Πολιτιστικές συμβουλές για επιχειρηματική δραστηριότητα στην Πορτογαλία

Όπως ή όχι, όταν ταξιδεύετε για επαγγελματικούς λόγους, πρέπει να δώσετε προσοχή στις πολιτισμικές διαφορές. Για μένα, αυτό είναι ένα από τα πράγματα που κάνουν τη διεθνή επιχείρηση τόσο ενδιαφέρουσα. Κάθε χώρα μπορεί να είναι πολύ διαφορετική από πολιτιστική άποψη, οπότε πρέπει να είμαι στα χέρια μου για να μην κάνω πολιτιστικά λάθη (όπως να προσπαθήσω να κάνω μια χειραψία ή να αναδείξω το λανθασμένο θέμα) που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την έκβαση της επαγγελματικής μου συνάντησης ή να παρεμβαίνει σε μια επιχείρηση σχέση που προσπαθώ να οικοδομήσω.

Για παράδειγμα, οι επιχειρηματίες που ταξιδεύουν στην Πορτογαλία πρέπει να γνωρίζουν ότι οι Πορτογάλοι μπορούν να δεσμευτούν και τείνουν να αποφεύγουν την αντιπαράθεση και τη λεκτική αμεσότητα. Αντ 'αυτού, οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες πρέπει να είναι υπομονετικοί και να αναλύουν δηλώσεις για γενικές προθέσεις. Συνήθως δεν είναι καλό να συζητάμε για την πολιτική ή τη θρησκεία, αλλά οι επαγγελματίες ταξιδιώτες πρέπει να συζητούν καλά ποδόσφαιρο, φαγητό, κρασί ή οικογένεια.

Για να βοηθήσω τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να αποφύγουν πολιτισμικά προβλήματα όταν ταξιδεύουν στην Πορτογαλία, πήρα το χρόνο να συνομιλήσω με τον Gayle Cotton, συγγραφέα του βιβλίου Say Anything to Anyone, Anywhere: 5 κλειδιά για την επιτυχή διαπολιτισμική επικοινωνία. Η κ. Cotton (www.GayleCotton.com) είναι ο συγγραφέας του bestselling book, Say Anything To Anyone, Anywhere: 5 κλειδιά για την επιτυχημένη διαπολιτισμική επικοινωνία. Η κ. Cotton είναι διακεκριμένος ομιλητής και αναγνωρισμένη αρχή στην διαπολιτισμική επικοινωνία. Είναι επίσης πρόεδρος των κύκλων αριστείας, Inc. και έχει παρουσιαστεί σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα, όπως: NBC News, BBC News, PBS, Good Morning America, PM Magazine, PM Northwest και Pacific Report.

Η αξία της προσοχής στις πολιτιστικές ελλείψεις

Πέρασα πολύ χρόνο για επαγγελματικά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αλλά όταν ταξιδεύω διεθνώς για τις επιχειρήσεις, ένα από τα πράγματα που φροντίζω να κάνω είναι να γνωρίζω τα πολιτιστικά πρότυπα, επομένως δεν κάνω λάθη στις επαγγελματικές συναντήσεις ή στις διαπραγματεύσεις.

Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες που σχεδιάζουν ταξίδια σε άλλες χώρες πρέπει επίσης να εξετάσουν τους διαφορετικούς πολιτιστικούς παράγοντες που ενδέχεται να συναντήσουν κατά τις μετακινήσεις τους σε διαφορετικές χώρες. Για μια πλήρη επισκόπηση του αντίκτυπου των πολιτιστικών κινδύνων στα επαγγελματικά ταξίδια, εξετάστε την ανάγνωση της συνέντευξής μου στην κ. Cotton σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ταξιδιώτες μπορούν να κατανοήσουν τα πολιτιστικά κενά .

Οι διεθνείς ταξιδιώτες επιχειρήσεων που κατευθύνονται σε άλλες χώρες εκτός από την Πορτογαλία θα πρέπει επίσης να συμβουλεύονται οποιοδήποτε από τα σχετικά άρθρα σχετικά με πολιτιστικά κενά στο business travel.com σχετικά με συγκεκριμένες χώρες που μπορεί να ταξιδεύουν, όπως: Chili , Ισραήλ, Αυστραλία , Ελλάδα , Καναδάς, Δανία, Μεξικό, Νορβηγία, Φινλανδία, Αυστρία και Αίγυπτο.

Πορτογαλία Επισκόπηση

Η Πορτογαλία είναι επίσημα γνωστή στην Πορτογαλική Δημοκρατία και βρίσκεται στην Ιβηρική Χερσόνησο, ακριβώς κάτω από την Ισπανία. Η χώρα έχει μια προηγμένη οικονομία και υψηλό βιοτικό επίπεδο. Η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Λισσαβώνα είναι η πρωτεύουσα.

