Πώς να προστατέψετε τα σημεία και τα μίλια σας από την ηλεκτρονική απάτη

Εδώ είναι μερικοί τρόποι για να προστατεύσετε τις σκληρά κερδισμένες ανταμοιβές σας από την απάτη

Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για σημεία και μίλια απάτη. Είναι μια αυξανόμενη ανησυχία για τα έπαθλα των μελών και των ταξιδιωτικών επαγγελματιών. Μετά από όλα, κανείς δεν θέλει να ανακαλύψει ότι έχει χάσει χιλιάδες δολάρια αξίας μιλίων συχνών δρομολογητών στα μισά του δρόμου μέσα σε διακοπές, και κανένα ξενοδοχείο ή αεροπορική εταιρεία δεν θέλει να πει στους πελάτες τους ότι οι σκληρά κερδισμένες ανταμοιβές τους έχουν παραβιαστεί λόγω κακής ασφάλειας. Αλλά με τις κατάλληλες προφυλάξεις, μπορείτε να κρατήσετε το λογαριασμό σας ασφαλές ακόμα και από τους πιο εξειδικευμένους hackers.

Ακολουθούν ορισμένες από τις συμβουλές μου για την προστασία σημείων και μιλίων από την απάτη.

Δημιουργήστε έναν καλύτερο κωδικό πρόσβασης

Μπορεί να είναι δελεαστικό να επιλέξετε έναν απλό και απλό κωδικό πρόσβασης και να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο για πολλαπλούς ιστότοπους - όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα ταξιδιωτικά sites - απλώς και μόνο επειδή είναι πιο βολικό. Αλλά όσο πιο απλός είναι ο κωδικός πρόσβασης, τόσο πιο εύκολο είναι να σπάσει. Αντ 'αυτού, είναι καλύτερο να προσθέσετε μερικά επιπλέον βήματα και να δημιουργήσετε πιο σύνθετους κωδικούς πρόσβασης μοναδικούς για κάθε έναν από τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο. Επιλέξτε ένα αγαπημένο ρητό ή φράση και όχι μόνο μια μόνο λέξη - οι κωδικοί πρόσβασης είναι πιο δυνατοί όταν αποτελούνται από πολλές λέξεις που συνδέονται μαζί. Προσθέστε αριθμούς και ειδικούς χαρακτήρες για να κάνετε τον κωδικό πρόσβασης πολύ πιο ασφαλές. Μην ανησυχείτε αν νομίζετε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας είναι πολύ περίπλοκος, καθώς μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, όπως το KeePass, για να αποθηκεύσετε και να οργανώσετε όλους τους κωδικούς σας σε ένα μέρος.

Ελέγξτε τους λογαριασμούς πίστης σας

Σήμερα, οι περισσότερες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να στέλνουν ηλεκτρονικές ενημερώσεις αντί για μηνιαίες δηλώσεις λογαριασμού. Αυτές οι ενημερώσεις μπορούν εύκολα να παραβλεφθούν αν δεν προσέχετε - πολλοί χάκερ απομακρύνονται με χιλιάδες σημεία και μίλια επειδή οι χρήστες δεν παρακολουθούν τους λογαριασμούς πίστεως. Στην πραγματικότητα, ίσως χάνετε δωρεάν πτήσεις και κρατήσεις ξενοδοχείων σε εγκληματική δραστηριότητα απλώς και μόνο επειδή δεν έχετε εξετάσει το λογαριασμό σας σε λίγο.

Παρόμοια με τον έλεγχο της κατάστασης της τράπεζάς σας, τουλάχιστον μια φορά το μήνα, πάρτε επιπλέον λίγα λεπτά από την ημέρα σας για να δείτε τις ενημερώσεις σας και να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν μη εξουσιοδοτημένες αναλήψεις. Αν δείτε κάποια άγνωστη δραστηριότητα, επικοινωνήστε αμέσως με τον παροχέα σας. Όπως λέει και η παροιμία, καλύτερα ασφαλής από το συγγνώμη.

