Πόσο είναι μια αρνητική άρνηση επιβίβασης;

Τα εθελοντικά χτυπήματα μπορούν να οδηγήσουν σε πιστώσεις, αλλά έρχονται με περιορισμένα δικαιώματα

Πολλοί ταξιδιώτες πιστεύουν ότι η "πρόσκρουση" από μια πτήση είναι μια απλή κατάσταση. Όταν οι πτήσεις ακυρώνονται ή υπερφορτωθούν, οι ταξιδιώτες απλώς κάνουν εναλλακτικά σχέδια με τη βοήθεια της αεροπορικής τους εταιρείας. Συχνά, οι αεροπορικές εταιρείες θα προσφέρουν ακόμη και εθελοντές ταξιδιωτικές πιστώσεις σε αντάλλαγμα για να συμφωνήσουν να πάρουν μια μεταγενέστερη πτήση. Ωστόσο, πολλοί ταξιδιώτες δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ του εθελοντισμού και της ακούσιας πρόσκρουσης από μια πτήση.

Η διαφορά μεταξύ μιας εθελοντικής και ακούσιας άρνησης επιβίβασης είναι περισσότερο από το επίπεδο της ταλαιπωρίας. Οι ταξιδιώτες που εγκαταλείπουν οικειοθελώς την έδρα τους θα μπορούσαν να βγάζουν εκατοντάδες δολάρια και να παραιτηθούν από δικαιώματα μελλοντικής αποζημίωσης. Πριν αποδεχτεί το ταξιδιωτικό κουπόνι για μια μεταγενέστερη πτήση, κάθε ταξιδιώτης πρέπει να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ εθελοντικής και ακούσιας άρνησης επιβίβασης.

Εθελούσια άρνηση επιβίβασης: πληρωμές σε μετρητά που θα αφαιρεθούν από μια πτήση

Οι ακούσιες αρνήσεις επιβίβασης συμβαίνουν όταν υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που έχουν επιβεβαιωμένα εισιτήρια για την ίδια πτήση. Αυτό μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, όπως υπεράριθμες κρατήσεις και ακυρώσεις πτήσεων λόγω καιρικών συνθηκών ή άλλων καταστάσεων . Ανεξάρτητα από την κατάσταση, μια ακούσια άρνηση επιβίβασης συμβαίνει σε ταξιδιώτες που έχουν επιβεβαιωμένο εισιτήριο σε μια πτήση, αλλά δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στην πτήση.

Όταν συμβαίνει ένα ακούσιο χτύπημα, το δίκαιο των Ηνωμένων Πολιτειών εγγυάται ορισμένη αποζημίωση στους επηρεαζόμενους ταξιδιώτες.

Πρώτον, η αεροπορική εταιρεία πρέπει να προσφέρει στον πληγέντα ταξιδιώτη εναλλάξιμο κατάλυμα για να ταξιδέψει στον τελικό του προορισμό εντός μίας ώρας από τον αρχικό χρόνο προσγείωσης. Εάν ο επιβάτης δεν μπορεί να φιλοξενηθεί από την αεροπορική εταιρεία (ή από άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς τον τελικό προορισμό του επιβάτη), ο ταξιδιώτης δικαιούται αποζημίωση.

Εάν μια αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να παραδώσει έναν επιβάτη μέχρι δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη ώρα άφιξής τους, τότε ο προσβεβλημένος ταξιδιώτης δικαιούται 200 ​​τοις εκατό του δημοσιευμένου ναύλου για το πρώτο τμήμα της διαδρομής, μέχρι και τα 650 δολάρια. Αν χρειάζονται περισσότερες από δύο ώρες για να φτάσουν ο επιβάτης στον τελικό προορισμό, τότε ο ταξιδιώτης δικαιούται μέχρι το 400 τοις εκατό του δημοσιευμένου ναύλου για το πρώτο τμήμα του δρομολογίου, με μέγιστο ποσό $ 1.300.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί σε αυτή την κατάσταση ότι οι ταξιδιώτες πρέπει να προσβληθούν από την αεροπορική τους εταιρεία για να λάβουν αυτά τα οφέλη από τους μεταφορείς. Εάν ένας επιβάτης αρνείται την επιβίβαση για άλλους λόγους (συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων ασφαλείας ή με εντολή του χειριστή), τότε ο επιβάτης μπορεί να μην δικαιούται αποζημίωση. Επιπλέον, οι εθελοντές που συμφωνούν να χάσουν την έδρα τους στην πτήση τους μπορούν να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους με αντάλλαγμα άλλη αποζημίωση.

