Επισκεφθείτε την οδό Bourbon: 5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Συμβουλές και κόλπα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την πιο γνωστή οδό NOLA

Η οδός Bourbon είναι μία από τις πιο διάσημες ταινίες νυχτερινής διασκέδασης στον κόσμο. Αυτή η οδός της Νέας Ορλεάνης έχει απολαύσει τους επισκέπτες της πόλης από τις πρώτες της μέρες και εξακολουθεί να είναι ένα στοιχείο λίστας κουβάδων για ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο.

Όπως και σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, το Bourbon τείνει να είναι πολυσύχναστο και περισσότερο τυρόβιο, αλλά είναι επίσης ζωντανό και διασκεδαστικό και κάθε επισκέπτης στην πόλη πρέπει να το δει τουλάχιστον μία φορά.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας εκεί:

1. Γνωρίστε τη γεωγραφία σας

Η οδός Bourbon τρέχει παράλληλα με τον ποταμό Μισισιπή για όλη την έκταση της Γαλλικής συνοικίας, από την Canal Street μέχρι την Esplanade Ave. Η πλειοψηφία της νυχτερινής ζωής είναι στην επάνω πλευρά του Bourbon (το τέλος πιο κοντά στην Canal Street). Το Downriver της οδού St. Philip, είναι κυρίως κατοικία.

Το κατώτερο τμήμα του εμπορικού Bourbon, από την St. Ann μέχρι τον St. Philip, φιλοξενεί κυρίως γκέι μπαρ (όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε μπαρ και στα δύο άκρα της ταινίας, αλλά αν είστε απλώς και κοιτάζετε να συναντήσετε κάποιον, αυτό είναι σχετικές πληροφορίες).

Οι περισσότεροι τουρίστες τείνουν να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μεταξύ Ορλεάνη και Bienville Streets, όπου ουσιαστικά κάθε κατάστημα είναι ένα μπαρ ή κατάστημα με σουβενίρ και ο πεζόδρομος είναι γεμάτος με γλέντια και καλλιτέχνες του δρόμου.

2. Γνωρίστε το "Go-Cup"

Στη Νέα Ορλεάνη, έχετε τη νόμιμη άδεια να καταναλώνετε αλκοόλ στο δρόμο και στο Bourbon, είναι συνήθης πρακτική.

Ένας μεγάλος αριθμός ράβδων στη λωρίδα δεν είναι καν μπαρ, είναι απλώς καμπαριές από τους οποίους οι πωλητές ψαρεύουν ποτά όλων των ειδών σε πλαστικά ποτήρια που ονομάζονται "go-cups".

Μπορείτε να πάρετε ένα go-cup παντού στη γαλλική συνοικία (ακόμη και φανταχτερά εστιατόρια τείνουν να τα έχουν στο χέρι). Ορισμένα είναι συλλεκτικά σχήματα (οι διάσημες χειροβομβίδες του Τροπικού Isle έρχονται σε κύπελλα που έχουν σχήμα χειροβομβίδων), και αυτά τείνουν να είναι πιο ακριβά.

Τα Daiquiris τείνουν να έρχονται σε πιο τυποποιημένα styrofoam ή πλαστικά κύπελλα, οπότε αν ψάχνετε για ένα αναμνηστικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πρώτα για να δείτε πώς το ποτό σας σερβίρεται.

3. Μην φέρετε τα παιδιά σας

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια υπέροχη πόλη για παιδιά, από μικρά μέχρι έφηβους , αλλά η οδό Bourbon Street είναι μόνο για ενήλικες. Οι λουρίδες με τις αδυσώπητες διαφημίσεις τους, οι γυναίκες που αναβοσβήνουν τα στήθη τους για χάντρες που ρίχνονται από τα μπαλκόνια και η γενική ατμόσφαιρα του πόσιμου και της ακολασίας καθιστούν μια ζώνη χωρίς κατεύθυνση, ιδιαίτερα τη νύχτα (είναι ταραχοποιός κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για παιδιά).

Τούτου λεχθέντος, εάν έχετε λεπτή ή παιδική ευαισθησία, η οδός Bourbon μπορεί επίσης να μην είναι για σας. Η Νέα Ορλεάνη έχει πολλές υγιεινές δραστηριότητες για να προσφέρει (ειλικρινά!) - δεν χρειάζεται να αισθάνεστε άβολα αν δεν είναι το πράγμα σας.

4. Μείνετε ασφαλείς

Όπου υπάρχουν μεθυσμένοι τουρίστες, υπάρχουν πορτοφολάδες και απατεώνες . Αυτό είναι αλήθεια ο κόσμος γύρω και Bourbon Street δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν είναι μια εστία βίαιου εγκλήματος, αλλά η ασήμαντη κλοπή είναι δυστυχώς αρκετά συνηθισμένη.

Ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες ασφάλειας: μεταφέρετε πορτοφόλια μπροστά σας και τοποθετήστε πορτοφόλια στην μπροστινή τσέπη σας, μην φέρετε περιττά τιμαλφή, μην κρεμάτε το πορτοφόλι σας σε καρέκλα ή μην το αφήνετε αφύλακτο κ.λπ.

Ενώ είστε σε αυτό, να είστε έτοιμοι για μερικές κοινές απάτες στο δρόμο με αυτές τις συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς στο ταξίδι NOLA σας.

5. Μην αισθάνεστε άσχημα για να διασκεδάσετε ή να μην διασκεδάσετε!

Η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων οδηγών (και περιφρονημένοι ντόπιοι) θα σας πειράξει ότι η Bourbon Street δεν είναι η πραγματική Νέα Ορλεάνη. Αυτό είναι κάπως ανόητο. Ναι, είναι μια συνοικία που εξυπηρετεί τους επισκέπτες, αλλά αντίθετα με τις εταιρείες που έχουν οργανωμένες διασκέδαση αλλού, είναι 90% τοπική ιδιοκτησία και έχει μια βαθιά ιστορία που δύσκολα διαχωρίζεται από εκείνη της υπόλοιπης πόλης (μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτό σε ένα του βιβλίου του τοπικού γεωγράφου Richard Campanella, Bourbon Street: A History , ή ενός από τα μικρότερα άρθρα του σχετικά με το θέμα). Η δαπάνη χρόνου και χρημάτων στην οδό Bourbon είναι αναμφίβολα θετική συμβολή στην οικονομία της πόλης.



Τούτου λεχθέντος, είναι επίσης εντάξει να μην αρέσει ο Bourbon. Είναι δυνατά, φανταχτερά και Bacchanalian και οι οπαδοί της βιοτεχνικής μπύρας ή της αυθεντικής παραδοσιακής τζαζ ή των καλών τεχνών μπορεί να προτιμούν μερικούς από τους άλλους ενδιαφέροντες διάδρομους διασκέδασης της πόλης - εδώ είναι μερικές ιδέες. Βασικά, μην αφήνετε τους οδηγούς ή τους ανθρώπους με τις δικές τους ατζέντες να σας πω πώς να αισθανθείτε γι 'αυτό. Δεν είσαι μόνος!