Μια μέρα στη γαλλική συνοικία

Μια προτεινόμενη διαδρομή για μια σύντομη επίσκεψη στην παλαιότερη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης

Η γαλλική συνοικία είναι η παλαιότερη και πιο επισκέψιμη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης. Τα μπαλκόνια από σφυρήλατο σίδερο σε κτίρια εμπνευσμένα από την Ισπανία αποτελούν τα πιο εικονικά βλέμματα της πόλης και οι γεύσεις, οι ήχοι και οι μυρωδιές της συνοικίας ή του Vieux Carré είναι μοναδικές για αυτήν την πόλη.

Η δημοτικότητα του Quarter μεταξύ των επισκεπτών, ωστόσο, έχει οδηγήσει σε μια περιοχή που είναι γεμάτη τουριστικές παγίδες: τυρώδες καταστήματα t-shirt, κακά εστιατόρια που σφίγγουν "gumbo" που κανένας ντόπιος δεν θα αγγίξει και υπερτιμηθεί τα πάντα .

Τοποθετημένα ανάμεσα σε αυτούς τους σκοντάφτερους, υπάρχουν πολλά από τα ωραιότερα εστιατόρια της πόλης, τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία και οι καλύτεροι χώροι μουσικής. Απλά πρέπει να ξέρετε πού να κοιτάξετε.

Σε αυτή τη μονοήμερη διαδρομή, θα δείτε μερικά από τα καλύτερα που προσφέρει η γαλλική συνοικία: θα φάτε μερικά από τα θρυλικά πιάτα της Νέας Ορλεάνης , θα ακούσετε κάποια εκπληκτική παραδοσιακή τζαζ μουσική, θα δείτε πολλά από τα πιο όμορφα κτίρια της πόλης , να πάρετε μια σειρά μαθημάτων συντριβής στην ιστορία της πόλης και ακόμη και να μάθετε λίγο για τα περίφημα στέκια της Νέας Ορλεάνης και να πάρετε μια γεύση από κάποιες παραδόσεις βουντού. Πάμε!

ΠΡΩΙΝΟ ΓΕΥΜΑ

Ξεκινήστε τη μέρα σας σε ένα από τα πιο διάσημα καταστήματα καφέ στο κόσμο, Café du Monde , στο 800 Decatur St. Πρωινό τραγανό, ζαχαρωτό beignets (γαλλικά ντόνατς) και ένα γενναιόδωρο φλιτζάνι ατμίζον καφέ au lait με το γάλα) θα σας κοστίσει λιγότερο από $ 5 (είναι μόνο μετρητά, ωστόσο, έτσι φέρτε μερικά). Ενώ γευτείτε και μασάτε, απολαύστε τη θέα του καθεδρικού ναού του St. Louis και της πλατείας Jackson , μιας πλατείας παλιάς εποχής, που περιβάλλεται από πανέμορφα κτήρια.

Αν τα beignets δεν κάνουν έκκληση, δοκιμάστε μία από αυτές τις εξαιρετικές γαλλικές αρθρώσεις πρωινού για μια ποικιλία εναλλακτικών επιλογών.

Αν έχετε χρόνο να σκοτώσετε μεταξύ του πρωινού και της 10:30, όταν ξεκινήσει η επόμενη μας δραστηριότητα, μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στη γαλλική αγορά (δίπλα στο Café du Monde) ψάχνοντας για αναμνηστικά ή να περπατήσετε στην πλατεία Jackson για να παρακολουθήσετε έναν καλλιτέχνη δρόμου ή η τύχη σου είπε.

Μια πρωινή περιήγηση

Καθώς πλησιάζουν οι 10:30, κατευθυνθείτε προς το βιβλιοπωλείο του Μουσείου του 1850, όπου θα συναντήσετε έναν καθηγητή από την ιστορική κοινωνία συντήρησης του Friends of the Cabildo για μια συναρπαστική πεζοπορία στη γαλλική συνοικία, η οποία επικεντρώνεται στην ιστορία, την αρχιτεκτονική και λαογραφία. Οι εκδρομές είναι $ 15 ($ 10 για τους φοιτητές) και δεν απαιτούν προκαταβολή.

Εναλλακτικές λύσεις: Το Ιστορικό Μουσείο Βουντού στο Dumaine St 724 προσφέρει μια 3-ωρη υπερφυσική-γοητευτική γαλλική συνοικία πεζοπορία που περιλαμβάνει είσοδο στο μουσείο και ένα ταξίδι στο τάφο Marie Laveau στο νεκροταφείο του St. Louis Νο 1. : 30 και κοστίζει $ 19? συνιστώνται κρατήσεις.

