Είναι η Elite Status Worth the Effort;

Τι χρειάζεται για να επιτευχθεί η Elite Status και αξίζει πραγματικά η προσπάθεια;

Σχεδόν κάθε αεροπορική εταιρεία και μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων έχει μέλη Elite Status, και οι περισσότεροι τώρα έχουν κλιμακωτά προγράμματα. Η Κατάσταση Elite είναι μια ταξινόμηση που δίνεται στα μέλη του προγράμματος πιστότητας όταν έχουν φτάσει σε ένα όριο ταξιδεύοντας με ένα συγκεκριμένο αριθμό μιλίων ή πραγματοποιώντας αρκετές επαναλαμβανόμενες επισκέψεις ή αγορές. Μόλις φτάσετε σε αυτήν την κατάσταση, θα έχετε πρόσβαση σε οφέλη που δεν προσφέρονται σε άλλους ταξιδιώτες, όπως καθυστερημένο check out, αναβαθμίσεις δωματίων, κράτηση προτεραιότητας και επιβίβασης, πρόσβαση στο executive lounge και δωρεάν αποσκευές, για να αναφέρουμε μερικά.

Δεν είμαι πολύ μακριά από την επίτευξη Elite Status σε ένα από τα αγαπημένα μου προγράμματα και αναρωτήθηκα, αξίζει πραγματικά η προσπάθεια;

Πέρα από την απόλαυση των προνομίων όπως δωρεάν ελεγμένες τσάντες, πρόσβαση σε cushy σαλόνια αεροδρομίου και την αόριστη αναβαθμίσεις καθισμάτων, Elite Status supercharges σας σημεία-κερδίζοντας ικανότητες. Τα μέλη της Elite ρίχνουν τα σημεία πιο γρήγορα ανά δολάριο που δαπανάται ή μίλια που πετούν, σε σύγκριση με τους τακτικούς πελάτες. Στις American Airlines, τα μέλη του AAdvantage λαμβάνουν μπόνους μιλίων 40% έως 120% για κάθε πτήση, ενώ τα μέλη του Medallion Delta λαμβάνουν επιπλέον δύο έως έξι μίλια ανά δολάριο που δαπανώνται σε σύγκριση με τους τακτικούς πελάτες. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσα να κερδίζω βραδιές ανταμοιβής και πτήσεις γρηγορότερα.

Τι μπορώ να κάνω ως μέλος κατάστασης Elite;

Τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και τα οφέλη ποικίλλουν από την αεροπορική εταιρεία έως την αεροπορική εταιρεία, αλλά γενικά μπορείτε να περιμένετε να λάβετε τα παρακάτω ως μέλος της Elite.

Τι παίρνει για να φτάσει εκεί;

Τα προγράμματα αερογραμμών και ξενοδοχείων συνήθως έχουν μια ελάχιστη απαίτηση δαπανών ή πτήσης εντός καθορισμένης χρονικής περιόδου - συνήθως ένα ημερολογιακό έτος. Μόλις φτάσετε στον προκαθορισμένο αριθμό πόντων ή κερδών, θα μπείτε στην επόμενη βαθμίδα. Τα περισσότερα προγράμματα έχουν δομές τριών ή τεσσάρων διαστάσεων, επιτρέποντάς σας να απολαμβάνετε καλύτερες ανταμοιβές και περισσότερη δύναμη κερδοφορίας καθώς πετάτε και μένετε περισσότερο.

Elite Προκριματικά Μίλια vs. Elite Προκριματικά Τμήματα

Λάβετε υπόψη ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν δύο διακρίσεις για την επίτευξη της κατάστασης Elite. Τα Elite Qualifying Miles αντιπροσωπεύουν μίλια που κερδίζονται με βάση την απόσταση που πετούν, ενώ τα Elite Qualifying Segments αντιπροσωπεύουν μίλια που κερδίζονται για τον αριθμό των πτήσεων που έχουν ληφθεί.

Για παράδειγμα, το Flyer A κερδίζει 1 Elite Qualifying Segment και 8,000 Elite Προκριματικά Μίλια για ταξίδια από τη Νέα Υόρκη στο Χονγκ Κονγκ. Το Flyer B που παίρνει δύο πτήσεις 4.000 μιλίων από τη Νέα Υόρκη στο Βερολίνο κερδίζει το ίδιο συνολικό ποσό 8.000 Elite Qualifying Miles αλλά παίρνει 2 Elite Προκριματικά τμήματα - ένα για κάθε πτήση. Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως επιτρέπουν στους πελάτες να φτάσουν στην Elite Status κερδίζοντας έναν ελάχιστο αριθμό Elite Qualifying Segments ή Elite Qualifying Miles. Αυτό σημαίνει ότι οι συχνές ταξιδιώτες που ταξιδεύουν σε κοντινούς προορισμούς μπορούν να φτάσουν στο Elite Status μόλις γρήγορα, όπως περιστασιακοί ταξιδιώτες μακράς διαδρομής.

Χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα συνεργατών

Οι δαπάνες πιστωτικών καρτών έχουν συνδεθεί εδώ και καιρό με τα μπόνους ταξιδιού και τα προνόμια κατάστασης δεν αποτελούν εξαίρεση. Πολλές αεροπορικές εταιρείες μπορεί επίσης να έχουν μια ελίτ πιστωτική κάρτα που έρχεται με τα οφέλη premium. Για παράδειγμα, η κάρτα Club MileagePlus της United Airlines προσφέρει πρόσβαση σε συσχετιζόμενα σαλόνια αεροδρομίων (τα μανικιούρ και τα μαργαρίτα καθιστούν τα στολίδια πιο ανεκτά) και τις ελεύθερες ελεγμένες σακούλες.

Μόλις φτάσετε στο Elite Status, η χρήση της πιστωτικής σας κάρτας μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κερδίσετε πόντους και μίλια πιο γρήγορα για κάθε δολάριο που ξοδεύετε.

Για να αποκτήσετε την Κατάσταση πιο γρήγορα, να είστε στρατηγικοί

Αν θέλετε να φτάσετε στο Elite Status νωρίτερα, να είστε στρατηγικός για το πώς μπορείτε να κλείσετε πτήσεις και να συλλέξετε μίλια. Οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως προσφέρουν περισσότερα μίλια για την κράτηση ευέλικτων ναύλων ή θέσεων σε ανώτερες τάξεις. Παρόλο που αυτά τα εισιτήρια θα σας κοστίζουν περισσότερο, θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν στο κατώφλι της περιοχής Elite. Ίσως θελήσετε επίσης να σχεδιάσετε τις πτήσεις σας έτσι ώστε να συγκεντρωθείτε αρκετά τμήματα ή μίλια που πληρούν τις προϋποθέσεις πριν το τρέχον ημερολογιακό έτος ή η περίοδος απόκτησης αυξήθηκαν. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα επισκεφθώ τον ξαδέλφη μου στη Φλόριδα πριν από το τέλος του έτους, αντί να περιμένω μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο όπως σχεδιάζεται, ώστε να μπορώ να σηκωθώ από Premier Silver σε Premier Gold.

Ελέγξτε αν είστε πιο κοντά στην επίτευξη της κατάστασης μέσω Elite Qualifying Miles ή Elite Qualifying Segments, καθώς αυτό μπορεί να αλλάξει τον τύπο του ταξιδιού που κάνετε.