Και παρόλο που δεν είμαι στην Πορτογαλία, είναι ένα μέρος που πάντα θέλω να πάω, κυρίως λόγω της ταινίας Casablanca. Στην ταινία Casablanca, με τους Humphrey Bogart και Ingrid Bergman, οι πρόσφυγες από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο προσπαθούν να φτάσουν στη Λισαβόνα, στην Πορτογαλία.

Από εκεί, οι πρόσφυγες ελπίζουν να φτάσουν στην Αμερική ή σε άλλες ελεύθερες χώρες. Κατά τη διάρκεια της κλιματικής τελικής σκηνής της ταινίας, ο Bogart κόβει την Ingrid Bergman να πάρει το αεροπλάνο στη Λισαβόνα με τον σύζυγό της, αντί για τον εαυτό του. Αντ 'αυτού, ο Bogart αφήνεται να ξαναβρεί τη ζωή του με τον Louie, τον Αρχηγό της Αστυνομίας, καθώς προχωρούν για να ενταχθούν στη Γαλλική Ξένες Λεγεώνας.

Ενώ ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Πορτογαλία μπορεί να μην είναι τόσο συναρπαστικό για τους σημερινούς ταξιδιώτες επαγγελματίες, η Λισαβόνα και η Πορτογαλία είναι ζωντανοί προορισμοί επιχειρηματικών ταξιδιών. Οι ταξιδιώτες επιχειρηματίες που είναι αρκετά τυχεροί για να έχουν μια στάση στην Πορτογαλία θα πρέπει σίγουρα να πάρουν μερικές επιπλέον ημέρες για να επεκτείνουν το ταξίδι τους και να πάρουν κάποιο χρόνο για να εξερευνήσουν. Έχω συμπεριλάβει ορισμένες συμβουλές ταξιδιού στο κάτω μέρος αυτού του άρθρου.

Ποιες συμβουλές έχετε για τους επιχειρηματίες που ταξιδεύουν στην Πορτογαλία;

Στην πορτογαλική κουλτούρα, η συζήτηση είναι κάπως ανεπίσημη, ωστόσο είναι ακόμη πιο επίσημη από ό, τι στις ΗΠΑ κατά την πρώτη συνεδρίαση.

Είναι καλύτερο να ξεκινήσει πιο επίσημο, και στη συνέχεια να προσαρμοστεί σε ένα πιο περιστασιακό ύφος καθώς αναπτύσσεται η σχέση.

Όταν κάνετε επιχειρήσεις στην Πορτογαλία, μπορείτε να υποθέσετε ότι οι περισσότερες πορτογαλικές επιχειρηματικές επαφές θα μιλούν κάποια αγγλικά. Επίσης, θα καταλάβουν τα ισπανικά, ωστόσο οι ισπανόφωνοι δεν θα καταλάβουν απαραίτητα πορτογαλικά, διότι η προφορά είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Είναι συνηθισμένο να κουνάτε τα χέρια όταν χαιρετίζετε και σε μια πρώτη συνάντηση για την ανταλλαγή επαγγελματικών καρτών.

Η ανάπτυξη καλών προσωπικών σχέσεων είναι πολύ σημαντική στις επιχειρήσεις και συχνά θα είναι τουλάχιστον τόσο σημαντικός παράγοντας όσο το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρετε.

Σε γενικές γραμμές, οι Πορτογάλοι χαλαρώνουν σχετικά με την εθιμοτυπία και τη δημόσια συμπεριφορά, ωστόσο θεωρείται άδικο να τεντώνονται στο κοινό. Το να είσαι ευγενικός και να συμπεριφέρεσαι καλά είναι αυτό που έχει σημασία.

Μην ξεκινήσετε απευθείας στην επιχείρηση. Αφήστε λίγο χρόνο για μικρές συζητήσεις για την επιχείρηση γενικότερα, για το ποδόσφαιρο, για τον καιρό ή για την προσωπική σας ζωή και την οικογένειά σας.

Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα τους συνεργάτες σας, καλέστε τους για ένα φλιτζάνι καφέ, γεύμα ή δείπνο. Αυτό θα πρέπει να είναι καιρός για κοινωνικοποίηση, οπότε μην προωθείτε τις επιχειρήσεις εκτός εάν το κάνουν πρώτα.

Οι Πορτογάλοι είναι μάλλον δεσμευμένοι και προτιμούν να αποφεύγουν την αντιπαράθεση ή τη λεκτική αμεσότητα. Ίσως να είναι δύσκολο να βρείτε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σας. Προσπαθήστε να λάβετε πληροφορίες αναλύοντας τις δηλώσεις που γίνονται.