Εάν μια περιήγηση με τα πόδια δεν κάνει έκκληση, σκεφτείτε μια περιήγηση σε μια άμαξα. Μια περιήγηση μιας ώρας με την εξαιρετική Royal Carriage Tours (που βρίσκεται στην οδό Decatur Street στο Jackson Square) θα κοστίσει 150 δολάρια (συμπεριλαμβάνονται μέχρι και τέσσερα άτομα, δεν απαιτούνται κρατήσεις). Οι οδηγοί είναι όλα τα εξουσιοδοτημένα ξεναγούς και θα σας διδάξουν όλα τα συναρπαστικά πράγματα για την πόλη.

Μεσημεριανό

Για ένα μοναδικό, προσιτό και πλούσιο μεσημεριανό γεύμα, κατευθυνθείτε στο κεντρικό παντοπωλείο στο 923 Decatur για μια muffuletta, ένα τεράστιο σάντουιτς (μπορείτε να παραγγείλετε το μισό ή να διαχωρίσετε ένα ολόκληρο με κάποιον) γεμιστό με ελαιόλαδο, ωριμασμένα κρέατα και τυρί .

Πάρτε το σάντουιτς και κάντε μια βόλτα στην άκρη του ποταμού για να καθίσετε σε έναν πάγκο και να παρακολουθήσετε τον ισχυρό ποταμό, ενώ τρώτε το γεύμα σας.

Εναλλακτικές λύσεις: Εάν θέλετε μια ευρύτερη ποικιλία πο-αγόρων (η Νέα Ορλεάνη απαντά σε ένα sub / grinder / hoagie), δοκιμάστε το Johnny's Po-Boys στο 511 St. Louis. Εάν έχετε στο μυαλό σας κάτι περισσότερο ραβδωτό, πηγαίνετε στο Coop στο 1109 Decatur για ναύλο Cajun: jambalaya, gumbo, και όλα τα άλλα πλούσια και πλούσια πιάτα. Δεν είναι φανταχτερό, αλλά είναι καλό. Εάν όλα αυτά τα προϊόντα ρύζι και σάλτσα φτάνουν σε εσάς και χρειάζεστε κάτι ελαφρύτερο, η Πράσινη Θεά, στο 307 Exchange Place, προσφέρει ένα γευστικό, προσιτό μεσημεριανό μενού με μια διεθνή αίσθηση που στην πραγματικότητα, περιλαμβάνει πράσινα λαχανικά στο πιάτο.

Απόγευμα

Χρησιμοποιήστε το απόγευμα για να επανεξετάσετε οποιοδήποτε από τα μέρη που είδατε από απόσταση στην περιήγησή σας, αλλά δεν έχετε την ευκαιρία να σταματήσετε.

Σκεφτείτε μια γρήγορη εκδρομή στο συναρπαστικό Μουσείο Φαρμακείων στο 514 Chartres, και εάν επιλέξατε την περιήγηση του Friends of the Cabildo το πρωί, σταματήστε στο Ιστορικό Μουσείο Βουντού στο 724 Dumaine. Και τα δύο αυτά μουσεία είναι μικρά αλλά ισχυρά, και ούτε θα χρειαστεί περισσότερο από μία ώρα και περισσότερο από μισή ώρα για να επισκεφτείτε.

Εάν σας αρέσει η τέχνη, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε την οδό Royal Street για να δείτε τις πολλές γκαλερί τέχνης που βρίσκονται εκεί. Και αν οι αντίκες πλεύσουν το σκάφος σας, μην χάσετε το MS Rau, έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπο εξαιρετικής ποιότητας, του οποίου η αποθήκη είναι σαν ένα μουσείο διακοσμητικών τεχνών.

Αν ψάχνετε για σπάνια αναμνηστικά, ένα από τα αγαπημένα μου μέρη είναι η Κουζίνα Μάγισσα, ένα βιβλίο μαγειρικής στην οδό Τουλούζ 631, όπου μπορείτε να πάρετε ένα μεγάλο βιβλίο μαγειρικής της Λουιζιάνα και, αν θέλετε, τις συστάσεις για δείπνο. Μια άλλη διασκεδαστική στάση για αναμνηστικά είναι απλή: η Rouse's, στην οδό Royal 701. Ναι, είναι απλά ένα παλιό παλιό παντοπωλείο, αλλά αν δεν έχετε περιηγηθεί ποτέ τα μπαχαρικά ή τα καρυκεύματα σε ένα παντοπωλείο της Λουιζιάνα, είστε έτοιμοι για μια θεραπεία.

