Ο κρατούμενος κριτής

Έχετε ακούσει για τον "κρέμεται δικαστή" Isaac Parker, αλλά γνωρίζατε ότι είχε δικαστήριο στο Αρκάνσας; Το 1875, ο Parker προσφέρθηκε εθελοντικά να δικαστεί στο Fort Smith, Αρκάνσας. Ξεκίνησε στις 4 Μαΐου 1975. Στις πρώτες 8 εβδομάδες του, προσπάθησε 91 κατηγορούμενους. Κατείχε δικαστήριο έξι ημέρες την εβδομάδα για 10 ώρες την ημέρα. Στο πρώτο του καλοκαίρι ως δικαστής, 18 άτομα κατηγορήθηκαν για δολοφονία και καταδίκασε 15 από αυτούς. Έξι από αυτούς τους άνδρες εκτελέστηκαν την ίδια μέρα (3 Σεπτεμβρίου 1875) στο κολόβωμα του και έβαλαν σε κίνηση την κληρονομιά του.

Η πράξη του κρεμασμού των 6 ανδρών τον οδήγησε να είναι κάπως μια αίσθηση των μέσων ενημέρωσης εκείνη την εποχή, κερδίζοντας το δικαστήριο του το περίφημο ψευδώνυμο "Court of the Damned" μόλις λίγους μήνες κατά τη δουλειά του.

Η φήμη άξιζε καλά. Ήταν ένας σκληρός δικαστής. Σε 21 χρόνια στον πάγκο, ο δικαστής Parker προσπάθησε 13.490 περιπτώσεις, και 344 από αυτά ήταν εγκλήματα κεφαλαίων. Βρήκε 9.454 από αυτούς τους ενάγοντες ένοχους και μου καταδίκασε με θάνατο με κρέμασμα. Μόνο 79 ήταν πραγματικά κρεμασμένα. Οι υπόλοιποι πέθαναν στη φυλακή, έφεραν έκκληση ή έγιναν χάρη. Ο Parker δεν ήταν αυτός που συχνά άκουγε τις προσφυγές για εγκληματίες που καταδικάστηκαν για βιασμό ή δολοφονία, αλλά ήταν ένας δίκαιος δικαστής και οι περισσότεροι στο Fort Smith συμφώνησαν με τις αποφάσεις του.

Ο Isaac Charles Parker γεννήθηκε σε μια καμπίνα στο Belmont County, Ohio στις 15 Οκτωβρίου 1838. Εισήχθη στο μπαρ του Οχάιο το 1859 στην ηλικία των 21 ετών. Σύντομα συναντήθηκε και παντρεύτηκε τη Mary O'Toole. Το ζευγάρι είχε δύο γιους, τον Charles και τον James.

Ο Parker δημιούργησε τη φήμη ότι είναι έντιμος δικηγόρος και αρχηγός της κοινότητας.

Αυτή η φήμη είναι ένας λόγος που ο Πρόεδρος του Grant, ο Πρόεδρος Grant, τον διόρισε για να υπηρετήσει ως δικαστής στη Δυτική Επαρχία του Αρκάνσας και σε όλα τα Ινδικά Επικράτεια (το δικαστήριο βρισκόταν στο Fort Smith). Στην ηλικία των 36 ετών, ο δικαστής Parker ήταν ο νεώτερος ομοσπονδιακός δικαστής στη Δύση.

Το δικαστήριό του έλαβε την προαναφερθείσα φήμη, αλλά θεωρήθηκε πραγματικά από τους ψηφοφόρους του και από έναν δίκαιον και ίσο δικαστή. Θα παραχωρούσε επαναλήψεις και, περιστασιακά, θα μειώσει τις ποινές για μικρότερα εγκλήματα. Εντούτοις, ο ίδιος συνηθιζόταν συχνά με τα θύματα, ειδικά για βίαια εγκλήματα. Ονομάζεται ένας από τους πρώτους υπερασπιστές των δικαιωμάτων του θύματος.

Αν επικριθεί, ήταν από το εξωτερικό των συνόρων. Υπήρξε έλλειψη νόμου και τάξης στην ινδική επικράτεια Parker προήδρευσε, και οι περισσότεροι ντόπιοι φοβήθηκαν και ήθελαν την τάξη να επανέλθει στην επικράτεια. Οι "εγκληματίες" σκέφτηκαν ότι οι νόμοι δεν ισχύουν γι 'αυτούς στην Επικράτεια. Άρχονταν η ανομία και ο τρόμος. Οι περισσότεροι πολίτες αισθάνονται ότι η απόλυτη κακοήθεια των εγκλημάτων αξίζει να επιβληθούν οι επιβληθείσες ποινές.

Ο Parker ευνόησε την κατάργηση της θανατικής ποινής. Ήταν για την αυστηρή τήρηση του νόμου και ένα σαφές πρότυπο για την τιμωρία του εγκλήματος. Είπε, "στην αβεβαιότητα της τιμωρίας μετά το έγκλημα βρίσκεται η αδυναμία της αναβλητικής δικαιοσύνης μας".

Η δικαιοδοσία του Parker αρχίζει να συρρικνώνεται, καθώς δόθηκε περισσότερη δικαιοδοσία σε τμήματα του Ινδικού εδάφους. Το Σεπτέμβριο του 1896 το συνέδριο έκλεισε το δικαστήριο. Έξι εβδομάδες μετά το κλείσιμο του δικαστηρίου, στις 17 Νοεμβρίου 1896 πέθανε. Αφήνει πίσω μια κληρονομιά που συχνά παρεξηγείται.

Ο Parker έχει τη φήμη μιας άσπλαχνης και άχαρης φιγούρας στην ιστορία μας, αλλά η πραγματική κληρονομιά του είναι πολύ πιο περίπλοκη.

Επισκεφθείτε το δικαστήριο του Parker

Ο Εθνικός Ιστορικός Χώρος Fort Smith επιτρέπει εκδρομές στον αναπαλαιωμένο δικαστικό χώρο του Κρεμαστή Δικαστή Isaac Parker, τη φυλακή "Hell on the Border", μερική ανασυγκρότηση των σωφρονιστικών σωμάτων του 1888 και ανακατασκευασμένο κολόβωμα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με ορισμένα από τα εγκλήματα των συνόρων και αυτά που πραγματικά αντιμετώπισε ο Parker.

Η είσοδος είναι $ 4. Το κέντρο επισκεπτών (με την αίθουσα του δικαστηρίου) είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. Περίπου 25 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου.

Βρίσκεται στο Fort Smith (χάρτης Google), περίπου 2 ώρες από το Little Rock.