Οι συναντήσεις τείνουν να διαρκέσουν πολύ και δεν πρέπει να τηρούν απαραιτήτως μια ημερήσια διάταξη ή ένα χρονοδιάγραμμα. Προσθέστε την προσοχή στη συζήτηση ή να την κλείσετε, αλλά αφήστε αρκετό περιθώριο για τους ανθρώπους να πει τι έχουν να πουν.

Οι Πορτογάλοι έχουν ένα ένστικτο να ευχαριστήσουν το οποίο παράγει επίσης μια τάση να πει τι πιστεύουν ότι θέλετε να ακούσετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεκριμένα στοιχεία και ποσοτικό προσδιορισμό.

Γενικά, υπάρχει η προθυμία να είμαστε ευέλικτοι και να μαθαίνουμε. Υπάρχει σεβασμός και θαυμασμός για πιο προηγμένες μεθόδους και οικονομίες. Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μεγάλη δημιουργικότητα και οδηγεί στην επίλυση των προβλημάτων και στην προσαρμογή στις περιστάσεις.

Η ομαδική εργασία μπορεί να είναι πιο αδύναμη από ό, τι σε μερικούς πολιτισμούς, επειδή οι Πορτογάλοι δεν τους αρέσει η προκλητική εξουσία. Επίσης, έχουν την τάση να αναλύουν πρώτα το προσωπικό τους ενδιαφέρον για μια δράση ή συμφωνία, οπότε η κατανόηση «κρυφών ατζέντων» είναι μια σημαντική δεξιότητα.

Ο σημαντικότερος περιβαλλοντικός παράγοντας είναι η γραφειοκρατία και το αδύναμο δικαστικό σύστημα. Οι εργατικοί νόμοι είναι πολύ σκληροί και υπάρχει μια κουλτούρα κρατικής συμμετοχής στις επιχειρηματικές και κολεκτιβιστικές πολιτικές.

Οι πορτογάλοι επιχειρηματίες είναι ειδικοί στην αντιμετώπιση μιας κρίσης της τελευταίας στιγμής. Υπάρχει πάντα κάποιος που θα το διορθώσει ή θα βρει έναν δημιουργικό τρόπο. Μερικές φορές η λύση μπορεί να μην είναι απολύτως επαρκής - αλλά θα βρεθεί λύση.

Είναι απαραίτητο να έχουν γραπτώς όλες τις συμφωνίες και δεσμεύσεις, ακόμα και αν υπάρχει μόνο μια επιβεβαίωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

5 βασικές συμβουλές συνομιλίας

5 Taboos βασικών συνομιλιών

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων ή διαπραγμάτευσης;

Οποιεσδήποτε συμβουλές για γυναίκες;

Οι γυναίκες δεν έχουν τυπικά προβλήματα στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην Πορτογαλία

Οποιεσδήποτε συμβουλές για χειρονομίες;

Πράγματα που πρέπει να κάνετε μετά το επαγγελματικό ταξίδι

Αν "έχετε φτάσει στην Πορτογαλία για επαγγελματικούς λόγους, μην εκτοξεύσετε αμέσως. Πάρτε μια μέρα ή δύο και πάρτε μερικά από τα πολλά τουριστικά αξιοθέατα της χώρας. Υπάρχουν πολλές επιλογές για επαγγελματίες ταξιδιώτες που θέλουν να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους ταξίδι και να βιώσουν μερικές από τις σπουδαίες τοποθεσίες και εμπειρίες της Πορτογαλίας . Για παράδειγμα, ενώ βρίσκεστε στη χώρα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει κάποια θύρα. Το κρασί Port είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγές της Πορτογαλίας και μια μεγάλη επιλογή μετά το δείπνο. Επισκεφθείτε την πόλη του Πόρτο, που είναι διάσημη για το κρασί του Port.

Οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες μπορούν επίσης να θέλουν να βεβαιωθούν ότι θα επισκεφθούν τη Λισαβόνα, εάν οι επαγγελματικές τους συναντήσεις δεν τις οδηγήσουν εκεί. Για ψυχαγωγία, σκεφτείτε να πάρετε κάποια μουσική Fado. Το Fado είναι η πορτογαλική λαϊκή μουσική και μπορεί να είναι είτε αισιόδοξη ή θρηνή. Τέλος, οι επαγγελματίες ταξιδιώτες πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να χτυπήσουν τις νότιες παραλίες της Πορτογαλίας στην περιοχή του Αλγκάρβε.