Αλλά πραγματικά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φορά για να περπατήσετε άσκοπα. Το Τρίμηνο είναι απολύτως ασφαλές το απόγευμα και είναι πολύ διασκεδαστικό να βλέπεις μόνο τους ανθρώπους - να παρακολουθείς και να παρακολουθείς τα παράθυρά σου γύρω από την περιοχή, χωρίς να έχεις κατά νου μια ατζέντα. Ποιος ξέρει τι μπορείτε να βρείτε;

Βραδινό

Για δείπνο, σκεφτείτε να πάρετε ένα από τα παλιά εστιατόρια της Νέας Ορλεάνης , τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη γαλλική συνοικία, για μια γεύση από καιρό. Το Antoine's, το παλαιότερο οικογενειακό εστιατόριο στις Ηνωμένες Πολιτείες (χρονολογείται από το 1840) είναι μια καλή επιλογή, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα σακάκι, fellas, όπως απαιτούνται για τους άνδρες.

Εναλλακτικές λύσεις: Αν και τα παλιά εστιατόρια είναι τεράστια διασκέδαση, το ίδιο το φαγητό είναι λιγότερο ελκυστικό από τη συνολική ατμόσφαιρα και την εμπειρία. Το φαγητό είναι πολύ καλό, αλλά δεν θα αλλάξει τη ζωή σας. Εάν είστε πραγματικό φαγητό, σκεφτείτε το δείπνο στη Bayona της Susan Spicer, στην οδό Dauphine 430 ή στο NOLA του Emeril Lagasse, στο 534 Saint Louis St., και οι δύο προσφέρουν εξαιρετική γκουρμέ κουζίνα, η οποία βασίζεται στις παγκόσμιες ανατροπές της Νέας Ορλεάνης. Αν το μόνο που είναι λίγο πλούσιο για το αίμα σας, ή αν έχετε κούρα κούλη μαγειρική, δοκιμάστε Bennachin, στο 1212 Royal St. Bennachin ειδικεύεται στην κουζίνα της Δυτικής Αφρικής, και το κάνει όμορφα.

Ζωντανή μουσική

Δεν μπορείτε να έρθετε στη Νέα Ορλεάνη χωρίς να ακούτε ζωντανή μουσική και ένας από τους καλύτερους χώρους στην πόλη είναι το Hall Preservation Hall , το 726 Saint Peter Doors ανοίγει στις 8:00 σχεδόν κάθε βράδυ (εκτός από το πότε υπάρχει φεστιβάλ) και η μουσική ξεκινά στις 8:15. Ο χώρος είναι αιώνες χωρίς να επιτρέπεται το κάπνισμα ή το κάπνισμα και η μουσική είναι παγκόσμιας κλάσης. Το εντυπωσιακό συγκρότημα Jazz Band Preservation Hall είναι η μπάντα του σπιτιού και παίζει συχνότερα, αλλά ακόμα κι αν βρίσκονται εκτός περιοδείας, τα καθίσματα τους γεμίζουν μερικούς από τους άλλους μεγάλους τζαζ μουσικούς της πόλης. Η είσοδος είναι $ 15 ανά άτομο.

Bourbon Street

Μετά την εμπειρία της τζαζ σας, ήρθε η ώρα να πάρετε την Bourbon Street , τουλάχιστον για λίγο. Κάντε μια βόλτα στην οδό 941 Bourbon, όπου θα βρείτε το Blacksmith Shop της Lafitte, το παλαιότερο μπαρ που λειτουργεί συνεχώς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο θρύλος λέει ότι ο πειρατής Jean Lafitte κράτησε εδώ ένα κατάστημα ως μέτωπο για τις δραστηριότητες του λαθρεμπορίου. Λένε ότι είναι αρκετά στοιχειωμένο, και έχει άφθονο ατμόσφαιρα ανεξάρτητα, ειδικά δεδομένης της έλλειψης ηλεκτρικών φώτων? είναι μόνο κεριά εδώ. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για ένα ρομαντικό ποτό ή ένα κυνήγι φαντασμάτων (ή και τα δύο).

Και από εκεί, μπορείτε να επιλέξετε τη δική σας περιπέτεια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και να πάρετε έναν καλό ύπνο; Περπατήστε λίγο πιο κάτω Bourbon και δείτε τι είδους κόπο μπορείτε να πάρετε; Ίσως ένας συνδυασμός των δύο; Εξαρτάται από εσάς, φίλε.