Μια γρήγορη ιστορία του διάσημου Café du Monde της Νέας Ορλεάνης

Το καλύτερο Beignets και το Café au Lait στον κόσμο;

Το Café du Monde είναι το πιο διάσημο καφενείο στον κόσμο και το ίδρυμα της Νέας Ορλεάνης. Βρίσκεται στο τέλος της γαλλικής αγοράς και στη γωνιά της πλατείας Jackson Square στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης, το Café du Monde εξυπηρετεί τα τραγανά καλοκαίρια και τα κρεμώδη cafés au lait από το 1862.

Η χαμηλή πτώση

Το Café du Monde είναι από καιρό απαραίτητη επίσκεψη για κάθε επισκέπτη στη Νέα Ορλεάνη, αλλά αξίζει τον κόπο; Με μια λέξη: ναι.

Το μενού σε αυτό το εικονικό εστιατόριο έχει αλλάξει ελάχιστα από τις ημέρες του εμφυλίου πολέμου: καφές, beignets, ζεστή σοκολάτα, γάλα, φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού και τις πιο πρόσφατες προσθήκες παγωμένου καφέ και σόδας. Σε έναν σύγχρονο κόσμο με γρήγορους ρυθμούς, όπου αναγκάζουμε συνεχώς να αποφασίζουμε, το παλιομοδίτικο Café du Monde κάνει τα πράγματα εύκολα. Είναι λοιπόν μια ωραία εισαγωγή στην ατμόσφαιρα της Νέας Ορλεάνης, όπου τα πράγματα είναι πιθανώς λίγο λιγότερο ταραχώδη από το σπίτι.

Το ποτό προς παραγγελία είναι, φυσικά, το café au lait, ένας καυτός καφές με ζεστό προστιθέμενο γάλα (αν και καφέ noir - μαύρος καφές - είναι επίσης μια επιλογή). Ο καφές εδώ κόβεται με κιχώριο (ρίζα ελιάς), μια τοπική παράδοση ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των αποκλεισμών του εμφυλίου πολέμου όταν ο καφές ήταν σπάνιος. Το τσίκο είναι πιο πικρό από τον καφέ, αλλά λιγότερο όξινο. Το ψητό είναι πλούσιο και σκοτεινό αλλά χωρίς την έντονη οξύτητα ενός τυπικού γαλλικού ψητού. Έχει επίσης λιγότερη καφεΐνη από ένα φλιτζάνι ίσιο καφέ, οπότε πίνετε δύο για μέγιστη περιεκτικότητα.

Ωστόσο, τα beignets είναι το κύριο αξιοθέατο. Τραγανό στο εξωτερικό, μαλακό μαλακό στο εσωτερικό και γεμάτο ζάχαρη σε σκόνη, είναι το καλύτερο κομμάτι της τηγανισμένης ζύμης που πιθανόν να έχετε ποτέ. Έρχονται σε μια σειρά τριών, ζεστούς από τη φριτέζα, με τη ζάχαρη σε σκόνη να λιώνει απαλά στη λάμψη του πετρελαίου στην επιφάνεια τους.

Τρώτε τις αμέσως μόλις η γλώσσα σας μπορεί να το πάρει - η ζεστασιά ζεστασιά που συνδυάζεται με την τραγάνισμα της επιφάνειας είναι μια απόλαυση των υφών. Είναι εύκολο να φάτε τρεις από σας και, ειλικρινά, γιατί όχι;

Η ποιότητα του καφέ και των beignets έχει παραμείνει σταθερή για όσο διάστημα μπορεί να θυμηθεί κανείς και η θέα του Jackson Square από τα τραπέζια είναι θρυλική. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το Café δεν είναι αδιάφορο. Τείνει να είναι γεμάτο, ειδικά γύρω από την ώρα του πρωινού, και η σκόνη σε σκόνη φαίνεται να αφήνει μια κολλώδη λάμψη σε όλα - τα δάπεδα, τις καρέκλες, τα τραπέζια. Τα μπάνια δεν είναι συνήθως μεγάλα, και η υπηρεσία είναι στρογγυλή. Παρόλα αυτά, κανένα από αυτά τα πράγματα δεν είναι πραγματικά αναστατωμένοι από την πλευρά μου, και σίγουρα κρατώ το Café du Monde στη λίστα υποχρεωτικών επισκεπτών μου, ειδικά για τους πρώτους επισκέπτες της πόλης.

Κάντε την πρώτη επίσκεψή σας όσο το δυνατόν πιο απαλλαγμένη από τον πόνο με αυτόν τον οδηγό: Πώς να κάνετε το Café du Monde σαν τοπικό