Ένας οδηγός για τα γεγονότα και τα φεστιβάλ Βενετία, Ιταλία, τον Δεκέμβριο

Πώς να γιορτάσει την εορταστική περίοδο, ιταλικό στυλ

Σχεδιάζοντας τον εορτασμό των διακοπών στην πόλη του νερού; Ακολουθούν τα φεστιβάλ και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κάθε Δεκέμβριο για τα οποία πρέπει να γνωρίζετε και πού και πότε γιορτάζονται.

Δεκέμβριος Εκδηλώσεις και Θρησκευτικές Διακοπές στη Βενετία

Hanukkah: Αν και η Ιταλία είναι κατά ένα μεγάλο μέρος καθολικό και χριστιανικό έθνος, θα μπορείτε να βρείτε μερικές γιορτές Hannukkah στις περισσότερες μεγάλες πόλεις. Hanukkah είναι εβραϊκές διακοπές που πραγματοποιούνται σε οκτώ νύχτες.

Δεν έχει καθορισμένη ημερομηνία και συνήθως λαμβάνει χώρα κάποια στιγμή από τις αρχές έως τα μέσα Δεκεμβρίου (και μερικές φορές και τον Νοέμβριο). Στη Βενετία, το Hanukkah παραδοσιακά γιορτάζεται στο βενετσιάνικο γκέτο. Το γκέτο ήταν η πρώτη ανεξάρτητη εβραϊκή κοινότητα στον κόσμο, που χρονολογείται από το 1516. Στο γκέτο, στο Cannaregio Sestiere, θα δείτε το φωτισμό της μεγάλης Menorah κάθε βράδυ και θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε παραδοσιακές και διασκεδαστικές εκδηλώσεις Hanukkah με τους ντόπιους. Η δειγματοληψία της μεγάλης ποικιλίας των kosher τροφίμων είναι απαραίτητη και δεν υπάρχει έλλειψη νόστιμων απολαύσεων που διατίθενται για αγορά.

Η Άμωμη Σύλληψη ( Immacolata Concezione) : Την ημέρα αυτή, 8 Δεκεμβρίου, οι Καθολικοί πιστοί γιορτάζουν τη σύλληψη του Ιησού Χριστού από την Παναγία (Madonna). Καθώς πρόκειται για εθνική εορτή, μπορείτε να περιμένετε πολλές επιχειρήσεις να κλείνουν σε τήρηση, καθώς και πολλές μάζες (υπηρεσίες) που πραγματοποιούνται σε όλη την πόλη σε πολλές διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Χριστουγεννιάτικη αγορά Campo Santo Stefano : Η γιορτή των Χριστουγέννων στο Campo Santo Stefano, που πραγματοποιείται από τα μέσα Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, είναι γεμάτη από πάγκους που πωλούν υψηλής ποιότητας και συχνά χειροποίητα βενετσιάνικα αντικείμενα, όπως σκηνές για γέννηση, παιδικά παιχνίδια και νόστιμες εποχιακές λιχουδιές. Πολλά τρόφιμα, ποτά και ζωντανή μουσική είναι επίσης ένα μεγάλο μέρος των εορτασμών που θα σας βάλουν σε μια χαρούμενη διάθεση διακοπών.

Ημέρα των Χριστουγέννων (Giorno di Natale) : Μπορείτε να περιμένετε τα πάντα να είναι κλειστά την Ημέρα των Χριστουγέννων (25 Δεκεμβρίου), καθώς οι Βενετοί γιορτάζουν μία από τις σημαντικότερες θρησκευτικές γιορτές του έτους. Φυσικά, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στη Βενετία, από τη μάζα των μεσάνυχτων στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου έως την επίσκεψη στις γιορτές των Χριστουγέννων γύρω από την πόλη.

Ημέρα του Αγίου Στεφάνου (Il Giorno di Santo Stefano): Αυτή η αργία λαμβάνει χώρα την ημέρα μετά τα Χριστούγεννα (26 Δεκεμβρίου) και είναι συνήθως μια επέκταση της χριστουγεννιάτικης ημέρας. Οι οικογένειες αποδυθούν να δουν τις σκηνές της γέννησης σε εκκλησίες, καθώς και να επισκεφθούν τις αγορές των Χριστουγέννων, και να απολαύσουν τον ποιοτικό χρόνο μαζί. Η γιορτή του Santo Stefano πραγματοποιείται και αυτή την ημέρα και ιδιαίτερα γιορτάζεται σε εκκλησίες που λατρεύουν τον Άγιο Στέφανο.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς (Festa di San Silvestro): Όπως και σε όλο τον κόσμο, η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (31 Δεκεμβρίου), η οποία συμπίπτει με τη γιορτή του Αγίου Σιλβέστου (San Silvestro), γιορτάζεται με φανταστικές στιγμές στη Βενετία. Μια τεράστια γιορτή πραγματοποιείται στην πλατεία του Αγίου Μάρκου με αποκορύφωμα μια έκθεση πυροτεχνημάτων και αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα μεσάνυχτα.