να μάθετε τι συμβαίνει πριν φύγετε. Εκτός από τα σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα όπως η γέφυρα των στεναγμών, η γέφυρα του Ριάλτο και η πλατεία του Αγίου Μάρκου, μερικές εκδηλώσεις πρέπει να είναι στο ημερολόγιό σας. Παρακάτω παραθέτουμε μερικές σημαντικές πληροφορίες σε αυτή την ιταλική πόλη που πρέπει να επισκεφθείτε.

Των Αγίων Πάντων

1 Νοεμβρίου: Σε αυτές τις δημόσιες αργίες, οι Ιταλοί θυμούνται τους νεκρούς τους αγαπημένους τους με την επίσκεψη τάφων και νεκροταφείων.

Σημειώστε ότι πολλά καταστήματα και υπηρεσίες θα κλείσουν.

Festa della Salute

Κάθε 21η Νοεμβρίου : Η Festa della Salute αποτελεί ακόμη μια υπενθύμιση μιας πανούκλας που κατέστρεψε τον πληθυσμό της Βενετίας (βλ. Επίσης το Festa del Redentore στη Βενετία τον Ιούλιο ). Το ένα τρίτο των πολιτών της Βενετίας πέθανε από μολύνσεις που διήρκεσαν από το 1630 έως το 1631. Μετά την ολοκλήρωσή τους, οι επιζώντες έχτισαν την εκκλησία της Santa Maria della Salute στο Dorsoduro sestiere, όπου γιορτάζεται η γιορτή των ευχαριστιών το βωμό της εκκλησίας.

La Biennale

Ολόκληρος ο μήνας σε περίεργα χρόνια: Αυτή η μακρόχρονη σύγχρονη τέχνη, που είναι η Μπιενάλε της Βενετίας ξεκινάει τον Ιούνιο σε περίεργα χρόνια και τελειώνει τον Νοέμβριο. Διαθέτει τέχνη, χορό, ταινία, αρχιτεκτονική, μουσική και θέατρο.

Σεζόν της Όπερας στο Θέατρο La Fenice

Δεν θα ξεχάσετε ποτέ να δείτε μια όπερα στη διάσημη όπερα της Βενετίας, Teatro La Fenice. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Teatro La Fenice για λεπτομέρειες σχετικά με τα χρονοδιαγράμματα και τα εισιτήρια.

Για όσους εκτός της Ιταλίας, τα εισιτήρια La Fenice μπορούν επίσης να αγοραστούν από την Select Italy.

Καιρός στην Ιταλία τον Νοέμβριο

Τον Νοέμβριο, θα ξεφύγετε από τη ζέστη (και τους τουρίστες) καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν, γεγονός που κάνει το περπάτημα σε αυτή την άστερη πόλη πιο ευχάριστο. Αν και η Βενετία το Νοέμβριο εξακολουθεί να έχει μερικές ηλιόλουστες μέρες, είναι ένας από τους πιο αθόρυβους μήνες της Ιταλίας.

Κοντά στο τέλος του μηνός, μπορείτε επίσης να δείτε λίγο χιόνι. Αυτή τη φορά του χρόνου, η Βενετία συχνά βιώνει την αλλοτρίωση (πλημμύρες από την παλίρροια). Ωστόσο, μην αφήσετε αυτούς τους παράγοντες να σας αποθαρρύνουν από την επίσκεψη σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ιταλίας, αλλά θυμηθείτε να συσκευάσετε ανάλογα.

Συνέχεια ανάγνωσης: Δεκέμβριος στη Βενετία