Αναζητήστε κόκκινες σημαίες όταν συνδεθείτε

Αν οι πληροφορίες σύνδεσης δεν λειτουργούν, ίσως είναι μια κόκκινη σημαία που κάποιος έχει πειραχτεί στο λογαριασμό σας και αλλάξει τον κωδικό πρόσβασής σας. Μια δυσλειτουργία σύνδεσης είναι μια κοινή ένδειξη ότι κάποιος άλλος χρησιμοποιεί το λογαριασμό σας. Αν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας, παρόλο που είστε θετικοί που έχετε εισάγει το σωστό όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, καλέστε αμέσως τον παροχέα σας και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζει ότι έχετε πειραχτεί. Οι περισσότεροι πάροχοι πίστης θα αποκαταστήσουν όλα τα σημεία και τα μίλια σας μετά από κλοπή.

Να είστε επιφυλακτικοί με τους διωγμούς

Το ηλεκτρονικό "ψάρεμα" είναι μια απάτη στην οποία οι εγκληματίες προσπαθούν να αποκτήσουν τις πληροφορίες σας αποστέλλοντας ψεύτικα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος" (phishing) είναι δημοφιλή για τους χάκερ εξαιτίας του πειστικού χαρακτήρα τους - τα μέλη των ανταμοιβών συχνά στοχεύουν επειδή οι λογαριασμοί τους περιέχουν πολύτιμες πληροφορίες όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών και διαβατηρίων. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα σας ζητήσουν γενικά να κατεβάσετε κάτι ή να αλλάξετε ή να ενημερώσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατευτείτε από τους phishers είναι να οργανώσετε και να παρακολουθήσετε όλα τα προγράμματα πίστης σας . Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε αν ένα email είναι ψεύτικο από το get-go. Ένας άλλος τρόπος για να vet ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι να ψάξει για ψεύτικες συνδέσεις. Τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από τους συνδέσμους στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας για να δείτε πού σας στέλνουν πραγματικά. Εάν ο σύνδεσμος δεν ταιριάζει με αυτό που υπάρχει στο κείμενο, τότε το μήνυμα είναι μάλλον ψεύτικο. Τέλος, μπορείτε πάντα να καλέσετε το πρόγραμμα ανταμοιβών σας για να επαληθεύσετε την προέλευση ενός ύποπτου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Προστατεύστε τον εαυτό σας από την κλοπή ταυτότητας

Πιστέψτε το ή όχι, μπορείτε να κερδίζετε πόντους και μίλια κάνοντας το πρώτο βήμα για την προστασία της ταυτότητάς σας. Ένας αυξανόμενος αριθμός αεροπορικών εταιρειών και αλυσίδων ξενοδοχείων ενθαρρύνει τα μέλη τους να προσχωρήσουν σε μια υπηρεσία προστασίας ταυτότητας προσφέροντας μπόνους και μίλια ως κίνητρο. Ένα παράδειγμα είναι το AAdvantage, το οποίο επιβραβεύει τα μέλη τους με έως και 7.000 μίλια μπόνους για την εγγραφή τους στο LifeLock, μια υπηρεσία προστασίας ταυτότητας.

Ομοίως, τα μέλη του HHonors της Hilton που εγγραφούν στο LifeLock όχι μόνο θα λάβουν μέχρι και 12.000 σημεία HHonors, αλλά θα λάβουν επίσης 10% off και τις πρώτες 30 ημέρες προστασίας τους δωρεάν.

Καθώς τα προγράμματα πιστότητας συνεχίζουν να βελτιώνουν τα μέτρα ασφαλείας, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι εσείς - ο ταξιδιώτης - είναι η τελευταία γραμμή άμυνας. Και επειδή τα σημεία και τα μίλια είναι τόσο πολύτιμα όσο τα μετρητά , θα θελήσετε να λάβετε μερικές απλές προφυλάξεις για να βεβαιωθείτε ότι ο λογαριασμός σας είναι πάντα προστατευμένος.