Ένας οδηγός για τυπικά πρότυπα καιρού στην Πορτογαλία τον Μάιο

Θα υπάρξει βροχή ή λάμψη; Τι να περιμένετε στις μεγάλες πόλεις

Παρόλο που εξακολουθεί να υπάρχει η πιθανότητα κάποιων καταιγίδων, ο Μάιος είναι μια σπουδαία στιγμή για να επισκεφθείτε την Πορτογαλία . Οι θερμοκρασίες είναι ζεστές αλλά ήπιες και τα ντους της άνοιξης έρχονται στο τέλος.

Αν και πιθανότατα αναμένετε να φορέσετε κυρίως καλοκαιρινά ρούχα, είναι πάντα καλή ιδέα να συσκευάσετε ένα ελαφρύ αδιάβροχο μπουφάν, κλειστά παπούτσια και μακριά παντελόνια για δροσερές νύχτες και πιθανές βροχοπτώσεις.

Τυπικές Πληροφορίες Καιρού

Ο καιρός στην Πορτογαλία αυτό το μήνα δεν αποκλίνει σημαντικά από την πόλη, όμως είναι πάντα μια καλή ιδέα να εξοικειωθείτε με τις μέσες θερμοκρασίες στην πόλη ή τις πόλεις που σκοπεύετε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.

Λισαβόνα

Μάιος είναι η τελευταία σας ευκαιρία να απολαύσετε τη Λισαβόνα πριν αρχίσει η υψηλή περίοδος. Μπορείτε να περιμένετε άνετες θερμοκρασίες για να απολαύσετε τα αξιοθέατα σας, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί τόσο υψηλές όσο 95 F / 35 C και λεπτά τόσο χαμηλή όσο 48 F / 9 C, αλλά αυτά είναι άτυπα ακραίες τιμές.

Πόρτο

Επισκεφθείτε το Πόρτο τον Μάιο και θα πρέπει να έχετε ωραίες θερμοκρασίες για να περπατήσετε κατά μήκος της ιστορικής πόλης Ribeira και να απολαύσετε ένα κρασί από το λιμάνι σε μια βεράντα χωρίς πολλή χαλάρωση. Αν και πιο εύκρατη από τη Λισαβόνα, οι θερμοκρασίες του Πόρτο αυτό το μήνα μπορούν να φτάσουν τα 91 F / 33 C και τα χαμηλά επίπεδα στα 43 F / 6 C.

Αλγκάρβε

Το Αλγκάρβε είναι συνήθως ξηρό με ζεστές, άνετες θερμοκρασίες τον μήνα Μάιο.

Εάν ψάχνετε να ξεκινήσετε το καλοκαίρι νωρίς, το Algarve είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το κάνετε. Τα τελευταία χρόνια, οι θερμοκρασίες ήταν τόσο υψηλές όσο 98 F / 37 C και λεπτά τόσο χαμηλά όσο 46 F / 8 C.

Douro Valley

Οι θερμοκρασίες είναι παρόμοιες με εκείνες της Βόρειας Πορτογαλίας (όπως η Proto). Μάιος είναι μια μεγάλη στιγμή για να επισκεφθείτε την κοιλάδα Douro, με τον καιρό ήπιο και την εποχή των βροχών έρχονται στο τέλος. Μάιος είναι και ο χρόνος πριν από την άφιξη των τουριστών κάθε καλοκαίρι, δηλαδή ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια, δραστηριότητες και πολλά άλλα είναι διαθέσιμα με χαμηλότερο κόστος.