Εθελούσια άρνηση επιβίβασης: αμοιβή για πτήσεις αργότερα με περιορισμένα δικαιώματα

Προκειμένου να αποφευχθεί η πληρωμή μετρητών στους επιβάτες που αρνήθηκαν να επιβιβασθούν, πολλοί αερομεταφορείς θα κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να ζητήσουν από τους εθελοντές να παραδώσουν τις θέσεις τους σε πτήση με υπερβολική κράτηση. Οι πράκτορες της πύλης μπορούν να προσφέρουν στους επιβάτες διάφορα οφέλη, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιωτικών πιστώσεων αεροπορικών εταιρειών και των δωματίων του ξενοδοχείου, προκειμένου να αποφευχθούν οι ακούσιες αρνήσεις επιβίβασης.

Όταν ένας επιβάτης επιλέγει να μην πετάει σε αντάλλαγμα για κάποιο είδος αποζημίωσης που επιλέγει η αεροπορική του εταιρεία, αυτό είναι γνωστό ως εθελοντική άρνηση επιβίβασης. Ως εκ τούτου, οι όροι και προϋποθέσεις της εκούσιας παράδοσης συχνά ορίζουν ότι οι ταξιδιώτες παραιτούνται από πολλά (ή όλα) από τα δικαιώματά τους βάσει του νόμου, συμπεριλαμβανομένης της κατοχής της αεροπορικής εταιρείας που είναι υπεύθυνη για περαιτέρω ακυρώσεις ή αποζημιώσεις.

Για μια ακόμη φορά, οι ακυρώσεις επεκτείνονται στους ταξιδιώτες που κατέχουν επιβεβαιωμένο εισιτήριο για την επηρεαζόμενη πτήση. Επιπλέον, οι αερομεταφορείς και οι πράκτορες πύλης μπορούν να καθορίσουν συγκεκριμένους κανόνες ως προς το ποιος μπορεί και ποιος δεν μπορεί να προσφερθεί εθελοντικά να προσβληθεί από μια πτήση.

Πώς επηρεάζονται οι αρνήσεις επιβίβασης από το Διεθνές Ταξίδι

Εκτός από τους νόμους που διέπουν τις εγχώριες πτήσεις εντός των Ηνωμένων Πολιτειών και τις συνθήκες μεταφοράς των αεροπορικών εταιρειών, οι διεθνείς νόμοι διέπουν τις καταστάσεις με τις οποίες πρέπει να προσφέρεται στους ταξιδιώτες αποζημίωση για τις αρνήσεις επιβίβασης.

Τα επίπεδα αποζημίωσης βασίζονται στο πού ταξιδεύουν οι ταξιδιώτες και στον τελικό προορισμό τους.

Για τις πτήσεις που κατάγονται από ή τελειώνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθόρισε σαφείς όρους για την αποζημίωση των επιβατών. Σε περίπτωση άρνησης επιβίβασης, ακύρωσης της πτήσης ή άλλης καθυστέρησης, οι ταξιδιώτες θα μπορούσαν να δικαιούνται πληρωμή σε μετρητά από την αεροπορική τους εταιρεία. Για μια μικρή χρέωση, οι ταξιδιώτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια υπηρεσία όπως refund.me για να βοηθήσουν στην απόκτηση επιστροφής χρημάτων λόγω αρνήσεων επιβίβασης ή ακυρωμένων πτήσεων.

Οι πτήσεις προς μη ευρωπαϊκούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο διέπονται από μια σειρά διεθνών συμβάσεων και συμφωνιών μεταξύ των εθνών. Οι διεθνείς πτήσεις συχνά διέπονται από τους αμοιβαίους νόμους της χώρας αναχώρησης και άφιξης. Οι ταξιδιώτες οι οποίοι μπορεί να αρνούνται ακούσια την επιβίβαση πρέπει να ζητούν να ενημερώνονται για τα δικαιώματά τους πριν λάβουν οποιαδήποτε απόφαση.

Με την κατανόηση της διαφοράς μεταξύ εθελοντικής και ακούσιας επιβίβασης, οι ταξιδιώτες μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Ανεξάρτητα από το τι επιλέγει ο ταξιδιώτης, η κατανόηση των δικαιωμάτων που προστατεύονται από το νόμο μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη αποζημίωση λόγω προσωπικής κατάστασης.